Hoe een reactie op Facebook te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een reactie op Facebook te verwijderen
Hoe een reactie op Facebook te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Je opmerking verwijderen: Selecteer de drie stippen rechts van de opmerking > Delete > Delete.
  • De opmerking van iemand anders op een van je berichten verwijderen: Selecteer de drie stippen naast de opmerking > Delete.
  • Bewerk een opmerking: Selecteer de drie puntjes naast de opmerking > Bewerken. Je kunt de opmerking van iemand anders niet bewerken.

Als je ooit de paniek hebt gehad van het plaatsen van een reactie op Facebook die je niet wilde plaatsen, dan weet je hoe belangrijk het is om te weten hoe je een reactie op Facebook kunt verwijderen. Het is gemakkelijk om een opmerking te verwijderen of te bewerken, maar de methode die je gebruikt hangt af van waar je deze hebt gepost en of je die van jezelf of die van iemand anders aan een van je berichten wilt verwijderen.

Een reactie van Facebook verwijderen

In de meeste gevallen duurt het verwijderen van een reactie op Facebook slechts een of twee snelle stappen.

  1. Als je een opmerking hebt geplaatst op je eigen bericht of dat van iemand anders, selecteer je de drie stippen rechts van je opmerking en selecteer je Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Telkens wanneer je een opmerking of bericht verwijdert, moet je Delete opnieuw selecteren in een bevestigingsbericht waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je wilt verwijderen.

  2. Als je een opmerking wilt bewerken die je hebt gemaakt op een van je berichten of op de berichten van iemand anders, is het proces bijna hetzelfde als het verwijderen van een bericht op Facebook. Selecteer de drie stippen rechts van je opmerking en selecteer Bewerken in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Als je je eigen bericht op je prikbord, het prikbord van iemand anders of in een Facebook-groep hebt gemaakt, kun je dat bericht op dezelfde manier verwijderen. Het enige verschil is dat de optie om het bericht van Facebook te verwijderen verderop in de lijst staat. Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht dat je wilt verwijderen en selecteer de Delete optie onderaan het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Je kunt hetzelfde bericht op dezelfde manier bewerken. Selecteer gewoon de drie stippen in de rechterbovenhoek van het bericht en selecteer Bewerken bericht bovenaan het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

De opmerking van iemand anders verwijderen of bewerken

Je kunt opmerkingen die iemand anders op Facebook heeft geplaatst alleen wijzigen als de opmerking is gemaakt op een van je berichten of in een Facebook-groep of -pagina die jij beheert.

Gebruik de volgende instructies om het bericht van iemand anders op Facebook te verwijderen of te bewerken.

  1. Als je een opmerking van iemand anders op een van je berichten wilt verwijderen, selecteer je de drie stippen rechts van het bericht. Selecteer Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Houd er rekening mee dat om de reactie van iemand anders op Facebook te verwijderen, het bericht een reactie moet zijn op een van je berichten of dat iemand een bericht op je prikbord heeft geplaatst. Je kunt de reactie van iemand anders op de post van iemand anders niet verwijderen, en je kunt de post van iemand anders niet verwijderen uit zijn of haar eigen prikbord of die van iemand anders.

  2. Je kunt een reactie verwijderen die is geplaatst door iemand in een Facebook-groep of -pagina die jij beheert. Het proces is identiek aan het verwijderen van iemands opmerking op je persoonlijke prikbord. Selecteer de drie stippen rechts van de opmerking en selecteer Delete in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Houd er rekening mee dat je iemands opmerking niet kunt bewerken, zelfs niet als deze op je prikbord of op je Facebook-groep of -pagina is geplaatst.

Waarom een reactie op Facebook verwijderen?

Er zijn veel redenen waarom je je eigen opmerking of de opmerking van iemand anders op een Facebook-bericht wilt verwijderen.

  • Je hebt je gerealiseerd dat je Facebook-reactie misschien verkeerd is overgekomen en wil deze verwijderen zodat je niemand kwetst.
  • Mensen hebben verkeerd begrepen wat je hebt gepost en je zou het liever helemaal verwijderen.
  • Na verder onderzoek heb je ontdekt dat iets dat je hebt gepost onjuist is.
  • Je bent in de problemen gekomen door iets dat je op Facebook hebt gepost en je moet de opmerking verwijderen of de consequenties onder ogen zien.
  • Je hebt veel negatieve reacties op je opmerking ontvangen en je wilt het hele gesprek van Facebook verwijderen.
  • Een app of website van derden die je gebruikt, heeft automatisch iets op je prikbord geplaatst en dat wilde je niet.

Onthoud dat als je een opmerking verwijdert waarop veel mensen hebben gereageerd, ook al die reacties worden verwijderd. Als je de reacties niet van Facebook wilt verwijderen, kun je overwegen je reactie te bewerken in plaats van deze te verwijderen.

Aanbevolen: