Excel WORKDAY-functie: zoek start- en einddatums van projecten

Inhoudsopgave:

Excel WORKDAY-functie: zoek start- en einddatums van projecten
Excel WORKDAY-functie: zoek start- en einddatums van projecten
Anonim

Microsoft Excel heeft verschillende ingebouwde WORKDAY-functies die kunnen worden gebruikt voor datumberekeningen. Elke functie heeft een andere taak en de resultaten verschillen van functie tot functie.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016 en Excel 2013. Google Spreadsheets gebruikt ook de WERKDAG-functie, maar de stappen zijn iets anders.

Doel van de WERKDAG-functie

De WERKDAG-functie vindt de start- of einddatum van een project of opdracht wanneer een bepaald aantal werkdagen wordt gegeven. Het aantal werkdagen is exclusief weekends en datums die als feestdagen worden aangemerkt.

De WERKDAG-functie die u gebruikt, hangt af van de gewenste resultaten, waaronder een van de volgende:

  • Zoek de einddatum voor een project met een bepaald aantal werkdagen na een bepaalde startdatum.
  • Zoek de startdatum voor een project met een bepaald aantal werkdagen voor een bepaalde einddatum.
  • Zoek de vervaldatum voor een factuur.
  • Vind de verwachte leverdatum voor goederen of materialen.

WORKDAY Syntaxis van de functie (lay-out)

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

Image
Image

De syntaxis voor de WERKDAG-functie is:

=WERKDAG(Begindatum, Dagen, Feestdagen )

Start_date (verplicht) is de startdatum van de gekozen periode. De werkelijke startdatum kan voor dit argument worden ingevoerd of in plaats daarvan kan de celverwijzing naar de locatie van deze gegevens in het werkblad worden ingevoerd.

Days (vereist) specificeert de lengte van het project. Dit is een geheel getal dat het aantal dagen werk aangeeft dat aan het project zal worden uitgevoerd. Voer voor dit argument het aantal dagen werk of de celverwijzing naar de locatie van deze gegevens in het werkblad in.

Om een datum te vinden die na het Start_date-argument v alt, gebruikt u een positief geheel getal voor Dagen. Om een datum te vinden die vóór het Start_date-argument v alt, gebruikt u een negatief geheel getal voor Dagen.

Holidays (optioneel) specificeert een of meer extra data die niet worden geteld als onderdeel van het totale aantal werkdagen. Gebruik de celverwijzingen naar de locatie van de gegevens in het werkblad voor dit argument.

Hoe de WERKDAG-functie te gebruiken om een einddatum of vervaldatum te vinden

Deze tutorial gebruikt de WORKDAY-functie om de einddatum te vinden voor een project dat op 9 juli 2012 begint en 82 dagen later eindigt. Twee feestdagen (3 september en 8 oktober) die in deze periode vallen, tellen niet mee voor de 82 dagen.

Image
Image

Om rekenproblemen te voorkomen die optreden als datums per ongeluk als tekst worden ingevoerd, gebruikt u de DATE-functie om de datums in de functie in te voeren. Zie het gedeelte over foutwaarden aan het einde van deze zelfstudie voor meer informatie.

Om deze tutorial te volgen, voert u de volgende gegevens in de aangegeven cellen in:

D1: Startdatum:

D2: Aantal dagen:

D3: Vakantie 1:

D4: Vakantie 2:

D5: Einddatum:

E1:=DATE(2012, 7, 9)

E2: 82

E3:=DATE(2012, 9, 3)

E4:=DATE (2012, 10, 8)

Als de datums in de cellen E1, E3 en E4 er niet uitzien zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, formatteert u de cellen om gegevens weer te geven met behulp van de korte datumnotatie.

Maak de WERKDAG-functie

Om de WERKDAG-functie te maken:

  1. Selecteer cel E5 om het de actieve cel te maken. Hier worden de resultaten van de WORKDAY-functie weergegeven.

    Image
    Image
  2. Ga naar het tabblad Formules en selecteer Date & Time > WORKDAY om de Dialoogvenster Functieargumenten.

    Image
    Image

    Als u de WORKDAY-formule in Google Spreadsheets gebruikt, gaat u naar Insert > Function > All > WERKDAG. Of typ =WERKDAG(in cel E5.

  3. Plaats de cursor in het Startdatum tekstvak en selecteer vervolgens cel E1 in het werkblad om deze celverwijzing in het dialoogvenster in te voeren.

    Image
    Image

    Voer in Google Spreadsheets E1 in na de eerste haakjes in cel E5.

  4. Plaats de cursor in het Days tekstvak en selecteer vervolgens cel E2 om die celverwijzing in te voeren.

    Image
    Image

    Voer in Google Spreadsheets een komma in en typ E2 zodat de formule er als volgt uitziet:

    =WERKDAG(E1, E2)

  5. Plaats de cursor in het Holidays tekstvak en sleep om de cellen E3 en E4 te selecterenom die celverwijzingen te gebruiken.

    Image
    Image

    Beëindig de formule in Google Spreadsheets met een komma en voer vervolgens E3:E4 in. De formule ziet er als volgt uit:

    =WERKDAG(E1, E2, E3:E4)

  6. Selecteer OK in het dialoogvenster om de functie te voltooien. Kies op een Mac Klaar. Druk in Google Spreadsheets op Enter.

De datum 11/2/2012, de einddatum voor het project, verschijnt in cel E5 van het werkblad. Wanneer u cel E5 selecteert, verschijnt de volledige functie in de formulebalk boven het werkblad.

Problemen met WORKDAY-functiefouten oplossen

Als de gegevens voor de verschillende argumenten van deze functie niet correct zijn ingevoerd, verschijnen er foutwaarden in de cel waar de functie WERKDAG zich bevindt.

Image
Image

Je ziet een van deze fouten:

  • VALUE! verschijnt in de antwoordcel als een van de WERKDAG-argumenten geen geldige datum is (als de datum bijvoorbeeld als tekst is ingevoerd).
  • NUM! verschijnt in de antwoordcel als er een ongeldige datum ontstaat door het toevoegen van de argumenten Start_date en Days.
  • Als het argument Dagen niet wordt ingevoerd als een geheel getal (zoals 82,75 dagen), wordt het getal afgekapt in plaats van naar boven of naar beneden afgerond tot het gehele gedeelte van het getal (bijvoorbeeld 82 dagen).

Aanbevolen: