Zoek en toon een Microsoft Excel 2003-werkbalk

Inhoudsopgave:

Zoek en toon een Microsoft Excel 2003-werkbalk
Zoek en toon een Microsoft Excel 2003-werkbalk
Anonim

Wat te weten

  • Select View > Toolbars en selecteer vervolgens de naam van een toolbar.
  • Om de werkbalk te sluiten, kies View > Toolbars > selecteer de naam opnieuw om het vinkje te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe u een Microsoft Excel 2003-werkbalk kunt vinden en weergeven en hoe u deze kunt sluiten wanneer u deze niet nodig hebt. Het bevat ook informatie over de werkbalk Standaard en opmaakwerkbalk.

Verborgen werkbalken lokaliseren en weergeven

Voordat het lint voor het eerst verscheen in Excel 2007, gebruikten de vorige versies van Excel werkbalken. Als u in een versie van Excel 97 tot en met Excel 2003 werkt en een werkbalk ontbreekt of als u een zelden gebruikte werkbalk moet vinden die normaal niet zichtbaar is, volg dan deze stappen om de werkbalk in Excel te vinden en weer te geven.

Verborgen werkbalken zijn onder meer AutoTekst, Werkset Besturing, Database, Tekenen, E-mail, Formulieren, Frames, Afdruk samenvoegen, Overzichten, Afbeelding, Controleren, Tabellen en Randen, Taakvenster, Visual Basic, Web, Webhulpmiddelen, Word Tellen en WordArt. Om een van deze werkbalken te openen:

  1. Klik op het View menu om de vervolgkeuzelijst te openen.
  2. Klik op Toolbars in de lijst om de tweede vervolgkeuzelijst met alle beschikbare werkbalken te openen.

    Image
    Image
  3. Klik op de naam van een werkbalk in de lijst om deze zichtbaar te maken in Excel.

  4. Nadat u dit proces hebt voltooid, moet de werkbalk zichtbaar blijven in Excel de volgende keer dat u het programma opent. Als u het niet nodig hebt om het te openen, kiest u View > Toolbars en klikt u er nogmaals op om het vinkje te verwijderen.

De gekozen werkbalken verschijnen onder de werkbalken Standaard en Opmaak.

Over werkbalken

De werkbalken Standaard en Opmaak zijn de meest gebruikte werkbalken. Ze zijn standaard ingeschakeld. Andere werkbalken moeten worden ingeschakeld voor gebruik.

  • De Standaard werkbalk bevindt zich aan de bovenkant van het scherm, net onder de menubalk. Het bevat basisacties zoals Nieuw, Opslaan, Openen, Kopiëren, Plakken en Afdrukken.
  • De Opmaak werkbalk bevindt zich naast de Standaard werkbalk. Het bevat tekstcommando's zoals lettertype, tekstgrootte, opsommingstekens, vetgedrukte letters en nummering.

Standaard verschijnen deze twee werkbalken naast elkaar bovenaan het Excel-scherm. Hierdoor zijn sommige knoppen op elke werkbalk aan het zicht onttrokken. Klik op de dubbele pijlen aan het einde van de werkbalk om de verborgen knoppen weer te geven. Klik op een knop om deze naar een plaats op de werkbalk te verplaatsen waar deze zichtbaar zal zijn. Het neemt de plaats in van een andere knop, die naar het verborgen gedeelte van de werkbalk gaat.

Aanbevolen: