Gmail Exchange ActiveSync-instellingen

Inhoudsopgave:

Gmail Exchange ActiveSync-instellingen
Gmail Exchange ActiveSync-instellingen
Anonim

Gmail Exchange ActiveSync-serverinstellingen hebben toegang tot inkomende berichten en online mappen in een voor Exchange geschikt e-mailprogramma. Dit geldt ongeacht of de e-mailclient zich op een telefoon, tablet of een ander apparaat bevindt. Eenmaal ingeschakeld, gebruikt Gmail de Microsoft Exchange-technologie en het ActiveSync-protocol om Google Sync te vormen om uw e-mails, agenda-afspraken en contacten gesynchroniseerd te houden tussen uw online account en apparaat.

Image
Image

Alleen gebruikers van Google Apps for Business, Government en Education kunnen een nieuwe Google Sync-verbinding opzetten die Exchange ActiveSync gebruikt.

Gmail Exchange ActiveSync-instellingen

De Gmail Exchange ActiveSync-instellingen zijn:

  • Gmail Exchange ActiveSync-serveradres: m.google.com
  • Gmail Exchange ActiveSync-domein: google
  • Gmail Exchange ActiveSync-gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres (bijvoorbeeld [email protected])
  • Gmail Exchange ActiveSync-wachtwoord: uw Gmail-wachtwoord
  • Gmail Exchange ActiveSync TLS/SSL vereist: yes

Als deze serverinstellingen niet werken voor uw persoonlijke Gmail-account of gratis Google Apps-account, komt dat omdat Google persoonlijke en gratis gebruikers niet toestaat nieuwe accounts in te stellen met Exchange ActiveSync. Alleen bestaande Google Sync EAS-verbindingen kunnen deze instellingen gebruiken. Met CardDAV kan echter vergelijkbare toegang worden verkregen met IMAP, CalDAV en CardDAV.

Bottom Line

Met ActiveSync kunt u in re altime nieuwe e-mailberichten ontvangen, evenals agenda-informatie, contacten en taken, op voorwaarde dat uw account toegang heeft tot Exchange ActiveSync.

Meer hulp bij het gebruik van Gmail Exchange ActiveSync

iPhone- en andere iOS-gebruikers die een Gmail-account willen instellen via Exchange, moeten contact opnemen met hun beheerder voor details over hoe de instellingen moeten worden gebruikt. Als uw professionele Google Workspace-account (voorheen G Guite) bijvoorbeeld is geconfigureerd om automatisch te synchroniseren nadat u zich aanmeldt bij een Google-app, zou inloggen met de Google Device Policy-app voldoende moeten zijn om uw gegevens te synchroniseren.

Gratis Gmail-gebruikers hebben toegang tot Gmail op een mobiel apparaat via POP3 of IMAP. Gebruik SMTP om e-mail te verzenden via Gmail.

Een account aan een apparaat toevoegen

Als u een nieuw e-mailaccount aan het apparaat wilt toevoegen, selecteert u Exchange in de lijst met nieuwe accounts (niet Google,Gmail, Other of een andere optie) en voer vervolgens de Gmail Exchange ActiveSync-instellingen in. Kies van daaruit wat u wilt synchroniseren, bijvoorbeeld e-mails, contacten en agenda-afspraken.

Als het bericht Ongeldig wachtwoord op iOS verschijnt, ontgrendel dan uw Google-account door een CAPTCHA op te lossen. Als verwijderde e-mails worden gearchiveerd in plaats van verwijderd, gaat u naar de instellingen van Google Sync en schakelt u E-mail verwijderen als prullenbak in voor dit apparaat.

Het kan een dag duren om uw gegevens te synchroniseren als u zich onlangs heeft aangemeld voor een professioneel of zakelijk Google Workspace-account (voorheen G Suite). Open een Google-app zoals Mail, Contacten of Agenda om een synchronisatie te forceren.

Aanbevolen: