De 5 beste softbox-verlichtingskits van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste softbox-verlichtingskits van 2022
De 5 beste softbox-verlichtingskits van 2022
Anonim

Verlichting kan je foto's maken of breken, vooral als je binnenshuis fotografeert. U kunt meer uniformiteit van de verlichting creëren met een softbox-verlichtingsset en zelfs daglicht nabootsen in een professionele studio of thuisopstelling. Dankzij de fijne stoflagen die een lichtbron omsluiten en verspreiden, kun je ook de vorm en richting van het licht regelen, schaduwen verminderen en verblinding verminderen.

Om afleiding tot een minimum te beperken en de beste lichtomstandigheden te creëren, moet u een softbox-formaat en -vorm kiezen die geschikt is voor uw project. U zult ook rekening willen houden met de kenmerken en accessoires, zoals standhoogtes, draagtassen en de verlichtingstemperaturen en schakelaars, die u zullen helpen het gewenste effect te bereiken.

Er zijn talloze opties voor zachte verlichtingssets en ondersteunende accessoires in verschillende stijlen, maten en met speciale functies. We hebben de beste softbox-verlichtingskits onderzocht en beoordeeld om te gebruiken voor portretten, producten en alles daartussenin.

Beste algemeen: Fovitec SPK10-037 3-Light 2500W fluorescerende softbox-verlichtingsset

Image
Image

Als je net begint met softbox-fotografie, maak je introductie dan gemakkelijk met de redelijk geprijsde Fovitec StudioPRO softbox-verlichtingsset. Het heeft alles wat je nodig hebt om op de juiste manier aan de slag te gaan.

In de doos krijg je drie verstelbare lichtstatieven met een hoogte van meer dan 90 inch, drie 20x28-inch softboxen en drie lampkoppen (twee met vijf lampfittingen en één met een enkele fitting) om te gebruiken zoals je ziet fit. Elk van de koppen heeft drie schakelaars aan de achterkant om de stroom naar de lichtcontactdozen te regelen.

De softbox-set is verkrijgbaar in varianten met één, twee of drie lampen, maar we raden de laatste optie aan voor maximale veelzijdigheid. Fovitec bevat ook een verstelbare giekstandaard met een compenserende zandzak, maar onze recensent Benjamin merkt op dat de standaard zelfs met de zandzak dun is, dus het kan zijn dat je het gewicht moet aanvullen. De StudioPRO-kit wordt ook geleverd met 11 compacte fluorescentielampen (CFL) van 45 watt en een grote draagtas met een draagriem.

Al met al is de StudioPRO-kit een koopje dat een heleboel apparatuur levert voor een eerlijke prijs. Het is niet de goedkoopste op onze lijst, maar het is uitstekend geschikt voor nieuwe fotografen die hun foto's naar een hoger niveau willen tillen.

Lichtbron: Compact fluorescerend︱ Kleurtemperatuur: 5500 kelvin︱ Softbox Afmetingen : 20x28 inch︱ Lampvermogen: 45 watt

"We hebben eerder Fovitec-verlichting gebruikt voor foto's en video - hun Square EZ Set-up Softbox Light Kit is het afgelopen jaar onze go-to geweest - en deze nieuwe kit is een mooie upgrade." - Benjamin Zeman, producttester

Image
Image

Beste om mee te beginnen: StudioFX 2400W grote softbox-verlichtingsset

Image
Image

StudioFX's 2400 Watt Large Softbox Continuous Photo Lighting Kit geeft Fovitec's StudioPRO Kit een run voor zijn geld. De kit heeft drie grote 28x20-inch softbox-behuizingen, een overhead-giekmontage, drie stands en 11 fluorescentielampen. Het wordt ook geleverd met een teleurstellende opbergtas, maar deze kit is de ideale manier om je studio-opnames te verbeteren zonder een fortuin uit te geven.

Net als de Fovitec-kit, kunt u met de StudioFX-kit uw stands tot 2 meter hoog aanpassen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u de giekbevestiging aan elk van de standaards bevestigen, waarbij de lengte van de giek varieert van 31 inch tot 71 inch. De op de vloer gemonteerde behuizingen van StudioFX bevatten vijf 45 watt 5500K compacte fluorescentielampen, optimaal voor het maken van daglichtfoto's. Je bedient elke lamp via een schakelaar aan de achterkant voor de gewenste configuratie. In tegenstelling tot de rechte statieven, bevat de op de giek gemonteerde softbox slechts één 85W CFL, en sommige fotografen houden niet van giekstatieven met een enkele lamp.

Zoals bij veel goedkope kits, kunnen de standaards enigszins dun zijn tijdens het afstellen en wanneer ze volledig zijn uitgeschoven. Desalniettemin gooide StudioFX een contragewicht en een zandzak in voor stabiliteit. Over het algemeen is de kit een flexibele, voordelige manier om aan de slag te gaan met softboxfotografie.

Lichtbron: Compact fluorescerend︱ Kleurtemperatuur: 5500 kelvin︱ Softboxafmetingen : 20x28 inch︱ Lampvermogen: 45 watt

"De softboxen in deze kit lijken erg duurzaam en zijn de dikste en meest hoogwaardige die we hebben getest." - Benjamin Zeman, producttester

Image
Image

Beste budget: Neewer 700W 24-inch softbox-verlichtingsset

Image
Image

Als je je studiofotografie met een beperkt budget wilt verbeteren, is de Neewer 700W 24-inch Softbox Lighting Kit een kijkje waard. Het dual-light systeem is betaalbaar en wordt geleverd in een reeks verschillende kits met vierkante, rechthoekige en achthoekige lampopties naast een LED-variant. Neewer biedt ook een kitversie met drie lampen en een overheadboom, maar de vierkante en achthoekige lampenkits zijn de beste budgetkeuzes.

Neewer's achthoekige lichten, octoboxen genaamd, zijn zeer geschikt voor het fotograferen van menselijke onderwerpen, terwijl de vierkante lichten goed zijn voor algemene fotografie. Welke versie u ook kiest, u ontvangt een paar softbox-behuizingen, twee 85 watt 5500K CFL-lampen, twee verstelbare statieven van 44 inch tot 88 inch en een Cordura-draagtas. U kunt de meegeleverde behuizingen in bijna elke richting kantelen voor nauwkeurige lichtregeling. Daarnaast verwissel je eenvoudig lampen met verschillende kleurtemperaturen of een flitser met sensor via de standaard E27 fittingen om je verlichting verder aan te passen.

Als budgetoptie is de kwaliteit van de materialen niet top. Desalniettemin beweren veel fotografen dat deze Neewer-kit een budgetvriendelijke introductiekit is die betrouwbaar is en de klus klaart.

Lichtbron: Compact fluorescerend︱ Kleurtemperatuur: 5500 kelvin︱ Softboxafmetingen : 24x24 inch︱ Lampvermogen: 85 watt

Beste voor compacte ruimte: MountDog Softbox Lighting Kit 20"X28"

Image
Image

De compactheid van de MountDog Softbox Lighting Kit doet geen concessies aan kwaliteitsmateriaal. De lichtreflector van de softbox heeft een reflecterende stof met zilverfilm en een wit nylon scherm dat helpt bij het verbannen van schaduwen en het verzachten van fel licht. Als u onderweg bent, profiteert u van het gemak van de opening uit één stuk van de kit, zodat u deze gemakkelijk kunt opvouwen, opbergen en vervoeren.

De kit heeft twee 20x28-inch softboxen, twee statieven voor lichtstatieven, een verstelbare lamphouder, twee 95 watt energiezuinige fluorescentielampen en een opbergkoffer. De lampen leveren een kleurtemperatuur van 5500 K en gaan tot 8.000 uur mee, terwijl ze een opmerkelijke fotografische omgeving bieden. Met standaard E27-fittingen kunt u de lampen naar eigen inzicht verwisselen. Geen van beide sockets heeft echter enige controle over de helderheid, dus je moet het diffusieniveau aanpassen door de voorkant aan te passen of de lichten helemaal te verplaatsen.

Je kunt de inhoud van de kit naar eigen inzicht aanpassen. Zo kan de lamphouder 210 graden worden versteld, wat goed geschikt is voor het maken van foto's onder elke hoek. Beide lichtstatieven kunnen worden opgevouwen tot 27 inch of worden uitgebreid tot 80 inch. Net zoals de lamphouder en standaards aan verschillende behoeften kunnen voldoen, werkt deze lichtgewicht kit goed voor het maken van portretten, glamourfoto's, producten en meer. Maar wees voorzichtig dat uw lichtstatieven vallen niet om, omdat de kit niet wordt geleverd met zandzakken of gewichten van welke aard dan ook.

Lichtbron: Compact fluorescerend︱ Kleurtemperatuur: 5500 kelvin︱ Softboxafmetingen : 20x28 inch︱ Lampvermogen: 95 watt

Beste voor vloggers: RaLeno Softbox Photography Lighting Kit

Image
Image

RaLeno's Softbox Photography Lighting Kit is ideaal voor vloggers, YouTubers en influencers op sociale media. Hoewel het relatief eenvoudig is, biedt het alle benodigdheden voor je thuisconfiguratie. RaLeno bevat twee 20x28-inch gesloten softboxen, twee verstelbare lichtstatieven van 27 inch tot 80 inch en twee 85 watt CLF-lampen. De hittebestendige nylon reflectoren en diffusorpanelen van polyestervezel zijn standaard in de meeste softbox-verlichtingssets.

Ondanks het ontbreken van mooie accessoires, is deze kit uitstekend geschikt voor eenvoudig, dagelijks gebruik. Twee 5500K-lampen geven natuurlijke verlichting, maar blijven op die temperatuur gefixeerd. De temperatuur zou geen probleem moeten zijn bij gebruik in uw thuiskantoor of werkstation. U kunt schaduwen elimineren met de dubbele technologie van de lampen zonder de kenmerken en kenmerken van uw onderwerp uit te wissen. De RaLeno-set heeft ook een snoer van 90 inch, dus het is geen probleem om het dichtstbijzijnde stopcontact te bereiken, waardoor de set eenvoudig te installeren en te gebruiken is.

Hoewel je met de RaLeno aan de slag kunt met het maken van digitale foto's en video's met een beperkt budget, kun je overwegen om later een arm of een andere houder te kopen als je ze nodig hebt voor je fotografie.

Lichtbron: Compact fluorescerend︱ Kleurtemperatuur: 5500 kelvin︱ Softboxafmetingen : 20x28 inch︱ Lampvermogen: 85 watt

Als je nieuw bent in het gebruik van softbox-verlichting, kun je niet fout gaan met Fovitec's StudioPRO Softbox Lighting Kit (bekijk bij Amazon). Het heeft verschillende instelbare functies, zodat u de instellingen, hoogtes en hoeken kunt aanpassen aan uw behoeften. Als je minder wilt uitgeven terwijl je begint, bekijk dan de vergelijkbare StudioFX 2400W Large Softbox Continuous Photo Lighting Kit (bekijk bij Amazon). De kit van StudioFX is moeilijk aan te passen en is een beetje omvangrijk, maar het levert professionele beelden van studiokwaliteit op.

Waar u op moet letten bij Softbox-verlichtingssets

Maat

Als algemene regel geldt dat de juiste grootte van de softbox vergelijkbaar moet zijn met de grootte van uw onderwerp, of het nu een persoon, object of beide is. Hoe kleiner de doos, hoe harder het licht. Hoe groter de doos, hoe zachter het licht. Grotere dozen vergen meer onderhoud, omdat ze grotere lampen nodig hebben om meer energie te leveren. Een softbox met een diameter van 18 inch tot 24 inch werkt prima voor headshots en portretten. Full-size body shots vereisen het dubbele van de grootte. Beginners hebben waarschijnlijk geen softbox nodig die breder is dan 27 inch.

Draagbaarheid

Draagbaarheid is cruciaal als je onderweg foto's moet maken. De meeste verlichtingssets worden geleverd met een draagtas. U wilt zich concentreren op softbox-verlichtingssets die moeiteloos kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd. Gewicht speelt ook een factor bij de draagbaarheid van apparatuur. Onze lijst bestaat uit vrij lichtgewicht kits, maar iets meer dan 10 tot 15 pond kan lastig zijn.

Verstelbaarheid

Het kan lastig zijn om de perfecte hoek of hoogte voor je opnamen te krijgen. Het is belangrijk om het licht te verspreiden over het exacte gebied waarop je je camera hebt gericht. Een vaste lichtbak of standaard heeft niet het bereik dat nodig is om de gewenste opname te maken. U kunt bijna alle lichtstatieven aanpassen met hoogtes tussen 27 en 80 inch. Aan de andere kant kunnen niet alle lichtbakken draaien. Een goed bereik is meer dan 200 graden voor degenen die wel roteren.

FAQ

    Wat is een softbox?

    Een softbox is een behuizing die speciaal is ontworpen om een lichtbron te omringen om de bron te verzachten en te vergroten. Het reflecterende interieur van de softbox benadrukt de kunstmatige lichtbron, zoals een flitsbuis of halogeenlamp. Het geprojecteerde licht wordt uitgestraald door het diffusiescherm en op het onderwerp van de foto.

    Zijn softboxen niet hetzelfde als paraplu's of beauty dish?

    Hoewel softboxen, paraplu's en beautygerechten allemaal met verlichting te maken hebben, helpen ze elk op een andere manier. Paraplu's produceren onbeheerst en ongecontroleerd diffuus licht. Schoonheidsgerechten produceren ook ongelijke verlichting. Deze schotels vormen het gezicht van een onderwerp en verbeteren de algehele helderheid, terwijl softboxen zachter licht leveren met minder contrast.

    Wat zijn de soorten softboxen?

    De meest voorkomende classificaties zijn rechthoek, vierkant, strip, paraplu, lantaarn en achthoek. Het type of de typen die u nodig hebt, zijn afhankelijk van uw onderwerp en uw opnameomgeving. Voor beginners zijn rechthoekige of vierkante softboxen waarschijnlijk voldoende, maar als je eenmaal je fotografische vaardigheden begint te ontwikkelen, wil je misschien een lantaarn gebruiken voor omnidirectionele verlichting.

Over onze vertrouwde experts

Nicky LaMarco schrijft en redigeert al meer dan 15 jaar voor consumenten-, handels- en technologiepublicaties over vele onderwerpen, waaronder antivirus, webhosting, back-upsoftware en andere technologieën. Haar werk is verschenen in publicaties zoals Tech Republic en Web Hosting Sun.

Benjamin Zeman heeft een achtergrond in film, fotografie en grafisch ontwerp. Zijn werk is gepubliceerd op SlateDroid.com, AndroidForums.com en anderen. Hij beoordeelde onze topkeuzes van Fovitec en StudioFX.

Aanbevolen: