CBL Data Shredder v1.0 Review (een gratis tool voor het wissen van gegevens)

Inhoudsopgave:

CBL Data Shredder v1.0 Review (een gratis tool voor het wissen van gegevens)
CBL Data Shredder v1.0 Review (een gratis tool voor het wissen van gegevens)
Anonim

CBL Data Shredder is een gebruiksvriendelijk gratis programma voor gegevensvernietiging dat zowel binnen als buiten Windows kan worden uitgevoerd, waardoor het een zeer veelzijdig programma is.

Als je het van buiten Windows uitvoert, kun je dit programma gebruiken om een harde schijf te vernietigen waarop een besturingssysteem is geïnstalleerd. Vanuit Windows kan deze gratis tool elke interne of externe schijf volledig wissen, behalve degene die je voor Windows gebruikt, meestal de C:-schijf.

Deze recensie is van CBL Data Shredder versie 1.0. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over CBL Data Shredder

Image
Image

CBL Data Shredder is er in twee versies, die beide nuttig zijn voor verschillende scenario's. De eerste is een opstartbaar programma dat kan worden gebruikt op een diskette of een gegevensschijf, en de andere is een normaal programma dat werkt in Windows 7, Vista en XP. Er wordt ook gezegd dat het werkt in Windows 8 en 10 (en waarschijnlijk Windows 11), maar alleen als het programma wordt gestart met beheerdersrechten.

Het opstartbare programma dat wordt geleverd als een disketteprogramma of ISO-schijfkopie is handig voor het wissen van de harde schijf waarop een besturingssysteem is geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld een Linux- of Windows-harde schijf wilt wissen, gebruikt u deze methode om op te starten vanaf de diskette of schijf om de schijf te wissen.

De Windows-versie is handig als u alle bestanden op een flashstation of een andere aangesloten harde schijf moet vernietigen, anders dan degene die u nu gebruikt om Windows en het CBL Data Shredder-programma zelf uit te voeren.

In zowel de opstartbare versie als het Windows-programma worden de volgende methoden voor het opschonen van gegevens ondersteund:

  • DoD 5220.22-M
  • Gutmann
  • RMCP DSX
  • Schneier
  • VSITR

Naast de verschillende hierboven genoemde methoden, kunt u ook uw eigen wismethode maken door nullen, enen of een aangepaste tekst te definiëren die als overschrijvende tekst moet worden gebruikt. Je kunt ook een aangepast aantal herschrijvingen kiezen voor een grondigere reiniging.

Om het opstartbare programma op een diskette te gebruiken, extraheert u de inhoud van CBL_Data_Shredder-DOS-en.zip en opent u CBL-Data_Shredder-floppymaker.exe , zorg ervoor dat de diskette is geplaatst. Het programma zal het CBL-Data_Shredder-dos.exe programma op de diskette plaatsen zodat het kan worden gebruikt tijdens het opstarten van de computer.

Weinig of geen van jullie hebben waarschijnlijk nog diskettestations, dus het CBL Data Shredder DOS CD-R Image ISO-bestand is wat je nodig hebt. Zie Hoe u een ISO-imagebestand brandt om te leren hoe u dat bestand op de juiste manier op een schijf brandt, en raadpleeg dan onze zelfstudie Opstarten vanaf een schijf als u hulp nodig hebt bij het laden van het programma zodra het op de schijf staat.

Om het vanaf een flashstation of ander USB-apparaat te gebruiken, moet je dezelfde ISO-image downloaden die voor een schijf wordt gebruikt. Na het downloaden moet u het bestand echter openen in het Rufus-programma.

Uw andere optie voor het maken van een opstartbare flashdrive-versie van dit programma is om de inhoud van CBL Data Shredder DOS CD-R Image.iso uit te pakken met een bestandsextractorprogramma zoals 7-Zip. Eenmaal uitgepakt, vindt u een IMG-bestand met de naam Boot-1.44M.img in een map met de naam [BOOT] Brand dit IMG-bestand naar de flashstation met Win32 Disk Imager en start vervolgens op vanaf het apparaat om het programma uit te voeren.

De Windows-versie is gemakkelijk te gebruiken: start het programma en kies Select Disk om de schijf te lokaliseren die moet worden gewist. Kies dan gewoon een wismethode en druk op Start.

CBL Data Shredder Voordelen en nadelen

Er is weinig om niet van te houden:

Pros

  • Wist alles op een harde schijf
  • Opstartbare opties beschikbaar
  • Kan elk besturingssysteem wissen
  • Kan vanuit Windows worden gebruikt
  • Niet verwarrend of moeilijk te gebruiken

Nadelen

  • Windows-versie laat u niet bevestigen voordat u een schijf verwijdert
  • Je moet je e-mailadres invoeren om de downloadlinks te krijgen

Gedachten over CBL Data Shredder

Er zijn meerdere redenen waarom we sommige programma's voor gegevensvernietiging verkiezen boven andere. We willen dat een programma alles op een harde schijf kan wissen, ongeacht het geïnstalleerde besturingssysteem, dat het gemakkelijk te gebruiken is en dat het veilige en door de industrie geaccepteerde wismethoden ondersteunt. CBL Data Shredder raakt al deze punten.

Het opstartbare programma betekent dat je absoluut alles op een schijf kunt verwijderen, zowel de opstartbare versie als de Windows-versie kan nauwelijks gemakkelijker te gebruiken zijn, en de methoden voor het opschonen van gegevens die CBL Data Shredder kan gebruiken, zullen er zeker voor zorgen dat er geen bestandsherstel is programma kan uw verwijderde bestanden in de toekomst ophalen.

Wat we niet leuk vinden, is dat je niet twee keer wordt gevraagd of je een harde schijf wilt wissen bij gebruik van de Windows-versie. Dit betekent dat bestanden permanent worden overschreven op het moment dat u op de knop Start drukt. Het opstartbare programma laat je echter bevestigen, wat geweldig is.

Het opstartbare programma vertelt je ook hoe groot elke schijf is, maar dat is ongeveer alle identificeerbare informatie die je krijgt. Dit betekent dat het een beetje lastig kan zijn om te weten welke schijf je echt wilt vernietigen en welke je wilt behouden.

Een deel van de programmatekst in de Windows-versie is misschien in het Duits, maar omdat er zo weinig van is, zien we het niet als een groot probleem. De annuleerknop is bijvoorbeeld in het Duits, maar het is de enige knop waarop kan worden geklikt terwijl bestanden worden gewist, dus het is echt niet moeilijk te missen.

Aanbevolen: