3 geavanceerde open source-projecten voor huisbeveiliging

Inhoudsopgave:

3 geavanceerde open source-projecten voor huisbeveiliging
3 geavanceerde open source-projecten voor huisbeveiliging
Anonim

Als je een hardwareheld of een solderende soldaat bent, ben je misschien op zoek naar nieuwe manieren om je elektronicakennis te gebruiken. Maar is huisbeveiliging een optie? Voordat u de veiligheid van uw huis toevertrouwt aan een open-source beveiligingssysteem en een computer met één bord, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

DIY heeft voordelen

Door uw beveiligingssysteem helemaal opnieuw te bouwen, weet u elk detail van hoe het werkt, zowel de sterke als de zwakke punten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je vreemden in je huis laat om alles in te stellen.

Toch moet je extra voorzichtig zijn met dit soort inspanningen. Een fout in uw huisbeveiligingssysteem kan duurder zijn dan een bug in een grilliger project.

Image
Image

Het Pato-bewakingssysteem

Dit project is ontworpen door Jorge Rancé om Pato de vogel van een afstand te volgen. Het leert u hoe u een geavanceerd bewakingssysteem voor uw huis kunt bouwen.

Gedetailleerd in The MagPi, Issue 16, bevat het Pato Surveillance System instructies voor het aansluiten van een Raspberry Pi op een webcam, thermometer en PiFace-bord voor internettoegankelijke bewaking van de omgeving van uw huis. En of je nu van plan bent dit systeem te gebruiken om je hele huis in de gaten te houden of alleen de kooi van je vogel, er is hier veel nuttige informatie die je kunt gebruiken als basis voor complexere systemen.

HomeAlarmPlus Pi

Als je vertrouwd bent met technologie zoals NPN-transistors, variabele weerstanden en schuifregisters, en je je huis wilt bewaken en inschakelen met een alarm, dan is dit het project voor jou.

Hoewel niet voor onervaren hardwarehackers, zijn de instructies van Gilberto Garcia voor het bouwen van de HomeAlarmPlus Pi goed gedocumenteerd, grondig en gemakkelijk te volgen. Dit project, compleet met een onderdelenlijst, foto's en een codeopslag met documentatie, laat u zien hoe u een alarmsysteem met meerdere zones voor uw huis kunt maken.

De HomeAlarmPlus Pi-instructies zijn beschikbaar op Garcia's blog en de coderepository is toegankelijk op de GitHub-pagina van het project.

LinuxMCE

Als jij het type persoon bent dat zegt: "Beveilig mijn huis? Ik wil het volledig automatiseren", dan is het tijd om kennis te maken met LinuxMCE.

Op zijn website noemt dit gerenommeerde open-sourceproject zichzelf de digitale lijm tussen je media en je elektrische apparaten. Verlichting en media? Controleren! Klimaatbeheersing en telecom? Controleren! Huis beveiliging? Controleer!

In tegenstelling tot het Pato Surveillance-systeem en HomeAlarmPlus Pi, is LinuxMCE geen enkel project. Het is een compleet systeem voor het automatiseren en beveiligen van uw hele woning. Je wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht, vaardigheden en inspanning.

Er is veel informatie online over dit project, maar de beste plaats om te beginnen is de LinuxMCE-wiki. Van daaruit krijg je een overzicht van wat er mogelijk is en heb je toegang tot de nieuwste broncode, gedetailleerde instructies en het communityportaal.

Aanbevolen: