BeagleBone Black-projecten voor beginners

Inhoudsopgave:

BeagleBone Black-projecten voor beginners
BeagleBone Black-projecten voor beginners
Anonim

Met een adviesprijs van $ 45 en een reeks functies die het een veelzijdige mix van Raspberry Pi en Arduino maken, biedt BeagleBone Black een geweldige introductie tot hardware-ontwikkeling en een potentieel pad van projecten gemaakt als hobbyist naar commercieel haalbare hardwareproducten.

Begin de BeagleBone Black te gebruiken via een van de vele handige introductieprojecten.

Image
Image

LED 'Hallo wereld'

Voor veel beginnende programmeurs is het eerste codeerproject dat ze voltooien het gemeenschappelijke Hello World. Dit eenvoudige programma voert die woorden uit naar het display. Dit project op BeagleBoard is ontwikkeld door een lid van de gemeenschap om een vergelijkbare introductie te bieden voor het bedienen van het BeagleBoard Black.

Het project maakt gebruik van de Node API, die bekend zal zijn bij veel webontwikkelaars. De API bestuurt een LED, die door kleuren van rood naar groen naar blauw gaat. Dit eenvoudige project is een goede introductie tot de BeagleBone Black als platform.

Facebook Like Counter

Net als het vorige project maakt dit project gebruik van een bekende software-API als inleiding tot het ontwikkelen op de BeagleBone Black. De Facebook-achtige teller gebruikt de OpenGraph API van Facebook om het aantal Likes voor een bepaald knooppunt in de grafiek te ontvangen met behulp van het JSON-formaat. Het project voert het nummer uit naar een viercijferig, zeven-segments LED-display.

Het project biedt een eenvoudige demonstratie van de kracht van BeagleBone om eenvoudig te communiceren met webservices, terwijl het ook veel fysieke uitbreidingsopties biedt voor uitvoer. De webinterfaces zullen bij veel ontwikkelaars bekend voorkomen. Het Cloud9/Node.js-script dat wordt gebruikt om de LED van stroom te voorzien, moet ook toegankelijk zijn voor veel beginnende programmeurs.

Netwerkbewakingsapparaat

De BeagleBone Black is uitgerust met verschillende hardware aansluitmogelijkheden. Dankzij de ingebouwde Ethernet-poort kan het een netwerkbewakingsapparaat worden.

Dit project maakt gebruik van technologie van een bedrijf genaamd ntop. De mensen van ntop leverden een port van hun software voor BeagleBone Black. Bij het compileren en installeren van de code bewaakt de BeagleBone de internetverbindingen op uw netwerk, waarbij gebruikers met een hoge bandbreedte en potentiële beveiligingsrisico's worden geïdentificeerd. Dit project kan dienen als een betaalbaar hulpmiddel voor een systeembeheerder die een klein kantoornetwerk runt.

BeagleBrew

Als je een open-source tech-enthousiasteling bent, is het BeagleBrew-project misschien een geweldige introductie tot de BeagleBone Black. De BeagleBrew is gedeeltelijk ontwikkeld door leden van Texas Instruments, de ontwerpers achter het BeagleBoard-project.

Het systeem gebruikt een stalen spiraal, een waterwarmtewisselaar en een temperatuursensor om de temperatuur van een fermentatie te bewaken en te beheren met behulp van een webgebaseerde interface. Het is in wezen een temperatuurregelaar, wat een eenvoudig concept is dat geschikt is voor beginnende tot gemiddelde BeagleBone-enthousiastelingen.

Android op BeagleBone

Het BeagleBone Android-project gaat de complexiteit opdrijven en brengt het populaire open-source mobiele besturingssysteem naar de BeagleBone Black. Het project, roeiboot genaamd, is een Android-poort voor TI Sitara-processors, inclusief de AM335x-chip die als basis dient voor BeagleBone Black. Het project heeft een groeiende gemeenschap van ontwikkelaars. Het heeft tot doel een stabiele Android-poort te bieden aan een aantal TI-processors.

De roeibootpoort is getest met veel Android-apps met verschillende functies, waaronder toegang tot het bestandssysteem, kaarten en games. Dit project is een geweldig startpunt voor ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in Android als basis voor hardwareprojecten die verder gaan dan mobiele telefoons.

Aanbevolen: