Flipboard-storyboards: hoe ze in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Flipboard-storyboards: hoe ze in te stellen en te gebruiken
Flipboard-storyboards: hoe ze in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Storyboards zijn alleen beschikbaar voor geselecteerde gebruikers, inclusief uitgevers en bloggers.
  • Controleer of je een sectie hebt met de titel Storyboards op je Profile pagina.
  • Als je dat doet, klik dan op Maak een nieuw storyboard en volg de aanwijzingen.

Dit artikel behandelt hoe u een Flipboard Storyboard maakt op de desktopversie van Flipboard die toegankelijk is via een webbrowser op Windows- of macOS-computers.

Bottom Line

A Flipboard Storyboard is een samengesteld minimagazine op Flipboard waarmee gebruikers een kleinere, meer gerichte inhoudsverzameling kunnen maken dan een gewoon Flipboard-magazine.

Hoe weet je of je toegang hebt tot storyboards

Om te beginnen met het instellen van Storyboards, moet je in je account beginnen, net zoals je een tijdschrift zou maken. Storyboards gebruikt een Flipboard-tool genaamd Curator Pro. Het is echter belangrijk op te merken dat niet iedereen toegang heeft tot Curator Pro. Het is beschikbaar voor uitgevers, bloggers en geselecteerde gebruikers die het bedrijf individueel heeft doorgelicht in Australië, Canada, het VK en de VS.

Om te bepalen of u storyboards kunt maken:

  1. Open Flipboard en klik op je Profile foto in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. In het menu dat verschijnt, selecteer Profile.

    Image
    Image
  3. Scroll op je Profile pagina naar beneden om te zien of je een sectie hebt met de titel StoryboardsAls u dat doet, zijn Storyboards voor u ingeschakeld. Zo niet, dan moet u wachten tot Flipboard de mogelijkheid voor alle gebruikers opent. Er is geen manier om de mogelijkheid aan te vragen om Storyboards te maken.

    Image
    Image

Als je de mogelijkheid hebt om Storyboards te maken, is aan de slag gaan net zo eenvoudig als het maken van een tijdschrift. Voordat u begint, moet u echter een paar dingen weten:

  • Storyboards kunnen een beperkt aantal samengestelde artikelen bevatten. Flipboard suggereert dat Storyboards het principe volgen dat 'kleiner beter is'. Om deze reden stelt het bedrijf voor dat er slechts 5-12 artikelen moeten worden samengesteld voor een Flipboard.
  • Ondanks de suggestie kunnen Storyboards in secties worden verdeeld. Elke sectie kan niet meer dan 10 artikelen bevatten.
  • De levensduur van een storyboard is ongeveer drie dagen. Ze blijven online totdat je ze verwijdert, maar na 3 dagen lijkt het aantal bezoekers dat een storyboard bezoekt behoorlijk dramatisch te dalen.
  • Flipboard kiest geweldige storyboards met hun eigen wekelijkse Top Picks Storyboard, dus zelfs als het verkeer is afgenomen, kan het nog steeds voordelen hebben om je Storyboard online te laten.

Een flipboard-storyboard maken

Met die dingen in gedachten, en als je er toegang toe hebt, kun je als volgt een Storyboard maken.

  1. Klik vanuit uw Flipboard-profiel op Maak een nieuw storyboard in het gedeelte Storyboards.

    Image
    Image
  2. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u de Title en Description van uw storyboard kunt invoeren. Voer deze gegevens in en klik vervolgens op Maken.

    Als je op dit moment niet zeker bent van de titel en beschrijving die je wilt invoeren, voer dan gewoon wat tekst in en kies iets dat minstens een paar woorden lang is voor elk veld, aangezien er minimumtekens zijn ontmoeten. U moet deze velden invullen voordat u het tijdschrift kunt maken, maar u kunt ze later altijd wijzigen.

    Image
    Image
  3. Vervolgens ga je naar Curator Pro, waar je je tijdschrift kunt vullen. Het tijdschrift wordt gedeeld door de koptekstinformatie, waaronder de titel en beschrijving die je hebt gemaakt, een afbeelding en categorietags. Het is het beste om de afbeelding op te slaan als laatste om toe te voegen, aangezien deze afkomstig is van de artikelen die u in het Storyboard opneemt. Klik dus op Add Topic Tags om de tags toe te voegen die u aan uw tijdschrift wilt toewijzen.

    Als je ervoor kiest, kun je alle koptekstinformatie invullen nadat je artikelen aan je Storyboard hebt toegevoegd. In sommige gevallen krijgt het Storyboard vorm als u artikelen toevoegt, wat betekent dat u de koptekstinformatie achteraf minder hoeft te wijzigen als u tijdens het maken van richting verandert.

    Image
    Image
  4. In het Add Topic Tags dialoogvenster dat verschijnt, typt u een trefwoord voor uw eerste tag. Er verschijnt een lijst met bijbehorende trefwoorden, selecteer degene die het beste bij uw Storyboard past. Herhaal dit proces totdat je de tags hebt die je wilt gebruiken, tot een totaal van vijf. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan

    Image
    Image
  5. Om het hoofdgedeelte van het storyboard toe te voegen, scrolt u omlaag naar de Welkom bij uw storyboard. sectie. Daar vindt u een tekstvak waarin u een URL voor het Storyboard kunt invoeren of een sectietitel kunt toevoegen. Welke optie je ook kiest, druk gewoon op Enter op je toetsenbord om de selectie toe te voegen.

    Image
    Image

    Eén ding om in gedachten te houden als je een Storyboard maakt, is de volgorde waarmee je items in het tijdschrift invoert. Als u bijvoorbeeld één artikel, twee titelsecties (met artikelen) en vervolgens een laatste artikel wilt hebben, moet u eerst de URL voor het eerste artikel invoeren en op Enter drukkenVoer vervolgens de naam van elk van de twee secties in en druk na elke sectie op Enter (u zult hieronder zien hoe u artikelen aan deze secties kunt toevoegen). En ten slotte voer je het laatste artikel in dat je wilt opnemen en druk je op Enter Je kunt items in het Storyboard opnieuw rangschikken door te slepen en neer te zetten, maar het kan temperamentvol zijn, dus een beetje planning vooraf kan behulpzaam.

  6. Als u ervoor kiest om een sectietitel te maken, verschijnen er enkele opties onder het tekstveld wanneer u begint te typen in het tekstveld. Hier kunt u de grootte van de miniatuurafbeeldingen voor elk item in dat gedeelte van het Storyboard kiezen en of u elk van de items in het gedeelte genummerd wilt hebben. Maak uw selecties en druk op Enter op uw toetsenbord. Herhaal dit proces vervolgens voor elke sectie die u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  7. Om verhalen toe te voegen aan een sectie in Storyboard, tik je op Bewerken helemaal rechts van de sectietitel.

    Image
    Image
  8. Dit opent de sectie voor bewerking. Het ziet er net zo uit als de opties die verschenen toen u het maakte en hier kunt u desgewenst de grootte van de miniaturen wijzigen die in het uiteindelijke Storyboard zullen verschijnen. Of u kunt het tekstveld in de sectie gebruiken om de URL's in te voeren die u wilt opnemen. Nadat u de URL in het tekstveld hebt geplakt, drukt u op Enter op uw toetsenbord.

    Image
    Image
  9. De nieuwe URL zal in de sectie verschijnen. Als u de titel of beschrijving voor de URL wilt bewerken, drukt u op Bewerken helemaal rechts van de URL. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan.

    Image
    Image
  10. Herhaal dit proces om artikelen en secties toe te voegen totdat je alle inhoud hebt verzameld die je in het Storyboard wilt opnemen. Als je klaar bent, kun je teruggaan en alle velden in de koptekst invullen die je eerder hebt overgeslagen. Specifiek als u de hoofdafbeelding voor het storyboard wilt toevoegen (of wijzigen), scrolt u naar boven en selecteert u de afbeelding of de tijdelijke aanduiding voor de afbeelding.
  11. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de afbeelding die u voor uw Storyboard wilt gebruiken en klik op Save.

    Image
    Image
  12. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van inhoud aan uw Storyboard, klikt u op Preview onderaan de pagina om een voorbeeld te bekijken van hoe uw definitieve storyboard eruit zal zien. Als u tevreden bent met de manier waarop het Storyboard eruitziet, klikt u op Publiceren.

    Nadat je de titel en beschrijving voor het Storyboard hebt toegevoegd, wordt het automatisch opgeslagen elke keer dat je iets verandert. Je kunt dus beginnen met een storyboard, of er zelfs een maken, en wachten tot later om het af te maken of te publiceren zonder het werk te verliezen dat je er al in hebt gestoken.

    Image
    Image
  13. Je ontvangt een bevestigingsbericht waarin je de titel die je hebt gemaakt en de door jou gekozen tags kunt bekijken. U kunt er ook voor kiezen om het storyboard nu of in de toekomst te publiceren. Wanneer u al uw selecties heeft gemaakt, klikt u op Bevestig publiceren Als u van gedachten verandert, klikt u op Annuleren

    Image
    Image
  14. Het Storyboard wordt gepubliceerd, u keert terug naar uw profielpagina en er wordt een venster voor delen geopend waar u uw Storyboard kunt delen op Flipboard, Twitter en andere sociale media, of u kunt de URL voor de Storyboard om met anderen te delen via uw e-mail of andere communicatietools.

    Image
    Image

Controleer Analytics binnen 24 uur

Zodra je Storyboard is gepubliceerd, duurt het ongeveer 24 uur voordat je analyses kunt zien over hoe het presteert, maar zodra deze beschikbaar zijn, kun je ze vinden door op het grafiekpictogram op de Storyboard-miniatuur in je profiel te klikken. U kunt het storyboard ook op elk moment bewerken door op het potloodpictogram te klikken.

Aanbevolen: