Hoe Touch ID, de iPhone-vingerafdrukscanner, in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Touch ID, de iPhone-vingerafdrukscanner, in te stellen en te gebruiken
Hoe Touch ID, de iPhone-vingerafdrukscanner, in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Instellen: Ga naar Instellingen > Touch ID & Passcode > Voeg een vingerafdruk toe > druk en til de vinger meerdere keren op.
  • Zet je iPhone > aan en druk op Home met de vinger die je hebt gescand.
  • Touch ID is niet beschikbaar op de huidige iPhone- en iPad-apparaten. Ze ondersteunen in plaats daarvan Face ID.

Dit artikel legt uit hoe je Touch ID voor iPhone instelt en gebruikt. De informatie is van toepassing op iOS 7 of hoger op de iPhone 8- en iPhone 7-serie en de iPhone 6s. Touch ID is ook beschikbaar voor iPad mini 4 en 5, iPad Air 2 en 3, en de 1e en 2e generatie 12,9-inch iPad Pro.

Home-knop vereist

Touch ID is ingebouwd in de Home-knop en stelt u in staat uw iOS-apparaat te ontgrendelen door met uw vinger op Home te drukken in plaats van uw toegangscode handmatig in te voeren. Nadat u Touch ID hebt ingesteld, kunt u vergeten uw toegangscode opnieuw in te voeren voor elke iTunes Store- of App Store-aankoop. Een vingerafdrukscan is alles wat je nodig hebt.

Touch ID is niet beschikbaar op de huidige iPhone- en iPad-apparaten, zoals de iPhone 13, omdat deze apparaten geen Home-knop hebben. Deze ondersteunen in plaats daarvan Face ID.

Hoe Touch ID in te stellen

Touch ID instellen op een compatibele iPhone, iPad of iPod touch is eenvoudig. Hier is hoe:

  1. Tik op de Instellingen app op het startscherm van je iPhone.
  2. Selecteer Touch ID & Passcode en voer vervolgens uw toegangscode in. Als u geen toegangscode voor uw telefoon heeft ingesteld, moet u dit eerst doen voordat u Touch ID kunt instellen.

  3. Tik ongeveer halverwege het scherm op Voeg een vingerafdruk toe in het gedeelte Vingerafdrukken.

    Image
    Image
  4. Druk en til uw vinger meerdere keren op de Home-knop terwijl u de iPhone vasthoudt, zoals u doet wanneer u hem gebruikt. Wanneer de telefoon een duidelijke scan van het midden van uw vinger heeft, gaat deze naar het volgende scherm.
  5. Houd de telefoon vast zoals u hem gewoonlijk vasthoudt wanneer u hem ontgrendelt en raak de startknop aan met de randen van uw vinger in plaats van met het midden dat u hebt gescand. Wanneer de telefoon de scan accepteert, keert de telefoon terug naar het scherm Touch ID & Passcode.
  6. Verplaats de tuimelschakelaar naast een van de vier opties die u kunt bedienen met Touch ID naar de Aan/groene positie.

    Image
    Image

Je moet Touch ID inschakelen voor de iPhone Unlock-functie, maar misschien wil je het ook gebruiken met andere aspecten van je iPhone. De opties zijn:

  • iPhone Unlock: Zet deze tuimelschakelaar op Aan/groen om je iPhone te ontgrendelen met Touch ID.
  • Apple Pay: Zet deze tuimelschakelaar op Aan/groen om uw vingerafdruk te gebruiken om Apple Pay-aankopen te autoriseren op apparaten die Apple Pay ondersteunen.
  • iTunes en App Store: wanneer deze tuimelschakelaar op Aan/groen staat, kunt u uw vingerafdruk gebruiken om uw wachtwoord in te voeren wanneer u aankopen doet in de iTunes Store en App Store-apps op uw apparaat. Nooit meer uw wachtwoord typen.
  • Password AutoFill: gebruik Touch ID om uw opgeslagen informatie, zoals naam of creditcardnummer, automatisch in een webformulier in te voeren.

In het Touch ID & Passcode-scherm kunt u ook:

  • Wijzig vingerafdruknaam: uw vingerafdrukken heten standaard Vinger 1, Vinger 2, enzovoort. U kunt deze namen desgewenst wijzigen. Tik op de naam van de vingerafdruk die u wilt wijzigen, tik op X om de huidige naam te verwijderen en typ vervolgens de nieuwe naam. Als je klaar bent, tik je op Gereed
  • Een vingerafdruk verwijderen: Er zijn twee manieren om een vingerafdruk te verwijderen. Veeg van rechts naar links over de vingerafdruk en tik op de knop Delete, of tik op de vingerafdruk en tik vervolgens op Delete Fingerprint.
  • Voeg een vingerafdruk toe: Tik op het menu Voeg een vingerafdruk toe om nog een vingerafdruk in te voeren. U kunt maximaal vijf vingers scannen, die niet allemaal van u hoeven te zijn. Als uw partner of kinderen uw apparaat regelmatig gebruiken, kunt u ook hun vingerafdrukken scannen.

Tips voor het scannen van uw vingerafdruk voor Touch ID

Doe het volgende om een goede scan van uw vingerafdruk te krijgen:

  • Kies de vinger die je wilt scannen, afhankelijk van hoe je je iPhone vasthoudt wanneer je hem oppakt. Het is waarschijnlijk logisch om uw duim of wijsvinger te gebruiken. Je kunt later andere vingers toevoegen, tot een maximum van vijf.
  • Leg het vlezige kussentje van uw vinger lichtjes op de Home-knop, maar druk niet op de knop, anders annuleert de telefoon uw scan.
  • Wanneer het apparaat trilt, tilt u uw vinger van de Touch ID-scanner en drukt u deze voorzichtig naar beneden.
  • Herhaal dit proces, waarbij u elke keer uw vinger op een iets andere manier of onder een iets andere hoek op de scanner legt. Hoe completer de scan van uw vingerafdruk, hoe flexibeler u bent in hoe u uw vinger vasthoudt wanneer u Touch ID later gebruikt. De rode lijnen op de vingerafdruk op het scherm geven uw voortgang aan. Hoe meer rode lijnen u ziet, hoe beter de scan.
  • Wanneer de eerste scan is voltooid, vraagt de iPhone u om de randen van uw vinger te scannen. Herhaal hetzelfde proces als hiervoor, waarbij u de zijkanten, bovenkant en andere randen van uw vinger gebruikt om de beste scan te krijgen.

Hoe Touch ID te gebruiken

Nadat je Touch ID hebt ingesteld, is het eenvoudig te gebruiken.

Om je iPhone te ontgrendelen met je vingerafdruk, zet je hem aan en druk je vervolgens op de Home-knop met de vinger die je hebt gescand. Laat uw vinger op Home zonder erop te drukken totdat het startscherm wordt ontgrendeld.

Als u uw vingerafdruk als wachtwoord wilt gebruiken om aankopen te doen, gebruikt u zoals gewoonlijk de iTunes Store- of App Store-apps. Wanneer u op Purchase, Download of Install tikt, wordt u gevraagd uw wachtwoord in te voeren of Touch te gebruiken. ID KAART. Plaats uw gescande vinger licht op de knop Home - maar tik er niet op - en voer vervolgens uw wachtwoord in om de download te activeren.

FAQ

    Waarom werkt Touch ID niet op mijn iPhone?

    Als Touch ID niet werkt, probeer dan deze oplossingen: update iOS, maak de vingerafdrukscanner schoon en verwijder het hoesje of de schermbeschermer als deze in de weg zit. Als u nog steeds problemen ondervindt, verwijdert u uw bestaande vingerafdruk en start u uw apparaat opnieuw op.

    Hoe schakel ik Touch ID uit op mijn iPhone?

    Ga naar Instellingen > Touch ID & Passcode en schakel alle tuimelschakelaars uit onder Gebruik Touch ID Voor.

Aanbevolen: