Waarom de grote 12,9-inch iPad Pro de beste is

Inhoudsopgave:

Waarom de grote 12,9-inch iPad Pro de beste is
Waarom de grote 12,9-inch iPad Pro de beste is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPad Pro 12,9-inch kan alles wat de kleinere iPads doen, en meer.
  • Lezen, schrijven, foto's bewerken, films kijken - het is allemaal beter met 13 inch.
  • De grotere iPad is zwaarder en gemakkelijker te buigen, maar het offer is het meer dan waard.
Image
Image

De 12,9-inch iPad Pro is de beste iPad ooit gemaakt en de beste die je kunt kopen. Tenzij je de draagbaarheid van een kleiner 11-inch model nodig hebt, is dit het enige. Sterker nog, zelfs als je denkt dat je een kleinere iPad wilt, wil je dat waarschijnlijk niet.

Waarom is het zo goed? Omdat de grootste iPad niet alleen uitblinkt in alles wat kleinere iPads geweldig maakt, heeft hij ook een verrassend aantal andere mogelijkheden die alleen mogelijk zijn met het grotere scherm.

Ik hou van mijn grote iPad, en hoewel ik soms jaloers word op de schattige 11-incher, is de 12.9 de beste helemaal.

Bottom Line

De eerste iPad die in 2010 in de VS werd gelanceerd, liet een vriend er een kopen en naar mij opsturen in Europa, omdat ik niet vier maanden kon wachten om hem in handen te krijgen. Sindsdien is het een lange liefdesaffaire geweest, maar de huidige iPad is gewoon een ongelooflijke computer, zelfs vergeleken met laptops en desktops.

Het is groter

Dit is de voor de hand liggende. De 12,9-inch iPad is iets groter dan de 11-inch iPad Air en iPad Pro, waardoor hij geweldig is om films te kijken. In feite is mijn iPad mijn tv; Ik kijk nooit iets op een groter scherm. Het is prima voor twee personen, maar een beetje een streling voor drie. Dit scherm is ook beter om te lezen. Je kunt tekst een beetje groter maken en er nog meer van op het scherm hebben.

Ik hou van mijn grote iPad, en hoewel ik soms jaloers ben op de schattige 11-incher, is de 12.9 de beste helemaal.

Het is ook beter voor het lezen van strips en tijdschriften, het lezen van fotoboeken, tekenen en schilderen met de Apple Pencil en het spelen van games. Als je een Bluetooth-gamecontroller hebt, kun je de iPad rechtop zetten en spelen, en het zal een behoorlijk geweldige ervaring zijn. Of, als je een muzikant bent, is het een stuk makkelijker om je muzikale score op een groter scherm te zien.

Meer apps

Je kunt op alle iPads twee apps naast elkaar gebruiken, maar op kleinere apparaten krijg je de iPhone-versie van elke app. Op de grote iPad gebruiken beide apps de volledige iPad-layout (krimpen naar iPhone-lay-out wanneer je een 70:30-verdeling gebruikt). Gebruik je de iPad voor je werk, dan is dit een groot verschil. U kunt bijvoorbeeld een volledig Safari-venster naast een volledig notitie-/teksteditorvenster hebben.

En als hij op deze manier wordt gebruikt, met het Magic Keyboard (de dure met het trackpad), kan de 12-9-inch iPad voor veel mensen een legitieme MacBook-vervanging worden.

Toetsenborden

Het grotere scherm betekent ook dat het schermtoetsenbord verhoudingsgewijs veel minder ruimte in beslag neemt. Zelfs met zijn extra cijferrij en de eigen werkbalk van het toetsenbord, laat het toetsenbord van de 12,9-inch iPad meer dan de helft van het scherm vrij om te zien wat je doet. Kleinere iPads hebben een veel minder bruikbare verhouding tussen scherminhoud en toetsenbord.

Dit grotere toetsenbord is ook een stuk gemakkelijker om op te typen dan de kleinere iPad-versie. En als je er eenmaal aan gewend bent, is het moeilijk om terug te gaan.

Image
Image

Nadelen

Zoals we hebben gezien, doet de grotere iPad alles wat de kleinere iPad doet, alleen beter, en hij doet ook meer. Maar er zijn een paar voordelen aan de kleinere iPads. Ten eerste is de grotere iPad natuurlijk groter en zwaarder. Maar zo veel zwaarder is het niet. De 12,9-inch iPad Pro weegt 1,41 pond (641 gram), versus 1,04 pond (471 gram) voor de 11-inch Pro. De 11-inch iPad Air is nauwelijks lichter. Met andere woorden, de kleinere iPad draagt 73% van het gewicht van de grotere.

Je kunt twee apps naast elkaar gebruiken op alle iPads, maar op kleinere apparaten krijg je de iPhone-versie van elke app.

Als je ooit de eerste generatie 12,9-inch Pro (1,59 pond of 723 gram) hebt gehesen, dan zul je misschien verbaasd zijn hoe licht het huidige model is. Toch zullen beide je neus pijn doen als je tijdens het lezen in bed in slaap v alt.

Eindelijk is de grote iPad buigzaam. De mijne gebogen in een zak of toen ik erop zat. Het was niet genoeg om het te beschadigen, maar sindsdien ben ik paranoïde. Het goede nieuws is dat de Magic Keyboard-hoes superstijf is en bescherming biedt. Het slechte nieuws is dat je de grote iPad nooit solo in een tas moet persen.

Dus, de volgende keer dat je een iPad gaat kopen, denk dan eens aan de beste iPad van allemaal, de 12,9-inch Pro. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, is het moeilijk om terug te gaan.

Aanbevolen: