Grote iPhone-pictogrammen? Hier is waarom en hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Grote iPhone-pictogrammen? Hier is waarom en hoe het te repareren
Grote iPhone-pictogrammen? Hier is waarom en hoe het te repareren
Anonim

Wat te weten

  • Om uit te zoomen naar normale grootte, houdt u drie vingers bij elkaar en dubbeltikt u met alle drie de vingers tegelijk op het scherm.
  • Om Zoom uit te schakelen, ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom >Uit.

Dit artikel legt de oorzaak uit van grote pictogrammen in iOS 12 en nieuwer en hoe ze te corrigeren met de zoomfunctie.

De oorzaak van een ingezoomd iPhone-scherm en enorme pictogrammen

Wanneer het iPhone-scherm is vergroot, is de iPhone Zoom-functie mogelijk per ongeluk ingeschakeld. Zoom is een toegankelijkheidsfunctie die mensen met een slecht gezichtsvermogen helpt om items op het scherm te vergroten om het scherm beter te kunnen zien.

Wanneer het iPhone-scherm is ingezoomd en uw pictogrammen te groot zijn, kan dit een probleem zijn. In deze situatie ziet alles er enorm uit en vullen app-pictogrammen het hele scherm, waardoor het moeilijk of zelfs onmogelijk is om de rest van de apps te zien. Zelfs op de Home-knop drukken helpt niet. Dit probleem is echter niet zo erg als het lijkt. Het repareren van een iPhone met een ingezoomd scherm is eenvoudig.

Uitzoomen naar normale grootte op iPhone

Om pictogrammen terug te brengen naar de normale grootte, houdt u drie vingers bij elkaar en dubbeltikt u met alle drie de vingers tegelijk op het scherm. Met dit gebaar wordt het zoomniveau weer normaal.

Volg in de zoommodus de regel van drie: tik met drie vingers om in te zoomen, dubbeltik met drie vingers (plus een knijpende sleepbeweging) om de zoom te wijzigen en sleep met drie vingers om over het scherm bewegen. Je vindt deze tips ook in het Zoom-menu in Instellingen.

Hoe schermzoom op iPhone uit te schakelen

Om te voorkomen dat de schermzoom per ongeluk weer wordt ingeschakeld, schakelt u de functie uit:

Image
Image
  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik in het Algemeen scherm op Toegankelijkheid.
  3. Op het scherm Toegankelijkheid tikt u op Zoom.
  4. Op het Zoom scherm zet u de Zoom tuimelschakelaar uit.
  5. Controleer of de instelling werkt door te dubbeltikken met drie vingers op het startscherm. Als er niets gebeurt, is de zoomfunctie succesvol uitgeschakeld.

Deze procedure herstelt de iPhone naar zijn normale vergroting en voorkomt dat de vergroting opnieuw plaatsvindt.

Welke iOS-apparaten worden beïnvloed door schermzoom

De zoomfunctie is beschikbaar op de iPhone 3GS en nieuwer, de 3e generatie iPod touch en nieuwer, en alle iPad-modellen.

Als je een van deze apparaten hebt en de pictogrammen groot zijn, is Zoom de meest waarschijnlijke boosdoener, dus probeer eerst deze stappen. Als ze niet werken, is er iets vreemds aan de hand. Misschien wilt u rechtstreeks contact opnemen met Apple voor hulp.

Gebruik weergavezoom en dynamisch type om de leesbaarheid te verbeteren

Hoewel de schermvergroting het voor sommigen moeilijker maakt om het iPhone-scherm te zien, willen anderen misschien dat pictogrammen en tekst iets groter zijn. Er zijn een aantal functies die tekst en andere aspecten van de iPhone vergroten, zodat ze gemakkelijker te lezen en te gebruiken zijn:

  • Dynamisch type: deze functie in iOS 7 en hoger vergroot tekst (maar niets anders) op een iPhone en compatibele apps om het lezen gemakkelijker te maken.
  • Display Zoom: beschikbaar op de iPhone 6-serie en nieuwer. Het vergroot alles op het scherm van het apparaat om dingen gemakkelijker te kunnen zien en gebruiken.

Aanbevolen: