Hoe Twitter-gebruikers te dempen en een lijst met gedempte woorden te maken

Inhoudsopgave:

Hoe Twitter-gebruikers te dempen en een lijst met gedempte woorden te maken
Hoe Twitter-gebruikers te dempen en een lijst met gedempte woorden te maken
Anonim

De Twitter-dempingsfunctie is ontworpen om de inhoud te beheren die in je Twitter-tijdlijn verschijnt, je meldingen te filteren en je te beschermen tegen internettrollen en online intimidatie.

Wat gebeurt er als je iemand dempt op Twitter?

Als je iemand op Twitter dempt, blijven ze tweets zien die zijn gepost door het account waarmee ze zijn gedempt en kunnen ze deze liken, retweeten en erop reageren. Gedempte gebruikers kunnen u ook een DM of direct bericht sturen.

Terwijl een gedempte account interactie kan hebben met je Twitter-account, verbergt Twitter deze interacties voor jou. Je ziet hun likes, retweets of opmerkingen niet in je Twitter-meldingen of DM's van hen in je Twitter-inbox.

Gedempte gebruikers tellen mee voor uw totale aantal volgers (als ze u volgen), en hun interacties met uw tweets dragen bij aan het totale aantal tweet-likes en retweets.

Hoe iemand te dempen op Twitter

Je kunt een andere gebruiker op Twitter dempen vanuit hun profiel of een van hun tweets in je tijdlijn. De volgende instructies werken met de officiële Twitter-apps op Windows 10-, Android- en iOS-apparaten, evenals de webversie van Twitter in een internetbrowser.

  • Als je een Twitter-account wilt dempen vanaf hun profielpagina, selecteer je het tandwielpictogram naast hun profielfoto en tik je op Dempen.
  • Als je iemand op Twitter wilt dempen vanuit een van hun tweets, selecteer je de kleine pijl in de rechterbovenhoek van de tweet en tik je op Mute.
Image
Image

Hoe de Twitter-lijst met gedempte woorden te gebruiken

Naast het dempen van gebruikersaccounts, kun je woorden en zinsdelen op Twitter dempen door ze toe te voegen aan de lijst met gedempte woorden. Nadat je een woord of zin hebt toegevoegd aan je lijst met gedempte woorden, wordt elke tweet die ze bevat voor je verborgen wanneer je je tijdlijn bekijkt.

  1. Log in op Twitter en open je profiel. Veeg naar rechts in de app of selecteer Meer op internet en kies Instellingen en privacy.
  2. Selecteer Inhoudsvoorkeuren in de Twitter-app. Kies in een webbrowser Mute en Block.

  3. Select Muted.

    Image
    Image
  4. Selecteer Gedempte woorden.
  5. Selecteer Add om een woord of zin toe te voegen aan je Twitter-gedempte woordenlijst.
  6. Voer het woord of de zin in. Kies vervolgens of u het wilt verbergen voor uw tijdlijn en meldingen door op de relevante opties te tikken. Je kunt ook kiezen of je het wilt verbergen wanneer het wordt gebruikt door iemand op Twitter of door mensen die je niet volgt.

    Image
    Image

    Selecteer Duur om een woord voor altijd, een dag, een week of een maand te dempen. Gebruik deze opties om bepaalde inhoud, zoals spoilers van tv-programma's, tijdelijk te verbergen.

  7. Als u klaar bent, selecteert u Opslaan.

Je kunt zoveel woorden en zinnen toevoegen aan de lijst met gedempte woorden als je wilt. Om het dempen van een woord of zin op te heffen, gaat u naar de woordenlijst en tikt u erop. Tik vervolgens op Verwijder woord onderaan het scherm.

Hoewel de lijst met gedempte woorden niet hoofdlettergevoelig is, houdt deze geen rekening met woordvariaties. Als u bijvoorbeeld alle verwijzingen naar Spider-Man wilt dempen, voegt u SpiderMan, Spiderman en zelfs Peter Parker toe als afzonderlijke vermeldingen.

Als je iemand op Twitter wilt dempen, herhaal je de stappen voor het dempen van iemand en selecteer je Ongedaan maken. Als het doelaccount is gedempt, verschijnt de Mute optie als Unmute.

Bottom Line

Gedempte Twitter-gebruikers weten niet dat ze door iemand anders zijn gedempt, omdat de functie je er niet van weerhoudt om met een account te communiceren. Het voorkomt dat de persoon die je heeft gedempt je interacties met hem/haar kan zien.

Wie dempen op Twitter

Hier zijn enkele redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een andere Twitter-gebruiker te dempen:

  • Een overenthousiaste volger: Het is geweldig om loyale Twitter-volgers te hebben die sommige van je tweets leuk vinden en retweeten. Als ze echter al je tweets leuk vinden en retweeten, kan het overweldigend worden en kan het een goed idee zijn om ze te dempen. Op deze manier kunnen ze je nog steeds volgen en interactie hebben met je inhoud, maar je wordt niet elke keer op de hoogte gebracht als ze dat doen.
  • Internettrollen: Het blokkeren van internettrollen om u online lastig te vallen kan een logische oplossing lijken totdat de trollen zich realiseren dat ze zijn geblokkeerd door uw Twitter-profiel te bekijken. Het dempen van deze giftige accounts is de beste optie. Ze hebben geen idee dat je hun interacties niet kunt zien, dus ze zullen geen dubbele accounts maken of contact met je opnemen op andere sociale netwerken of per e-mail.
  • Vrienden en familie: hoeveel je ook van je vrienden en familie houdt, je wilt misschien niet hun politieke of eigenzinnige tweets in je Twitter-tijdlijn zien. Als je ze niet meer volgt of blokkeert, kan dit onnoemelijk veel drama veroorzaken, dus dempen is de juiste keuze. Ze zullen je nog steeds zien als iemand die hun account volgt, en je zult niets zien wat ze tweeten.

Zijn dempen en blokkeren hetzelfde op Twitter?

Als je iemand op Twitter dempt, kan de gebruiker je tweets zien en ermee omgaan, maar hun interacties voor jou verbergen. Als u iemand blokkeert, worden hun interacties voor u verborgen en kunnen ze uw tweets, media en profiel niet bekijken.

Gebruikers kunnen niet zien wanneer je ze dempt. Geblokkeerde Twitter-gebruikers kunnen dit echter zien omdat Twitter hen op de hoogte stelt van hun geblokkeerde status wanneer ze uw profiel bekijken of u een DM sturen.

Aanbevolen: