Een lijst maken in Google Maps

Inhoudsopgave:

Een lijst maken in Google Maps
Een lijst maken in Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Open het informatiescherm van een locatie op Google Maps en tik op Opslaan > Nieuwe lijst, geef de lijst een naam en selecteer een privacy instelling.
  • Als je van plan bent je lijst naar vrienden te sturen, kies je Gedeeld en tik je op Maken bovenaan het scherm.
  • Om nog een locatie toe te voegen, opent u het informatiescherm van de locatie en tikt u op Opslaan, kiest u uw nieuwe lijst en tikt u op Gereed.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een lijst met plaatsen in Google Maps maakt.

Een nieuwe Google Maps-lijst starten

De eerste stap bij het maken van een nieuwe Google Maps-lijst is om het eerste te vinden dat u aan die lijst wilt toevoegen.

  1. Open de Google Maps-app op je telefoon. Standaard wordt het geopend naar uw huidige locatie.
  2. Typ een locatie of bedrijfstype in het zoekvak boven aan het Google Maps-scherm. U kunt ook op de microfoon tikken om met uw stem te zoeken.
  3. Selecteer de locatie die u zoekt door erop te tikken in de zoekresultaten.
  4. Onderaan het scherm staat de naam, beoordeling, openings- of sluitingstijd, een indicator die aangeeft hoe lang het duurt om er te komen. Tik op deze informatie om het volledige scherm van de locatie weer te geven.

    Image
    Image
  5. Tik op de Save knop die in het midden van het scherm verschijnt.
  6. Tik op Nieuwe lijst.
  7. Geef de lijst een naam en selecteer een privacyinstelling. Als je van plan bent je lijst naar vrienden te sturen, kies je Gedeeld en tik je op Maken bovenaan het scherm.

    Image
    Image

Op dit punt heb je een nieuwe lijst met één opgeslagen locatie.

Voeg locaties toe aan uw lijst

De Google Maps-app keert terug naar de kaart met aanvullende vergelijkbare locaties in dezelfde buurt die u mogelijk aan uw lijst wilt toevoegen. Als uw oorspronkelijke zoekopdracht bijvoorbeeld naar restaurants was, ziet u een kaart met andere restaurants in de buurt. Om er een aan je lijst toe te voegen:

  1. Klik op een markering op de kaart of op een afbeelding om het informatiescherm van een locatie te openen.
  2. Tik op de Save knop in het midden van het informatiescherm.
  3. Tik op de naam van je nieuwe lijst, gevolgd door Klaar.

    Image
    Image

De app keert terug naar het informatiescherm voor de locatie die u zojuist aan uw lijst hebt toegevoegd. Klik op X in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de kaart met vergelijkbare locaties in de buurt. Je kunt dit proces keer op keer herhalen om je nieuwe lijst te vullen.

De lijst delen

Gebruik een Google Maps-functie om een lijst met uw favoriete locaties samen te stellen en stuur de hele reeks plaatsen naar vrienden die een Android-apparaat of iPhone gebruiken en de Google Maps-app hebben geïnstalleerd. Als ze de app niet hebben, ontvangen ze een link die ze kunnen openen in Google Maps op een computer.

Deze mogelijkheid is geweldig om mensen zorgvuldig geselecteerde sets aanbevelingen te sturen, zoals je favoriete bars in de binnenstad of sushi-tenten in de buitenwijken.

Nadat je je lijst hebt ingevuld, kun je hem tevoorschijn halen wanneer je maar wilt.

  1. Tik op Opgeslagen onderaan het startscherm om het scherm Opgeslagen lijsten te openen.
  2. Tik op het pictogram met drie stippen rechts van de lijst die je wilt delen.
  3. Tik op Lijst delen in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  4. Als u wilt dat uw ontvangers de lijst kunnen wijzigen, verplaatst u de schuifregelaar naast Link staat bewerking toe naar Aan/groen. Klik anders op Doorgaan om de lijst te delen.

  5. Selecteer de mensen of methode die je wilt gebruiken om de lijst te delen.

    Image
    Image

Het scherm Delen ziet er niet op elke telefoon hetzelfde uit, maar het geeft je opties waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van uw bezorgmethode en de apparaten van uw ontvangers, kan de lijst automatisch worden geopend in hun Google Maps-app of bij Google.com. In sommige gevallen ontvangen ze een weblink die ze moeten kopiëren en plakken om Google Maps op internet te openen.

Tik terwijl je in het scherm Opgeslagen lijst bent op het pictogram met de drie stippen naast een lijst en selecteer Opties voor delen om onmiddellijk een link te genereren die je naar iedereen kunt sturen via elke gewenste modus.

Aanbevolen: