Amazon Halo: een ongebruikelijke, bijna invasieve fitnesstracker

Inhoudsopgave:

Amazon Halo: een ongebruikelijke, bijna invasieve fitnesstracker
Amazon Halo: een ongebruikelijke, bijna invasieve fitnesstracker
Anonim

Amazon Halo

De Amazon Halo Band is een winnend accessoire voor gebruikers die minimale afleiding willen en toegang willen tot wellness-inzichten die niet de standaard zijn in concurrerende modellen.

Amazon Halo

Image
Image

We hebben de Amazon Halo gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar een draagbare fitnesstracker die je niet aan een scherm gekluisterd houdt of constant incheckt voor meldingen en updates, kan de Amazon Halo-band het minimalistische apparaat voor jou zijn. Deze schermloze band is slank en visueel onopvallend, maar achter de schermen evalueert hij stilletjes je stemgeluid, momenten van activiteit en zittende stints, en biedt hij ook geavanceerde slaapgegevens die bedoeld zijn om je een betere nachtrust te geven. En in tegenstelling tot de grootste namen in de draagbare fitnessgame zoals Fitbit en Apple, biedt de Halo-band ook 3D-beeldvorming van lichaamsvet voor een ander inzicht in het volgen van wellness.

Als toegewijde gebruiker van fitnesstrackers werd ik afgeschrikt door het ontbreken van een interface op de Halo, maar mijn volledige zevendaagse ervaring heeft me wel geholpen om meer bewust te worden van mijn slaapkwaliteit en algemene activiteitsniveaus.

Image
Image

Design: een accessoire dat past in

De Halo-band overweldigt de zintuigen niet. Ik testte een kleine band in zilver en waardeerde de gestroomlijnde vormfactor van de armbandstijl. De stoffen band, een mix van zweetafvoerende synthetische stoffen, heeft een athleisure-look en feel: sportief maar niet in de mate dat het sporthorloge schreeuwt. Afronding van de minimalistische look is een enkele knop aan de zijkant van de sensoreenheid, die wordt geflankeerd door een LED-indicator en een van de twee interne microfoons. De andere microfoon bevindt zich aan de achterkant, samen met de optische sensor; het is grotendeels ondetecteerbaar als je er goed in slaagt om goed bij elkaar te passen.

Iets minder geavanceerd is echter de oplaadclip. Het is een boxy-balk met een scharnier dat opent om het apparaat erin te plaatsen. Omdat het zo licht is - waag je op dun - ik heb ervaren dat het clipgedeelte wegglijdt en dichtklikt voordat ik de wearable in het oplaadstation kon plaatsen. Dit enigszins onelegante oplaadaccessoire lijkt een beetje in tegenspraak met het meer gepolijste trackerontwerp.

Image
Image

Comfort: gestroomlijnd maar niet immuun voor typische fitproblemen

Hoewel de eenvoudig aan te passen klittenband een welkome afwijking is van de typische inkeping-en-sluiting op de meeste fitness-trackers, was het aanpassen van de pasvorm of het verwijderen van het apparaat niet zo soepel als ik had verwacht. Het uiteinde van de riem is afgewerkt met hardware die voorkomt dat de riem volledig loskomt van de lus. De band bevat ook een reeks van vijf sterke klittenbandstrips / inkepingen die dienen als maataanpassingen. Deze constructie helpt voorkomen dat je de band per ongeluk laat vallen bij het aan- en uittrekken, wat nooit een slechte zaak is. Aan de andere kant zijn de klittenbandstrips zo stevig dat ze snelle aanpassingen beperkten en het verwijderen van de band over het algemeen minder snel maakten.

Zelfs met de maatflexibiliteit die Velcro biedt, is de Halo niet immuun voor de pasvormproblemen die een siliconenband biedt. Hoewel de stof zacht en comfortabel aanvoelt op de huid, vond ik het toch moeilijk om de beste pasvorm voor mijn smalle pols te vinden. Als ik de dag begon met een strakkere afstelling (wat heel gemakkelijk was met deze band), moest ik aan het einde van de dag deze losser maken om rekening te houden met temperatuur- en zwellingsschommelingen.

Hoewel de eenvoudig aan te passen klittenband een welkome afwijking is van de typische inkeping-en-sluiting op de meeste fitness-trackers, was het aanpassen van de pasvorm of het verwijderen van het apparaat niet zo soepel als ik had verwacht.

Wat betreft waterbestendigheid, ik heb de 50-meter zwembestendigheid van de Halo niet in een zwembad getest, maar ik heb wel drie dagen met het apparaat gedoucht. Ondanks het vochtafvoerende bandmateriaal van de band, bleef het veel langer vochtig dan comfortabel was en vergeleken met een sneldrogende siliconenband. Als je een fervent zwemmer bent of je wearable liever niet uitdoet tijdens het douchen, dan is de optie sportband waarschijnlijk de meest wenselijke optie.

Prestaties: beweging constant in de gaten houden, niet prestaties

Hoewel dit gestroomlijnde apparaat geen gedetailleerde trainingsstatistieken registreert, heeft de Halo de overhand als het gaat om het continu bewaken van beweging en sedentaire stints gedurende de dag. Of je nu aan een bureau zit of een boodschap doet, de Halo zal dat vastleggen en het vrij nauwkeurig categoriseren. Het registreerde consequent loop- en hardloopactiviteiten, hoewel de uitlezing voor de laatste niet erg nauwkeurig was. Eerlijk gezegd krijg ik niet de indruk dat dat het punt is van de Halo.

In plaats daarvan presenteert de Halo alle activiteitsgegevens via een handig puntenvolgsysteem. Het wekelijkse doel is 150, wat wordt omgezet in 150 minuten cardiovasculaire activiteit, zoals aanbevolen door de American Heart Association. Perioden van beweging en oefening tellen mee voor dit puntdoel, terwijl perioden van niet-beweging aftrekken van de verdiende punten. Het is een verteerbaar systeem dat een nieuwe draai geeft aan de stappen of bewegingswaarschuwingsfuncties die u aantreft in fitnesstrackers en smartwatches van Samsung, Garmin, Fitbit en anderen. Dit systeem was een bemoedigende reset van die herinneringen die soms meer vervelend dan motiverend aanvoelen.

Image
Image

De Halo biedt ook 24-uurs hartslagmeting en vrij gedetailleerde slaapvolganalyse en uitleg van bijgehouden gegevens. De slaapstatistieken overtreffen de gegevens op hoog niveau die ik heb ervaren van apparaten zoals de Fitbit Sense of Samsung Fit2 en hielpen me meer afgestemd te voelen op hoe ik elke nacht sliep op basis van mijn slaapscore, geregistreerde storingen en hoe lang het duurde ik om in slaap te vallen.

Maar de meest populaire draagbare technologie die de Halo biedt, is de analyse van stemgeluid en lichaamsvet. Hoewel ik de hele dag niet constant vergaderingen heb die met deze gegevens zouden hebben geholpen, was het interessant om de observaties van de Halo-band over toonveranderingen tijdens persoonlijke en professionele gesprekken te bekijken. Deze "opmerkelijke momenten" worden uitgedrukt met een emoji die een van de vier tonen aanduidt, variërend van ontevreden tot geamuseerd. Je kunt niet verder inzoomen om te zien welk moment de Halo heeft vastgelegd, maar deze tool lijkt meer zelfbewustzijn te bevorderen van hoe je voor anderen zou kunnen klinken, meer dan wat dan ook.

Alle spraakgegevens en afbeeldingen die voor de lichaamsscan worden gebruikt, kunnen uit de app worden verwijderd, maar u kunt er ook voor kiezen om een back-up van lichaamsgegevens in de cloud te maken, waarvan Amazon verzekert dat deze privé en goed beveiligd zijn.

De lichaamsvetscan is gebaseerd op foto's die naar de app zijn geüpload en op aanwijzingen van de app. Hoewel het invasief aanvoelde en geen functie is die ik zou zoeken in een fitnesstracker, werkte het zonder problemen. Amazon meldt dat deze technologie twee keer zo nauwkeurig is als slimme weegschalen. Voor de juiste gebruiker die zich prettig voelt bij dit soort gegevensverzameling, biedt deze functie ook visualisaties van hoe verschillende percentages lichaamsvet eruit zouden zien op uw frame en slaat uw scans op om trends in de loop van de tijd te bekijken. Alle spraakgegevens en afbeeldingen die voor de lichaamsscan worden gebruikt, kunnen uit de app worden verwijderd, maar u kunt er ook voor kiezen om een back-up van lichaamsgegevens in de cloud te maken, waarvan Amazon verzekert dat deze privé en goed beveiligd zijn.

Software: een essentiële en gebruiksvriendelijke mobiele app

Zonder een visueel display om mee te werken, is de bijbehorende Halo mobiele app absoluut essentieel voor de gebruikerservaring. Het biedt nuttige uitleg en begeleiding die de meeste gebruikers willen. De Halo-app is compatibel met iOS- en Android-telefoons en maakt alles, van de eerste installatie tot bodyscanning en spraaktracking, eenvoudig. Slaapgegevens worden ondersteund door uitleg, net als het volgsysteem voor activiteitenpunten. Automatisch bijgehouden trainingsgegevens zijn ook gemakkelijk toegankelijk, net als de optie om handmatig trainingsactiviteiten te uploaden (er zijn er 38 om uit te kiezen, inclusief een allesomvattende categorie Overige).

Zonder een visueel display om mee te werken, is de bijbehorende Halo mobiele app absoluut essentieel voor de gebruikerservaring.

Net als Fitbit wordt de Halo ook geleverd met een gratis proefperiode van 6 maanden voor een Halo-lidmaatschap, inclusief verschillende begeleide wellnessprogramma's op het tabblad Ontdekken van de app. Ik volgde verschillende circuit-, HIIT- en apparatuurvrije trainingen die allemaal een soort video boden om mee te volgen, evenals audio-instructies. De Halo-band zou zeker niet dezelfde aantrekkingskracht hebben zonder toegang tot deze programma's die geweldig zijn als je een snelle workout wilt doen, of als je een fervent thuissporter bent die graag dingen door elkaar ha alt.

De app maakt alles, van de eerste installatie tot bodyscanning en spraaktracking, eenvoudig.

Batterij: genoeg sap voor bijna een week

Amazon zegt dat als tone-tracking is ingeschakeld, de band tot zeven dagen meegaat op een enkele lading. Er zijn twee opties voor het volgen van toon: één voor meer nauwkeurigheid en één om de levensduur van de batterij te optimaliseren. Ik koos voor het laatste en ontdekte dat de band zes dagen duurde, wat in de buurt komt van de beweringen van de fabrikant. Ik merkte ook dat door de microfoon handmatig te dempen, de batterij veel minder snel leegliep dan toen ik hem altijd aan liet staan om te luisteren.

Hoewel dit niet de batterij met de langste levensduur is, was hij snel opgeladen met slechts ongeveer 1 uur en 15 minuten. Het was ook gemakkelijk om de levensduur van de batterij bij te houden en te voorkomen dat het apparaat per ongeluk te veel werd opgeladen, dankzij systeemmeldingen die op mijn smartphone verschenen wanneer de batterij van mijn band bijna leeg was en ook wanneer deze volledig was opgeladen en klaar om weer te gaan.

Image
Image

Bottom Line

Detailhandel voor ongeveer $ 100, de Amazon Halo-band zal zeker niet de bank breken voor budgetbewuste shoppers. Hoewel het ontbreken van weergave een afschrikmiddel kan zijn, biedt de solide mobiele app gemakkelijke toegang tot de gedetailleerde slaap, automatische activiteitstracking en gespecialiseerde tone of voice en lichaamsvetanalyse die de Halo biedt.

Amazon Halo vs. WHOOP-riem 3

De WHOOP Strap 3 is een andere schermloze fitnesstracker met een minimalistische inslag maar een grotere buy-in en nadruk op prestaties. In tegenstelling tot de Halo, vereist de WHOOP-band een WHOOP-lidmaatschap, dat aan het laagste einde $ 30 per maand kost voor een lidmaatschap van 6 maanden of $ 180 in totaal (inclusief band). De Halo-band wordt geleverd met een gratis abonnement van zes maanden op Halo-app-services, en vervolgens een maandelijkse vergoeding van $ 3,99, dus het is aanzienlijk goedkoper, vooral omdat WHOOP aanbeveelt om hun stoffen band ook om de zes maanden te vervangen.

De WHOOP-riem wordt geleverd met veel meer kleur- en accessoire-opties dan de Halo, inclusief aangepaste gravure. De levensduur van de batterij is iets achter op ongeveer vijf dagen, maar je hebt toegang tot gegevens op een desktop, en er is een sociaal aspect aan het WHOOP-platform dat de Halo mist. Hoewel beide opties afzien van een druk scherm voor gestroomlijnde polsgebaseerde trackers en feature-rijke begeleidende apps, zal de beste keuze voor jou waarschijnlijk neerkomen op de vraag of het volgen van atletische prestaties van de WHOOP aantrekkelijker is dan de op wellness afgestemde Halo.

Een futuristische wearable voor wellnessliefhebbers

De Amazon Halo is niet voor iedereen met zijn gebrek aan weergave en extra lagen van gegevenstracking om de toon van de stem en het lichaamsvetpercentage vast te leggen. Maar voor de gebruiker die iets minder hardware wil, maar meer vooruitstrevende fitness/gezondheidstracking, biedt deze unieke wearable een andere benadering om de dagelijkse activiteit en het welzijnsbewustzijn te vergroten.

Specs

  • Productnaam Halo
  • Productmerk Amazon
  • SKU 6445215
  • Prijs $100.00
  • Releasedatum december 2020
  • Gewicht 0,63 oz.
  • Productafmetingen 1,64 x 8,4 x 4,1 inch.
  • Kleur Winter/Zilver, Blush/Rose Goud, Zwart/Onyx
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit iOS, Android
  • Batterijcapaciteit Tot 7 dagen
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter
  • Connectiviteit Bluetooth

Aanbevolen: