Samsung Galaxy Fit2: een compacte en handige fitnesstracker

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Fit2: een compacte en handige fitnesstracker
Samsung Galaxy Fit2: een compacte en handige fitnesstracker
Anonim

Samsung Galaxy Fit2

De Samsung Galaxy Fit2 is een ultracompacte en betaalbare fitnesstracker die een handvol slimme functies, een solide batterijduur en comfort biedt voor gemakkelijk dagelijks gebruik.

Samsung Galaxy Fit2

Image
Image

Lifewire heeft de Samsung Galaxy Fit2 gekocht voor onze deskundige recensent om de functies en mogelijkheden te evalueren. Lees verder om onze resultaten te zien.

De Samsung Galaxy Fit2 past in een unieke ruimte in de wereld van smartwatches en fitnesstrackers. Hoewel slimme functies en diepgaande statistieken enigszins beperkt zijn, biedt dit apparaat van $ 60 de mogelijkheid om automatisch een verscheidenheid aan trainingen te starten en bij te houden en verbonden te blijven met berichtmeldingen (en antwoorden met Android-telefoons) en agendaherinneringen.

Deze vederlichte wearable doet dat terwijl hij biedt wat maar weinig concurrerende en duurdere wearables van grote merken zoals Fitbit en Garmin kunnen: gemakkelijke 24-uurs draagbaarheid en bruikbaarheid zonder een arm en een been te betalen. Als je op zoek bent naar een eenvoudige tracker die de bank niet kapot maakt of je overspoelt met te veel opties, dan is de Fit2 een geweldige keuze.

Ontwerp: Slank en gestroomlijnd

Net als bij het vorige model is de band van deze wearable in armbandstijl ultradun om te passen bij het 1,1-inch 126x294 full-color AMOLED-scherm dat een welkome upgrade heeft gekregen: het scherm is 6 inch langer en heeft een hogere resolutie. Deze verbeteringen maken het scherm over het algemeen helderder en intuïtiever. Er is een vage knopomtrek aan de onderkant van het scherm die het navigeren naar huis of het inschakelen van het scherm heel eenvoudig en duidelijk maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over geklungel, ongelukken, vertragingen bij het aanraken of verwarring tussen vegen en tikken, wat een probleem was dat ik ondervond met de eerste generatie Galaxy Fit.

Ondanks de extra schermruimte slaagt de Fit2 erin om 2 gram lichter te wegen dan het vorige model, wat hem nog aantrekkelijker maakt voor fans van het lichtgewicht ontwerp van het origineel. Hoewel het in slechts twee kleuren wordt geleverd - Scarlet en Black - is dit het soort apparaat dat je de hele dag buiten de training zou kunnen dragen. Omdat het voldoende gestroomlijnd is, zal het in de meeste omgevingen niet misstaan, met uitzondering van zeer formele gelegenheden.

Image
Image

Comfort: Bijna als een tweede huid

De Samsung Galaxy Fit2 is opmerkelijk zachter en flexibeler dan de originele Fit, wat zorgt voor gemakkelijker langdurig dragen. Ik schrijf dat comfort toe aan de vernieuwde siliconenband met een zachtere textuur en een scharnierende gesp die aan de bovenkant buigt. Deze subtiele upgrade maakt het passen van het horloge sneller en gemakkelijker omdat er meer speling is wanneer de pin in de inkeping wordt vastgezet en de band in de lus aan de andere kant van de band wordt gestopt.

Ik heb de allerlaatste en op één na laatste inkepingen gebruikt, en het past heel goed om mijn pols zonder enig gevoel van vernauwing of glijden als ik een aanpassing maakte, wat een probleem is waarmee ik bij de meeste fitness wordt geconfronteerd en smartwatch-bandjes.

Hoewel de Fit2 comfortabeler en gemakkelijker te dragen is, heeft hij een deel van de duurzaamheid verloren van het vorige model, dat door het leger werd beoordeeld, hoewel het nog steeds een waterdichtheid van 5 ATM heeft (tot 50 meter zwemmen voor de helft een uur). Ik deed geen rondjes met de Fit2 maar afwassen en douchen met het horloge was geen probleem. Het is niet verwonderlijk dat de Fit2 ook een makkie was om te dragen en vrijwel niet detecteerbaar tijdens het slapen.

Het starten van trainingen en automatisch pauzeren en herstarten werkte als een droom.

Prestaties: Responsief maar niet correct

Zonder ingebouwde of zelfs aangesloten GPS of andere geavanceerde trainingssensoren, is de Galaxy Fit2 in het nadeel in vergelijking met meer geavanceerde wearables. En de resultaten toonden zich in de trainingsgegevens. Hoewel de ondersteuning voor automatische trainingsdetectie geweldig is om te hebben, vond ik het soms inconsistent. Op een gegeven moment detecteerde het horloge een krachttraining toen ik geen gewichten optilde, maar gewoon opruimde en wat kleine voorwerpen verplaatste, hoewel niets repetitief genoeg was om gewichtheffen te weerspiegelen.

Looptrainingen werden gemakkelijk gedetecteerd, maar in vergelijking met de Garmin Venu rapporteerde de Fit2 ongeveer 200 stappen te weinig. Het verschil was groter bij hardlopen, hoewel het starten van trainingen en automatisch pauzeren en herstarten elke keer als een droom werkte en veel beter dan andere Garmin-horloges die ik in dat opzicht heb gebruikt. In de loop van zes runs van 3 mijl varieerde het tempo van slechts 30 seconden snel tot wel 2 minuten vooruit. Kilometerstand was consequent overal van 0,25 mijl tot maar liefst 0,75 mijl. De actieve hartslag lag met 5 BPM binnen het bereik, maar de hartslag in rust, die de Fit2 alleen biedt met een handmatige controle, was maar liefst 40 slagen sneller.

Image
Image

De andere hulpmiddelen voor het bijhouden van slaap (inclusief cycli en slaapuren) en stressniveaus zijn nuttig, maar hebben tekortkomingen. De Samsung He alth-app splitst slaapgegevens op en vat alles samen met een efficiëntiescore, maar er is geen informatie over hoe Samsung deze score berekent en wat een goede basislijn is. De Fit2 controleert ook periodiek de stressniveaus, maar er is weinig anders met die informatie te doen dan de ingebouwde ademhalingsoefenwidget te gebruiken als u merkt dat uw stressniveaus verhoogd zijn.

Gezien het ontbreken van een speciale optische hartslagsensor (de Fit2 gebruikt fotoplethysmografie om de hartslag te volgen) en alleen een gyro en accelerometer om mee te werken, is het geen verrassing dat de resultaten voor het volgen van activiteiten niet goed zijn - wat een afwijking is van de Galaxy-pasvorm. Dit onderscheid onderscheidt de Fit2 als minder gericht op de details en nuttiger als een hulpmiddel voor aanmoediging. Zelfs de herinneringen om te bewegen zijn aanzienlijk zachter dan bij andere op fitness gerichte wearables en worden snel gewist nadat u weer in beweging bent gekomen, in plaats van u eerst door de hindernis te leiden door eerst een bepaald aantal stappen te lopen.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige tracker die de bank niet kapot maakt of je overweldigt met te veel opties, dan is de Fit2 een geweldige keuze.

Batterij: gaat lang mee, maar niet zo lang als wordt beweerd

De Samsung Galaxy Fit2 was in iets minder dan een uur voor 100 procent opgeladen, maar de geweldige batterijduur van 15 dagen die ik had gehoopt, viel tegen na iets meer dan 7 dagen 24 uur per dag dragen/gebruiken. Een volledige week is niet armoedig, maar de potentiële capaciteit van 15 dagen lijkt een beetje een rek. De enige aanpassing die ik maakte, was het scherm een paar tikken ophelderen en de wijzerplaten veranderen (er zijn er meer dan 70), hoewel ik na een van deze wijzigingen geen aanzienlijke afvoer merkte. En afgezien van dagelijkse wandelingen en hardloopsessies, heb ik niet echt veel van de slimme functies gebruikt na de eerste dag (berichtmeldingen, agenda-integratie, weersupdates of zelfs het bedienen van media op mijn smartphone).

Een week doorkomen is nog steeds indrukwekkend, maar ik zou willen waarschuwen niet te rekenen op een batterijduur van 2 weken bij 24 uur per dag gebruik. Misschien kan heel weinig interactie en geen trainingen het rekken, maar dat lijkt het doel teniet te doen. Alles bij elkaar genomen is dat nog steeds iets geavanceerder dan het vorige model (maar niet veel). En de snelle oplaadtijd van iets minder dan een uur is enorm handig, ongeacht hoe lang de batterij meegaat.

Image
Image

Software: twee apps, maar niet dubbel zoveel plezier

Net als de Galaxy Fit werkt de Galaxy Fit2 op FreeRTOS. Dit lichtgewicht open-sourceplatform introduceert niet een heleboel apps zoals je zult vinden in robuustere smartwatches. De afhankelijkheid van FreeRTOS betekent dat je niet dezelfde functies hebt die andere Samsung smartwatches bieden, zoals Samsung Pay of muziekopslag. Als je je smartphone bij je hebt, kun je het volume van je muziek regelen en afspelen/pauzeren en door afspeellijsten bladeren. Anders is alles gebaseerd op widgets en is er een zeer beperkte selectie die je kunt kiezen om te zien of niet te zien.

Er is een schone eenvoud van het besturingssysteem als resultaat en een beperkt aantal opties, wat betekent dat dit geen overweldigend apparaat is voor een smartwatch-newbie. Een opmerkelijke widget-add-on voor dit model is de balie voor het wassen van de handen, hoewel de logistiek van het daadwerkelijk starten van de balie bij het inzepen enigszins onhandig is.

De afhankelijkheid van FreeRTOS betekent dat je niet dezelfde functies hebt die andere Samsung smartwatches bieden, zoals Samsung Pay of muziekopslag.

Het enige probleem dat de eenvoudige ervaring van het gebruik van deze wearable vertroebelt, is de situatie met de bijbehorende app. Zowel de Galaxy Wearable mobiele app voor Android-telefoons (of de Samsung Galaxy Fit-app op iOS) als de Samsung He alth-apps zijn vereist. De eerste regelt aspecten zoals het instellen van de locatie voor weerwaarschuwingen, meldingen en het wijzigen van wijzerplaten, die overvloedig en leuk zijn om door te bladeren. Dit laatste is de enige manier om gezondheids- en fitnesstrends te bekijken. Dit is geen groot probleem, maar het is een beetje onhandig. Voor iOS-gebruikers betekent dit ook dat je moet uitzoeken welke app de juiste is voor jouw apparaat, aangezien Samsung een aparte app heeft voor het koppelen van andere wearables, zoals de Galaxy Watch Active2.

Prijs: het ultieme koopje

De Samsung Galaxy Fit2 is een welkome optie op de markt voor fitnesstrackers. Voor een betaalbare $ 60 onderscheidt deze prijs het zeker van concurrenten van Fitbit, Polar en Garmin die ergens tussen de $ 30 en bijna $ 60 meer kosten. Het comfort en de besparingen gaan ten koste van geavanceerdere sensoren, GPS en extra slimme functies. Maar als je op zoek bent naar basisfitness-tracking, dan is de Fit2 een koopje.

Image
Image

Samsung Galaxy Fit2 vs. Fitbit Inspire 2

Alleen al door naar de Fitbit Inspire 2 te kijken, is het gemakkelijk om vergelijkingen te maken met de Galaxy Fit2. De Fitbit-tracker, die ongeveer $ 40 duurder is, is ook gestroomlijnd om de hele dag draagcomfort te bieden. In tegenstelling tot de Fit2 is de Fitbit inspire 2 echter verkrijgbaar in zowel grote als kleine maten (in plaats van één standaardmaat), wat een grotere selectie van shoppers zou kunnen aanspreken. Beide apparaten zijn Android- en iOS-vriendelijk, maar de Inspire 2 werkt met iPhones 5S en hoger, terwijl de Fit2 een iPhone 7 of nieuwer vereist.

Wat betreft de potentiële levensduur van de batterij, blijft de Inspire 2 iets achter met 10 dagen, maar hij levert meer dan de Fit2 als het gaat om sensortechnologie. De Inspire 2 heeft een versnellingsmeter en een optische hartslagmeter samen met een trillingssensor. Je hebt ook toegang tot de kenmerkende Fitbit-suite met 24/7 fitness-trackingtools en statistieken in de bijbehorende app waarmee de Fit2 niet kan concurreren. Hoogtepunten zijn onder meer trainingsintensiteit, 24/7 hartslag, hartslagzones en meer geavanceerde wellness- en fitnessinzichten, trainingsprogramma's en aanmoediging via Fitbit Premium.

Een betaalbare fitnesstracker voor minimalisten

De Samsung Galaxy Fit2 is een uitgeklede fitnesstracker die weinig poespas vereist. Het comfortabele ontwerp, de solide batterijduur en het ontbreken van toeters en bellen zullen diegenen aanspreken die zich meer willen concentreren op actief zijn en blijven dan een smartphone om hun polsen te hebben.

Specs

  • Productnaam Galaxy Fit2
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276458526
  • Prijs $60.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 0,74 oz.
  • Productafmetingen 1,83 x 0,73 x 0,44 inch.
  • Kleur Zwart, Scarlet
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Samsung, Android 5.0+, iOS 10+, iPhone 7+
  • Platform Gratis RTOS
  • Weergavetype AMOLED
  • Batterijcapaciteit Tot 15 dagen
  • Waterbestendigheid 5ATM, IP68
  • Connectiviteit Bluetooth
  • Sensoren Versnellingsmeter, Gyrosensor

Aanbevolen: