De 8 beste datingsites en apps voor mensen boven de 40

Inhoudsopgave:

De 8 beste datingsites en apps voor mensen boven de 40
De 8 beste datingsites en apps voor mensen boven de 40
Anonim

Er is een overvloed aan apps en diensten beschikbaar die bedoeld zijn om volwassenen te helpen hun perfecte partner te vinden, of ze nu op zoek zijn naar romantiek in hun veertiger jaren of zich voorbereiden op daten boven de 50. Er zijn ook verschillende gratis datingsites voor deze leeftijdsgroep, met veel beschikbare gebruikers over de hele wereld.

Hier zijn acht gratis datingsites en apps die het waard zijn om je tijd aan te besteden. Je bent nooit te oud voor romantiek.

Meest stijlvolle dating-app voor singles boven de 40: scharnier

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veruit de mooiste dating-app met een echt fris ontwerp en een visuele gebruikersinterface.
  • Veel gebruikers in de veertig, vijftig en zestig met een iets stijlvoller publiek dan andere apps.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen webversie van Hinge die mensen die niet van smartphones houden kan frustreren.
  • Profielen zien er geweldig uit, maar kunnen lang duren om te lezen vanwege de visuele aard van hun ontwerp.

Hinge voelt echt als het begin van de volgende generatie gratis datingsites voor elke leeftijdsgroep. Het opvallende visuele ontwerp lijkt meer op Instagram en TikTok dan op de sociale netwerkvibe van zijn rivalen uit het begin van de jaren 2000. Gebruikersprofielen op Hinge bevatten alle gebruikelijke informatie die je zou verwachten in een dating-app. Het wordt echter allemaal op zo'n manier gepresenteerd dat het meer onderzoek van een profiel aanmoedigt, en u vervolgens blootstelt aan afbeeldingen, video's en tekst die u anders waarschijnlijk niet zou hebben gezien.

Deze moderne ontwerpesthetiek betekent dat het bekijken van een profiel langer kan duren dan in apps zoals Tinder, wat supersnelle voorkeur of afkeer aanmoedigt, maar de ervaring voelt meer de moeite waard. Communiceren met andere gebruikers op Hinge is volledig gratis. U kunt zich echter aanmelden voor een premium-abonnement voor meer geavanceerde zoekfilters en de mogelijkheid om iedereen te zien die u leuk vindt in plaats van slechts een select aantal. Maandelijkse betalingen voor dit premium lidmaatschap beginnen bij ongeveer $ 10 per maand.

Download voor:

Beste dating-app voor professionals van 40 jaar en ouder: Bumble

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bumble's singles zijn doorgaans serieuzer en professioneler dan zijn rivalen.
  • Instagram- en Spotify-ondersteuning voegt meer persoonlijkheid toe aan profielen.

Wat we niet leuk vinden

  • Veelgestelde vragen om te betalen om uw profiel te promoten bij andere gebruikers.

  • Verloop van berichten en overeenkomsten kan erg frustrerend zijn.
  • Het is gemakkelijk om zonder zoekresultaten te komen als je op zoek bent naar iets specifieks.

Bumble is een populaire matchingservice die in 2014 werd gelanceerd en wereldwijd meer dan 55 miljoen gebruikers heeft. Wat Bumble onderscheidt van de andere dating-apps en -services op deze lijst, zijn de drie individuele modi waarmee mensen kunnen zoeken naar vrienden, zakelijke contacten of potentiële romantische interesses. Deze aanpak houdt ongepaste berichten uit die gesprekken die bedoeld zijn voor sociale contacten en werk, maar het lijkt ook meer volwassen en professioneel georiënteerde individuen aan te trekken voor de datingzoekopdrachten. Dit is een enorme zegen voor diegenen die ouder zijn dan 50 of 40 en op zoek zijn naar iemand die hun leven samen heeft of gemotiveerd is om dit te doen.

Hoewel Bumble een grote gebruikersbasis heeft, kan het nog steeds eenvoudig zijn om door alle zoekresultaten te vegen als je het in een landelijk gebied gebruikt of op zoek bent naar iemand van hetzelfde geslacht. Een van de meest populaire datingsites voor oudere mensen, Lumen, werd eind 2020 gesloten en fuseerde met Bumble. Deze sluiting heeft waarschijnlijk het aantal mensen dat Bumble gebruikt enigszins vergroot. Het volume aan zoekresultaten is echter nog steeds laag in vergelijking met die op Tinder en andere datingsites. Een ander minpuntje is het tijdelijke karakter van matches en berichten op Bumble, die binnen 24 uur kunnen verlopen, tenzij je voor Bumble Boost beta alt. Dit mechanisme is bedoeld om gebruikers aan te moedigen om snel op wedstrijden te reageren, maar het kan frustrerend zijn als je geen tijd hebt vanwege werk of sociale verplichtingen en het vermogen verliest om met iemand te praten die je echt leuk vond.

Download voor:

Beste datingsite voor 50-plussers: OurTime

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruikers moeten ouder zijn dan 50 jaar om zich aan te melden voor OurTime.
  • Eenvoudig zoeken op locatie en afstand.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet veel activiteit buiten de grote steden in de VS en in andere landen.
  • Onmogelijk om andere gebruikers berichten te sturen zonder te betalen voor het maandelijkse abonnement dat ongeveer $ 50 per maand is.
  • Geen OurTime-apps voor Android- en iOS-smartphones en -tablets.

OurTime is een spin-off van Match die uitsluitend is gericht op matchmaking voor singles ouder dan 50 jaar. Elke gebruiker moet ouder zijn dan deze leeftijd; die jongere worden tijdens het aanmeldingsproces teruggestuurd naar Match. Deze unieke visie voor OurTime maakt het een geweldige plek voor 50-plussers die weten dat ze een relatie willen hebben met iemand anders rond dezelfde leeftijd. Het beperkt echter de opties voor degenen die het niet erg vinden om met mensen uit een iets jongere demografie te daten, zoals de jaren '40.

Aanmelden voor OurTime is vrij eenvoudig en duurt slechts ongeveer 10 minuten. Helaas zijn er geen apps voor smartphones en tablets, dus je moet alle instellingen en zoeken op een computer doen. Iets anders om op te letten is het maandelijkse premium abonnement dat nodig is als je iemand wilt berichten waarin je geïnteresseerd bent. OurTime is gratis te gebruiken, maar je moet betalen als je echt verbinding wilt maken.

Meest betrouwbare datingsite: Zoosk

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Facebook- en telefoonnummerverificatie op profielen voegt een noodzakelijke laag van vertrouwen toe aan online dating.
  • Prominente weergave van huwelijksgeschiedenis en kinderen (indien aanwezig) op profielen.
  • De optie voor fotoverificatie is een fantastische functie die meer datingsites zouden moeten gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Navigatie is erg verwarrend op de websiteversie van Zoosk.
  • Gebruikersprofielen zijn een beetje saai in vergelijking met andere datingservices.
  • Een abonnement van $ 24,95 per maand is vereist om berichten te lezen die naar u zijn verzonden.

Zoosk is een populaire datingservice met een sterke aanwezigheid in meer dan 80 landen. Het beschikt over alle gebruikelijke zoekfuncties zoals veel van zijn rivalen. Toch slaagt het erin zich te onderscheiden door de nadruk te leggen op accountverificatie, wat ongelooflijk belangrijk is in dit tijdperk van online datingzwendel.

Gebruikers op Zoosk kunnen hun account verifiëren met hun telefoonnummer en Facebook-account. Ze kunnen ook een aanvraag indienen om hun profielfoto te verifiëren, wat wordt gedaan door een selfie-video naar de sitebeheerders te e-mailen. Het enige grote nadeel van Zoosk is de functie voor privéberichten, waarvoor een betaald lidmaatschap van ongeveer $ 25 per maand vereist is om teksten te verzenden en te lezen.

Download voor:

Meest actieve datingsite en app: Tinder

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel resultaten, waar je ook zoekt of wat je voorkeuren ook zijn.
  • Veel variatie in de soorten mensen die Tinder gebruiken.
  • Zeer gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Voor de aangepaste locatie-optie is nu een betaald Tinder Plus-abonnement vereist.
  • De dagelijkse limiet voor swipes is onhandig.

Tinder is een van de meer populaire datingdiensten vanwege het gebruiksgemak en de GPS-functionaliteit, waarmee je kunt matchen met anderen in jouw omgeving. Aanmelden voor een account duurt slechts een minuut of twee en kan worden gedaan met een traditionele gebruikersnaam en wachtwoord of door in te loggen met een Facebook-account. De lay-out van Tinder is ongelooflijk gestroomlijnd en het is moeiteloos om je instellingen aan te passen, zodat je alleen andere gebruikers te zien krijgt die overeenkomen met je voorkeuren.

Tinder's populariteit betekent dat je ongetwijfeld veel andere gebruikers te zien krijgt, ongeacht waar je je bevindt en hoe specifiek je vereisten ook zijn. Er zijn enkele beperkingen op gratis accounts, maar in tegenstelling tot andere datingservices, hinderen deze beperkingen de gemiddelde gebruiker niet te veel. Dergelijke limieten zijn onder meer beperkt tot ongeveer 50 vind-ik-leuks per 12 uur en je kunt je locatie niet wijzigen.

Download voor:

Beste datingsite voor serieuze connecties: eHarmony

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruikers worden gerangschikt op hoe compatibel hun persoonlijkheid en overtuigingen zijn.
  • De meerderheid van de gebruikers lijkt op zoek naar langdurige, serieuze relaties.
  • Schone en gemakkelijk te begrijpen lay-out in de apps en op het web.

Wat we niet leuk vinden

  • De verplichte compatibiliteitstest duurt 20 minuten.
  • Kan geen foto's van andere gebruikers bekijken of berichten verzenden zonder een Premium-upgrade.
  • Premium-lidmaatschappen worden in batches van zes maanden in rekening gebracht, wat betekent dat je in één keer ongeveer $ 100 moet betalen om basisfuncties te ontgrendelen.

eHarmony is een premium datingservice die sterk de nadruk legt op het matchen van gebruikers met iemand met wie ze mogelijk de rest van hun leven zouden kunnen doorbrengen, waardoor het perfect is voor mensen die ouder zijn dan 40 of 50 en die zich willen settelen. Alle nieuwe gebruikers moeten tijdens het aanmeldingsproces een uitgebreide persoonlijkheidstest voltooien, die alles omvat, van gezins- en relatiedoelen tot vragen over hoe je vrienden je zien en welke willekeurige vormen je verkiest boven anderen in een soort Rorschach-inktvlektest.

Zodra de test is voltooid, koppelt eHarmony onmiddellijk verschillende profielen aan die van jou en laat het je precies zien hoe je matcht en wat je gemeen hebt. Het grootste nadeel is om te communiceren met je matches of zelfs hun profielafbeeldingen te zien zonder een vervagingsfilter; je moet je aanmelden voor een van de vele Premium-abonnementen, die kunnen variëren van $ 10 tot $ 20 per maand en voor sommige budgetten te duur kunnen zijn.

Download voor:

Dating-app voor 40+ alleenstaande ouders: veel vis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een van de originele datingsites voor oudere mensen die vandaag de dag nog steeds superactief is.
  • Specifieke zoekopties voor gebruikers met kinderen, volwassen kinderen en geen kinderen.
  • Gedetailleerde profielvragen ontworpen voor mensen ouder dan 40.

Wat we niet leuk vinden

  • Het opzetten van een profiel op Plenty of Fish kan meer dan 15minuten duren.
  • Gebruikersfoto's zijn erg klein op de webversie.
  • De website van Plenty of Fish kan erg verwarrend zijn, zelfs voor degenen die gewend zijn aan online daten.

Opgericht in 2004, is Plenty of Fish, of kortweg POF, een van de oudste datingdiensten online en heeft meer dan 4 miljoen actieve dagelijkse gebruikers. Hoewel Plenty of Fish openstaat voor volwassenen in alle leeftijdsgroepen, is de moderne versie duidelijk gericht op volwassen singles in de leeftijd van 40 en 50 met gedetailleerde profielvragen met betrekking tot relaties uit het verleden, kinderen, inkomen en familie die speciaal zijn ontworpen om daten als volwassene mogelijk te maken. (met ervaring) makkelijker.

Helaas is de leeftijd van Plenty of Fish te zien met zijn ontwerp, dat alle datingvoorkeuren die tijdens het accountconfiguratieproces zijn gekozen, teniet doet en er vaak toe leidt dat mensen van buiten de leeftijdscategorie van je voorkeur, of zelfs geslachtsvoorkeur, verschijnen in uw zoekresultaten en overeenkomsten. Willekeurige profielen die in zoekresultaten verschijnen, komen ook voor in andere dating-apps, maar het probleem lijkt veel groter te zijn.

Ondanks deze gebreken garandeert het enorme aantal singles op Plenty of Fish in ieder geval heel snel enkele matches, dus het kan de moeite waard zijn om te kijken of je moeite hebt om een match te vinden op andere datingsites.

Download voor:

Beste back-up datingsite: Love Again

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis accounts kunnen elke dag tot vijf berichten verzenden.
  • Aanmeldproces is erg snel en duurt slechts een minuut.

Wat we niet leuk vinden

  • Veel berichten en meldingen na deelname.
  • Sneaky pop-uplinks om te betalen voor een accountupgrade die veel te gemakkelijk zijn om op te klikken.
  • Geen smartphone- of tablet-apps.

LoveAgain is een solide alternatief voor veel grotere datingsites voor diegenen die op zoek zijn naar een andere oceaan om hun net in uit te werpen. Het aanmaken van een nieuw account gaat erg snel en vereist slechts het beantwoorden van een paar basisvragen en een e-mailbevestiging voordat je kunt duik erin.

Zoeken naar een potentiële partner op LoveAgain is eenvoudig en intuïtief om te navigeren, met opties om een zoekopdracht te verfijnen op afstand en leeftijd die direct beschikbaar zijn. Indrukwekkend, LoveAgain stelt gebruikers in staat om een filter toe te voegen voor biseksuele mensen, wat zelden wordt gezien op deze datingsites, meestal in de veronderstelling dat iedereen hetero of homo is. Het ontbreken van een iOS- of Android-app is een beetje een teleurstelling, dus je zult de officiële LoveAgain-website moeten gebruiken voor browsen en berichten verzenden.

Aanbevolen: