Een monitor toevoegen aan een MacBook Pro

Inhoudsopgave:

Een monitor toevoegen aan een MacBook Pro
Een monitor toevoegen aan een MacBook Pro
Anonim

Wat te weten

  • Extended Display: Ga naar System Preferences > Displays > Arrangement, klik dan op en sleep de weergavepictogrammen.
  • Mirror Displays: Vink het vakje naast Mirror Displays aan om dezelfde inhoud op beide schermen weer te geven.
  • Je kunt ook Apple AirPlay gebruiken om je MacBook Pro-scherm draadloos te spiegelen of uit te breiden op een compatibele smart-tv.

In dit artikel worden de basisstappen en instellingen besproken die u moet overwegen voor uw MacBook Pro-opstelling met twee monitoren, zoals het uitbreiden van een scherm of het spiegelen ervan.

Een tweede monitor instellen in de uitgebreide weergavemodus

Gebruik een tweede monitor om de beeldscherminstellingen van je MacBook Pro uit te breiden en geef jezelf twee schermen.

  1. Bevestig de relevante aansluitsnoeren tussen uw MacBook Pro en externe monitor.

    Als je niet zeker weet welke beeldschermpoorten je hebt op je MacBook Pro-model of welke kabelopties, raadpleeg dan onze MacBook Pro-modelgids. Het deelt MacBooks uit op modeljaar en vermeldt het aantal Thunderbolt-poorten (indien van toepassing) en links naar modelspecificatiebladen.

  2. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van de menubalk van uw machine, selecteer Systeemvoorkeuren, en kies vervolgens Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Ervan uitgaande dat u geen problemen met het externe beeldscherm van MacBook Pro hoeft op te lossen, zou u een Arrangement-tabblad voor uw MacBook Pro en een ander venster over de externe monitor moeten zien.

    Image
    Image
  4. Klik en sleep de weergavepictogrammen naar de gewenste richting. U weet welk scherm u actief beweegt wanneer het rood omlijnd is. Deze omtrek verschijnt ook in re altime aan de randen van het betreffende scherm.

    Image
    Image
  5. Als je liever je voorkeurs- of hoofdscherm wilt wijzigen, zoek dan naar de witte menubalk boven het schermpictogram. Klik en sleep het naar de tweede monitor om de toewijzing te wijzigen.

    Image
    Image

Een gespiegeld scherm instellen

In sommige gevallen kan het zeer wenselijk zijn om te dupliceren wat je op je MacBook Pro ziet.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de menubalk van uw MacBook Pro en kies Systeemvoorkeuren > Beeldschermen.

    Image
    Image
  2. Ga naar het tabblad Arrangement en selecteer het dialoogvenster Spiegelschermen onder de weergavepictogrammen.

    Image
    Image
  3. Je ziet nu beide weergavepictogrammen op elkaar gestapeld, het vakje Mirror Displays aangevinkt en exact dezelfde inhoud op beide schermen.

    Image
    Image

Een tweede scherm toevoegen via AirPlay

Apple AirPlay maakt het gemakkelijk om je MacBook Pro-scherm te spiegelen of uit te breiden met een compatibele smart-tv.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerhoek van de menubalk en selecteer Systeemvoorkeuren > Beeldschermen, en zoek deAirPlay Display vervolgkeuzemenu onderaan het venster.

    Image
    Image
  2. Gebruik de vervolgkeuzepijlen om een beschikbare optie voor AirPlay-streaming te selecteren.

    Image
    Image
  3. Klik op het dialoogvenster naast Spiegelopties weergeven in de menubalk indien beschikbaar om het AirPlay-pictogram op de menubalk van uw MacBook Pro weer te geven.

    Image
    Image
  4. Voer de code in die je op je compatibele smart-tv ziet als dit de eerste keer is dat je verbinding maakt.

    Image
    Image
  5. Gebruik de opties voor weergavevoorkeuren om de tv in gespiegelde of uitgebreide modus te gebruiken en om desgewenst de resolutie-instellingen aan te passen.

    Image
    Image
  6. Als u de verbinding met uw tv-scherm wilt verbreken, selecteert u Stop AirPlay in het vervolgkeuzemenu AirPlay-pictogram.

    Image
    Image

    Compatibiliteitsproblemen om te overwegen

    Een veilige gok voor een succesvolle MacBook Pro-configuratie met twee monitoren is om te beginnen met het bevestigen van de poorten en weergavespecificaties van uw model op de Apple-site, maar hier zijn een paar algemene dingen om in gedachten te houden.

    Compatibele kabels en adapters

    Niet elke MacBook Pro gebruikt dezelfde aansluitingen voor het beheer van externe monitoren. Of je nu van plan bent een Thunderbolt- of Mini DisplayPort-kabel te gebruiken om een oude iMac in de gerichte weergavemodus in te stellen of een directe HDMI-verbinding gebruikt, je moet een aantal dingen verifiëren.

    Controleer je MacBook-poorten dubbel en zorg ervoor dat de monitor van je keuze poortgewijs compatibel is, of dat je een Apple-compatibele adapter en kabels hebt om de juiste aansluiting te vergemakkelijken.

    Aantal ondersteunde beeldschermen

    MacBook Pro's met de nieuwe M1-chip ondersteunen slechts één extern beeldscherm, maar als je MacBook Pro Thunderbolt 3-poorten heeft, zou elke een extern beeldscherm moeten ondersteunen. Oudere modellen met Mini DisplayPort-, Thunderbolt- of Thunderbolt 2-aansluitingen bieden meestal de mogelijkheid om maximaal twee externe monitoren aan te sluiten. Raadpleeg bij twijfel de site van Apple om het aantal ondersteunde beeldschermen voor uw model te bevestigen.

    Ondersteunde beeldschermresoluties

    Veel nieuwere MacBook Pro-modellen (2019 en later) ondersteunen ultrahoge 4K-resolutie of zelfs 5K- of 6K-monitoren. Als je van plan bent om een of misschien meerdere externe monitoren met hoge resolutie te gebruiken, controleer dan of de grafische kaart van je MacBook Pro de gewenste beeldschermconfiguratie ondersteunt, zowel de resolutie als het aantal schermen dat je in je installatie wilt opnemen.

Aanbevolen: