Hoe abonnementen op iPhone te annuleren

Inhoudsopgave:

Hoe abonnementen op iPhone te annuleren
Hoe abonnementen op iPhone te annuleren
Anonim

Wat te weten

  • In iOS: Instellingen > Apple ID > Abonnementen > tik op het relevante abonnement > Abonnement opzeggen > Bevestigen.
  • In Muziek of iTunes: Account > Bekijk mijn account > Instellingen >Abonnementen > Beheren > Bewerken > Annuleren.

Dit artikel beschrijft hoe je een abonnement opzegt op Apple-apparaten met iOS 13, iOS 12 en iOS 11, de Muziek-app in macOS Catalina (10.15) en iTunes 12.

Een abonnement op iPhone en andere iOS-apparaten annuleren

Je moet een abonnement ten minste 24 uur voor de verlengingstijd annuleren. Net zoals je je rechtstreeks op je iPhone kunt abonneren, kun je daar ook abonnementen opzeggen. Om dat te doen, gebruik je echter niet de app die je probeert te annuleren. Volg in plaats daarvan deze stappen:

  1. Tik op de Instellingen app op het iPhone-startscherm om deze te openen.
  2. Tik op je Apple ID.
  3. Tik op Abonnementen om het instellingenscherm voor abonnementen te openen.

    Image
    Image
  4. Tik op het abonnement dat je wilt opzeggen.

    Dit scherm toont al uw huidige abonnementen in het gedeelte Actief en uw geannuleerde of verlopen abonnementen in het gedeelte Verlopen.

  5. Tik op Abonnement opzeggen. Dit scherm bevat ook andere opties voor het abonnement.
  6. Tik in het pop-upvenster op Bevestigen om het abonnement te annuleren.

    Image
    Image

Je kunt ook toegang krijgen tot de abonnementsinstellingen door op de App Store app op het iPhone-startscherm te tikken. Tik op uw afbeelding bovenaan het App Store-scherm en tik op Abonnementen om dezelfde abonnementsinstellingen te openen die u opent via de app Instellingen. Volg daarna stap 4 tot en met 6 hierboven.

Als je een abonnement opzegt, kun je het nog gebruiken tot het einde van de huidige abonnementsperiode (meestal een maand of jaar). Deze datum staat onderaan het scherm onder de knop Annuleren.

Abonnementen op een computer annuleren

Je kunt je abonnementen ook opzeggen met iTunes op een Mac met macOS Mojave (10.14) of eerder of op een pc met iTunes 12. Ga als volgt te werk:

  1. Open iTunes.
  2. Klik op Account in de menubalk en selecteer Mijn account weergeven in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Mac-gebruikers met macOS Catalina (10.15) hebben geen iTunes. Ze bereiken hun account door op de app Music te klikken en Account te selecteren in de rechterzijbalk. Verder is het proces hetzelfde als voor iTunes.

  3. Voer uw Apple ID gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Instellingen en klik op Beheren naast Abonnementen.

    Image
    Image
  5. Klik op Bewerken naast het abonnement dat je wilt opzeggen.

    Dit scherm toont alle actieve en verlopen abonnementen die je hebt.

    Image
    Image
  6. Klik op Abonnement opzeggen en bevestig de opzegging in het pop-upvenster.

    Image
    Image

Je kunt iTunes-abonnementen ook op je Apple TV opzeggen. Ga hiervoor naar Instellingen > Gebruikers & Accounts. Selecteer uw account en ga naar Abonnementen. Selecteer de dienst die u wilt annuleren en kies Abonnement opzeggen.

Over abonnementen

Abonnementen waarvoor je je aanmeldt via de App Store op een iPhone of iTunes op een computer zijn gekoppeld aan je Apple ID, waardoor je er vanaf meerdere apparaten toegang toe hebt. Dit zijn maandelijkse of jaarlijkse abonnementen op services en apps, waaronder zaken als aanmelden voor Netflix of Hulu met hun apps, het ontgrendelen van bonusfuncties van een verder gratis app of voor Apple's eigen abonnementsservices, zoals Apple Music en News.

Apple factureert uw account maandelijks of jaarlijks wanneer de abonnementen worden verlengd met de creditcard of betaalpas die u bij Apple heeft geregistreerd.

Je bent waarschijnlijk een gratis proefperiode tegengekomen met een app die automatisch wordt vernieuwd aan het einde van de proefperiode, tenzij je deze annuleert. Als u niet annuleert, brengt Apple u kosten in rekening. Of je nu dit soort niet-zo-gratis kosten wilt voorkomen of moe bent geworden van een service waarvoor je herhaaldelijk hebt betaald, je kunt je abonnement opzeggen.

Aanbevolen: