Alle beste sneltoetsen voor Windows 10

Inhoudsopgave:

Alle beste sneltoetsen voor Windows 10
Alle beste sneltoetsen voor Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de Windows-toets om het Startmenu te openen en te sluiten. Windows+ E opent Verkenner. Windows+ L vergrendelt het scherm onmiddellijk.
  • Tik op Windows+ G om de Xbox Game-balk te openen, of Windows+ K om het Connect menu voor Bluetooth en andere apparaten te activeren.
  • Windows+ Pijl naar links (of rechts): maak een app of venster vast aan de linker- of rechterkant van het scherm. Ctrl+ C om te kopiëren; Ctrl+ V om te plakken; Ctrl+ Z om ongedaan te maken.

Dit artikel bevat verschillende sneltoetsen voor Windows 10, ook wel Windows-sneltoetsen genoemd. De snelkoppelingen zijn ingestelde combinaties van toetsaanslagen die specifieke commando's van het besturingssysteem kunnen activeren om uw workflow te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.

Windows 10 systeemsneltoetsen

Deze Windows 10-sneltoetsen kunnen worden gebruikt om een Windows 10-apparaat in of uit te schakelen, het te vergrendelen of bepaalde menu's te activeren.

Windows: door alleen op de Windows-toets te tikken, wordt het startmenu van Windows 10 geopend en gesloten.

Windows+A: Opent het actiecentrum dat meestal wordt geactiveerd door op het meldingspictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm te klikken of door vanaf de rechterkant naar binnen te vegen met je vinger.

Windows+E: Opent Verkenner.

Windows+G: Deze combinatie opent de Xbox Game-balk terwijl je een videogame speelt op je Windows 10-computer of laptop.

Windows+I: Opent Instellingen.

Windows+K: Activeert het menu Verbinden om uw Windows 10-apparaat via Bluetooth aan iets anders te koppelen.

Windows+L: vergrendelt uw Windows 10-apparaat onmiddellijk en brengt u terug naar het aanmeldingsscherm. Dit is vooral handig als je snel voor iemand anders wilt verbergen wat je aan het doen bent of als je een paar minuten van je bureau weg moet.

Windows+spatiebalk: blader door uw taal- en toetsenbordopties.

Sneltoetsen voor Windows 10-apps

Deze toetsenbordopdrachten kunnen een handige manier zijn om specifieke Windows 10-apps te openen, te sluiten of te bedienen.

Windows+D: dit verbergt alle geopende apps en brengt u rechtstreeks naar het bureaublad van Windows 10. Als u deze opdracht een tweede keer gebruikt, worden al uw geopende apps opnieuw weergegeven.

Windows+M: Minimaliseert alle geopende apps en vensters.

Windows+Pijl naar links: Hiermee zet u een app of venster vast aan de linkerkant van het scherm.

Windows+Pijl-rechts: Hiermee plaatst u een app of venster aan de rechterkant van het scherm.

Windows+Pijl omhoog: Maximaliseert alle geopende apps en vensters die zijn geminimaliseerd.

Windows+Pijl omlaag: Minimaliseert alle apps en vensters.

Ctrl+Shift+Esc: Opent Taakbeheer. Dit wordt gebruikt om u alle apps te laten zien die momenteel actief zijn en hoeveel verwerkingskracht ze gebruiken.

Alt+Tab: Toont alle geopende apps en laat je snel schakelen tussen deze apps.

Ctrl+Alt+Tab: Toont alle geopende apps.

Windows+0 (nul): Opent de Windows 10 Sticky Notes-app.

Windows 10 Klembord Sneltoetsen

Het kopiëren en plakken van tekst en media door met de rechtermuisknop te klikken met uw muis is effectief, maar deze sneltoetsen voor Windows 10 zijn veel sneller.

Ctrl+C: Kopieert gemarkeerde tekst of media naar het klembord.

Ctrl+X: Knipt de gemarkeerde items.

Knippen is in wezen hetzelfde als kopiëren, maar verwijdert ook het origineel.

Ctrl+V: Plakt de geknipte of gekopieerde inhoud.

Ctrl+A: Selecteert alle inhoud in een app of geopend venster.

PrtScn: kopieert een afbeelding van het volledige scherm naar het klembord van uw apparaat. Dit kan vervolgens worden geplakt in een app voor het bewerken van afbeeldingen, zoals Photoshop.

Sommige toetsenborden hebben mogelijk een Print Screen-knop in plaats van een PrtScn. Ze hebben allebei dezelfde functie.

Windows+PrtScn: neemt een afbeelding van het volledige scherm en slaat deze op in de map Screenshots van uw Windows 10-apparaat.

Cortana-sneltoetsen

Cortana is de virtuele assistent van Microsoft die op vrijwel dezelfde manier werkt als Siri van Apple en Alexa van Amazon. Cortana is rechtstreeks ingebouwd in het Windows 10-besturingssysteem en kan meestal worden geactiveerd door op het ronde Cortana-pictogram in de taakbalk naast het Windows-pictogram te klikken of erop te tikken.

De digitale assistent van Windows 10 kan ook worden bediend met deze toetsenbordopdrachten.

Windows+S: Opent Cortana.

Windows+C: Cortana openen in luistermodus. Hierdoor wordt Cortana geopend en kun je er meteen mee praten zonder op de microfoonknop te hoeven drukken.

Deze specifieke snelkoppeling is standaard uitgeschakeld op alle Windows 10-apparaten. U kunt de functionaliteit ervan activeren door het volgende te doen.

  1. Druk op Windows+I om de app Settings te openen.
  2. Selecteer Cortana.

    Image
    Image
  3. Selecteer de schakelaar onder de tekst met de tekst Laat Cortana luisteren naar mijn opdrachten wanneer ik op de Windows-logotoets + C druk. Als er On staat, werkt de Windows+C sneltoets nu.

    Image
    Image

Diverse sneltoetsen op het toetsenbord

Hier zijn enkele extra sneltoetsen die handig zijn en u tijd kunnen besparen.

Ctrl+Z: Hiermee wordt de vorige actie in de meeste apps ongedaan gemaakt.

Ctrl+Shift+N: Maakt een nieuwe map in Verkenner.

Window+. of ; (puntkomma): Opent het emoji-vak. Dit is ongelooflijk handig bij het typen in een app die geen ingebouwde emoji- of emoticon-opties heeft.

Aanbevolen: