De 5 meest bruikbare GIMP-sneltoetsen voor het toetsenbord

Inhoudsopgave:

De 5 meest bruikbare GIMP-sneltoetsen voor het toetsenbord
De 5 meest bruikbare GIMP-sneltoetsen voor het toetsenbord
Anonim

GIMP heeft een groot aantal handige standaard sneltoetsen die je workflow versnellen zodra je ze hebt geperfectioneerd.

Je kunt zelfs je eigen sneltoetsen instellen met behulp van de sneltoetseditor van GIMP of door gebruik te maken van de dynamische sneltoetsen van GIMP.

Deselecteren

GIMP biedt een groot aantal selectiehulpmiddelen, maar u moet een selectie deselecteren nadat u ermee hebt gewerkt. In plaats van de Select > None optie van het menu te gebruiken om de selectie-omtrek van de marcherende mieren te verwijderen, kunt u op de sneltoets Shift+ drukken Ctrl+A

Image
Image

Deze sneltoets heeft geen invloed op een zwevende selectie. U kunt een nieuwe laag toevoegen om de selectie te verankeren of gaan Layer > Anchor Layer of Ctrl+Hom het samen te voegen met de volgende laag naar beneden.

Gebruik de spatiebalk om documenten te pannen

Het gebruik van de schuifbalken aan de rechter- en onderkant van het venster om rond de afbeelding te pannen wanneer u erop hebt ingezoomd, kan traag zijn, maar er is een snellere manier. Houd de spatiebalk ingedrukt en de cursor verandert in de cursor verplaatsen. U kunt met de muisknop klikken en de afbeelding in het venster slepen om naar een ander deel van de afbeelding te pannen.

Vergeet het Display Navigation palet niet als je een beter idee wilt krijgen van de algehele context van het deel van de afbeelding waar je momenteel aan werkt. Deze optie kan worden uitgeschakeld of ingesteld op Switch to the Move Tool in de Image Windows sectie van de GIMP-voorkeuren.

In- en uitzoomen

Elke GIMP-gebruiker zou er een gewoonte van moeten maken om de sneltoetsen voor zoomtoetsen te gebruiken om de manier waarop ze met uw afbeeldingen werken te versnellen. De zoomsnelkoppelingen bieden een snelle manier om in te zoomen en door een afbeelding te navigeren zonder naar het menu Beeld te gaan of over te schakelen naar het zoomgereedschap als u het palet Weergavenavigatie hebt geopend.

  • Druk op de + (plus) toets om stapsgewijs in te zoomen.
  • Druk op de - (streepje) toets om stapsgewijs uit te zoomen.
  • Druk op de 1-toets om in te zoomen tot 100 procent, waarbij één pixel in uw afbeelding overeenkomt met één pixel op uw monitor.
  • Druk op Shift+Ctrl+E om de afbeelding in het venster te laten passen.

Snelkoppelingen invullen

Als je merkt dat je een effen vulling aan een laag of een selectie wilt toevoegen, kun je dit snel doen vanaf het toetsenbord in plaats van naar het menu Bewerken te gaan.

  • Druk op Ctrl+, (komma) om te vullen met de voorgrondkleur.
  • Druk op Ctrl+. (punt) om te vullen met de achtergrondkleur.
Image
Image

Standaardkleuren

GIMP stelt de voorgrondkleur standaard in op zwart en de achtergrondkleur op wit. Hoewel dit vaak de twee kleuren zijn die u wilt gebruiken, kunt u op de D-toets drukken om deze kleuren opnieuw in te stellen. U kunt de voor- en achtergrondkleuren ook omwisselen door op de X-toets te drukken.

Aanbevolen: