Handige sneltoetsen voor Photoshop CC

Inhoudsopgave:

Handige sneltoetsen voor Photoshop CC
Handige sneltoetsen voor Photoshop CC
Anonim

Sneltoetsen versnellen repetitieve acties en verbeteren het beeldmanipulatieproces door muisbewegingen en klikken te verminderen. De Adobe Creative Cloud-oplossing ondersteunt, net als de meeste grote software-implementaties, verschillende toetscombinaties.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle versies van Photoshop Creative Cloud 2014 en later. Opdrachten en menu-items kunnen verschillen in andere versies van Photoshop.

Image
Image

Spatiebalk voor gereedschap Verplaatsen

Door op de spatiebalk te drukken, schakelt u tijdelijk over naar de hand voor het pannen van uw document, ongeacht welk gereedschap actief is (behalve het tekstgereedschap in typemodus).

Je kunt ook de spatiebalk gebruiken om selecties en vormen te verplaatsen terwijl je ze maakt. Als u een selectie of vorm begint te tekenen, drukt u op de spatiebalk terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt en verplaatst u de selectie of vorm.

De Mac gebruikt de Command en Option toetsen in plaats van Windows' Ctrl en Alt toetsen, respectievelijk.

Gebruik de spatiebalk om in en uit te zoomen op het document door er samen met andere toetsen op te drukken. Om in te zoomen, drukt u op Space-Ctrl (of Command op een Mac) en klikt u vervolgens op. Om uit te zoomen, drukt u op Space-Alt (of Option op een Mac) en klikt u op.

Caps Lock voor nauwkeurige cursors

De caps lock-toets verandert de cursor van een dradenkruis in penseelvorm en vice versa. Gebruik deze sneltoets als je een preciezere cursor wilt of voor tools waarbij het misschien moeilijk is om het "actieve" deel van de selector te achterhalen, zoals Lasso en Crop.

In- en uitzoomen

U kunt in- en uitzoomen op uw document zonder de spatiebalk te gebruiken. De snelste manier is om de Alt-toets ingedrukt te houden terwijl u het scrollwiel op uw muis draait, maar als u geen scrollwiel heeft of in precieze stappen wilt in- en uitzoomen, volgende sneltoetsen zijn het onthouden waard:

  • Ctrl/Command-plus: inzoomen
  • Ctrl/Command-minus: uitzoomen
  • Ctrl/Command-zero: past het document aan uw scherm aan
  • Ctrl/Command-1: zoomt in op exacte pixels

Ongedaan maken en opnieuw doen

De Ctrl/Command-Z sneltoets voert "ongedaan maken" uit in de meeste programma's, maar in Photoshop gaat die sneltoets slechts één stap terug in uw bewerkingsproces. Als u meerdere stappen ongedaan wilt maken, gebruikt u de snelkoppeling "Step Backward". Op een pc is dit Alt-Ctrl-ZDruk op Command-Option-Z op een Mac. U kunt deze opdracht zo vaak blijven indrukken als u wilt om meerdere stappen tegelijk ongedaan te maken.

Gebruik de snelkoppeling "Step Forward" om stappen opnieuw uit te voeren. Het is hetzelfde als Stap achteruit, maar je voegt Shift toe aan het commando.

Deselecteer een selectie

Nadat u een selectie heeft gemaakt, drukt u op Ctrl/Command-D om een item te deselecteren.

Penseelgrootte wijzigen

De vierkante haken toetsen vergroten of verkleinen de penseelgrootte. Door de Shift-toets toe te voegen, kunt u de borstelhardheid aanpassen.

  • [: penseelgrootte verkleinen
  • Shift-[: verlaag de hardheid van de borstel of verzacht de rand van de borstel
  • ]: penseelgrootte vergroten
  • Shift-]: borstelhardheid verhogen

Vul een selectie

Het vullen van gebieden met kleur is een veelvoorkomende Photoshop-actie, dus het helpt om de sneltoetsen te kennen voor het vullen met de voorgrond- en achtergrondkleuren.

  • Alt/Option-Delete: vullen met de voorgrondkleur
  • Ctrl/Command-Delete: vul met de achtergrondkleur
  • Shift-Delete: opent het vuldialoogvenster
  • D: kleurkiezer terugzetten naar standaardkleuren (zwarte voorgrond, witte achtergrond)
  • X: voor- en achtergrondkleuren verwisselen

Voeg de Shift-toets toe om de transparantie te behouden tijdens het vullen met de voor- of achtergrondkleur.

Noodreset

Als je in een dialoogvenster werkt en van de baan raakt, hoef je niet op Annuleren te klikken en de tool opnieuw te openen om opnieuw te beginnen. Houd de Alt/Option-toets ingedrukt en in de meeste dialoogvensters verandert de knop "Annuleren" in een "Reset"-knop, zodat je terug kunt gaan naar waar je begon.

Lagen selecteren

Lagen selecteren is gemakkelijker met uw muis, maar als u ooit een actie moet opnemen met wijzigingen in de laagselectie, moet u de sneltoetsen gebruiken.

Als u lagen selecteert met de muis terwijl u een actie opneemt, gebruikt de opname die laagnaam. Dus later, wanneer u de actie probeert uit te voeren en de naam van de specifieke laag niet kan vinden, zal de actie niet werken. Wanneer u echter lagen selecteert met behulp van sneltoetsen tijdens het opnemen van een actie, registreert de actie deze als een voorwaartse of achterwaartse selectie in plaats van een vaste laagnaam. Hier zijn de sneltoetsen voor het selecteren van lagen met het toetsenbord:

  • Alt/Option-[: selecteer de laag onder de momenteel geselecteerde laag (selecteer achteruit)
  • Alt/Option-]: selecteer de laag boven de momenteel geselecteerde laag (selecteer verder)
  • Alt/Option-komma: selecteer de onderste laag (selecteer achterste laag)
  • Alt/Option-periode: selecteer de bovenste laag (selecteer voorste laag)

Voeg Shift toe aan deze sneltoetsen om meerdere lagen te selecteren.

Aanbevolen: