Hoe maak je een Facebook-aanbieding op je pagina

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Facebook-aanbieding op je pagina
Hoe maak je een Facebook-aanbieding op je pagina
Anonim

Facebook Aanbiedingen is een Facebook-functie waarmee Facebook-paginabeheerders en -editors kortingen kunnen aanbieden aan hun fans. Aanbiedingen kunnen bedrijven helpen meer klanten te bereiken of bestaande klanten aan te moedigen winkels te bezoeken.

Als fans je aanbod zien, kunnen ze het leuk vinden, erop reageren of het bewaren voor later. Afhankelijk van de meldingsinstellingen van fans, kunnen degenen die je aanbieding opslaan tot drie herinneringsmeldingen ontvangen voordat deze verloopt.

Soorten Facebook-aanbiedingen

Er zijn drie verschillende soorten Facebook-aanbiedingsadvertenties die u kunt maken vanaf uw pagina:

  • Alleen in de winkel: Deze aanbiedingen zijn alleen geldig in de winkel. Om te worden ingewisseld, presenteren klanten de aanbieding in gedrukte vorm (vanuit een e-mail) of door deze op hun mobiele apparaat weer te geven.
  • Alleen online: Deze aanbieding kan alleen online worden ingewisseld, via de website van het bedrijf of een ander online platform.
  • In de winkel en online: U kunt beide opties voor Facebook-aanbiedingen kiezen, zodat ze door klanten zowel online als op de fysieke locatie van een winkel kunnen worden ingewisseld.

Een Facebook-aanbieding maken

De volgende stappen leiden je door het proces van het maken van een aanbieding vanaf je pagina op Facebook.com in een webbrowser.

Facebook-aanbiedingen kunnen alleen worden geplaatst door Facebook-pagina's, niet door individuele profielen.

  1. Ga naar Facebook, navigeer naar je pagina.
  2. Kies in de linker verticale kolom van je pagina Offers.

    Image
    Image
  3. Druk op Aanbieding maken.

    Image
    Image
  4. Selecteer het soort aanbieding dat u wilt maken (Alleen in de winkel, Alleen online of In- Winkel en online).

    Image
    Image

    Voor aanbiedingen in de winkel, als de gebruiker zijn locatie heeft ingeschakeld voor gebruik door Facebook en hij/zij de actieve aanbieding heeft opgeslagen, krijgt hij een melding wanneer hij zich in de buurt van de winkel bevindt.

  5. Voer de details voor uw aanbieding in de gegeven velden in. Selecteer het type korting dat u wilt in de vervolgkeuzelijst. Geef vervolgens aanvullende details op (zoals een uitleg van de aanbieding), voeg een optionele foto toe, stel de vervaldatum in en geef een adres op waar fans de aanbieding kunnen inwisselen (als deze in de winkel is). Selecteer ten slotte een knoptype en geef desgewenst aanvullende details op.

    Image
    Image

    Als je een online deal aanbiedt, moet je de URL opgeven waar mensen ten volle van het aanbod kunnen profiteren.

  6. Druk op Schedule Offer om een datum en tijd te kiezen waarop je aanbieding live gaat. Druk vervolgens op Schedule.

    Je kunt een aanbieding niet bewerken nadat deze is geplaatst.

Hoe gebruikers een Facebook-aanbieding claimen

Als potentiële klanten uw aanbieding op Facebook zien, moeten ze deze eenvoudige stappen volgen om deze te claimen:

  1. Zoek op Facebook de aanbiedingspost op je pagina of selecteer Offers onder het gedeelte Ontdekken in de linker verticale kolom om het te vinden.

    Image
    Image

    Tik in de mobiele Facebook-app op het menupictogram > Meer zien > Aanbiedingen.

  2. Selecteer de aanbieding om de details te bekijken.
  3. Als er een promotiecode is, kopieer deze dan en lees de instructies voor het gebruik ervan (online of in de winkel). Zo niet, dan kunnen gebruikers bellen, berichten sturen of de locatie bezoeken om van de aanbieding te profiteren.

Tips en meer informatie over Facebook-aanbiedingen

  • Beperk het aantal gebruikers voor uw aanbieding - U kunt dit doen via het veld Totaal aantal beschikbare aanbiedingen wanneer u de aanbieding maakt.
  • Maak kortingen aanzienlijk - Als je aanbieding een korting is, zorg dan voor ten minste 20% korting op de normale prijs. Volgens Facebook presteert het "gratis" aanbieden van artikelen naast een aankoop doorgaans beter dan kortingen.
  • Keep it simple - Zorg ervoor dat u uw algemene voorwaarden zo eenvoudig mogelijk definieert en uitlegt. Vermijd ook onnodige stappen voor klanten.
  • Gebruik een duidelijke en boeiende afbeelding - Houd er bij het kiezen van een foto rekening mee dat degenen die iemand presenteren die uw product of dienst gebruikt, meer voordelen hebben dan een foto van het item alleen. Houd er ook rekening mee dat de profielfoto van je pagina op de meeste plaatsen ook naast je aanbieding wordt weergegeven, dus zorg ervoor dat je niet voor beide dezelfde foto gebruikt.
  • Houd de taal natuurlijk en direct - Zorg ervoor dat je kop de aandacht trekt, maar zorg ook voor extra verwarring. Uw kop moet de waarde van het aanbod van uw bedrijf bevatten in plaats van een slogan zonder inhoud.
  • Stel een redelijke vervaldatum in - Tijd is belangrijk. Zorg ervoor dat u voldoende tijd overlaat voor uw klanten om uw aanbieding te zien en te claimen. Dit is ook een geweldige manier om deel te nemen aan mond-tot-mondreclame; laat klanten tijd over om over uw aanbieding te praten en te posten.
  • Promoot uw aanbieding - Een geweldige manier om uw aanbieding te promoten, is door deze bovenaan uw pagina vast te pinnen. Facebook raadt je aan bestaande aanbiedingen opnieuw te delen in plaats van nieuwe te maken, zodat je het bereik gemakkelijk kunt volgen.
  • Train uw personeel - Zorg ervoor dat uw personeel de voorwaarden van uw aanbieding begrijpt en hoe klanten deze kunnen inwisselen.
  • Gebruik een foto - De beste optie is om een foto te gebruiken van uw product of mensen die uw product of dienst gebruiken.
  • Boost het aanbod - Verander het in een advertentie om het voor een breder publiek te krijgen.

Als je nog andere vragen hebt over Facebook-aanbiedingen of het maken van advertenties voor hen, bezoek dan de Facebook-helppagina's op Aanbiedingsadvertenties en hun Help-pagina voor het maken van aanbiedingen.

Aanbevolen: