De 4 beste Android-toegankelijkheidsinstellingen

Inhoudsopgave:

De 4 beste Android-toegankelijkheidsinstellingen
De 4 beste Android-toegankelijkheidsinstellingen
Anonim

Android heeft een hele reeks toegankelijkheidsfuncties, waarvan sommige nogal complex zijn. Deze vier functies zijn de beste; hier is wat elke instelling doet en hoe ze werken.

De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Android Toegankelijkheidssuite

Image
Image

De Android Accessibility Suite bevat vier tools: Toegankelijkheidsmenu, Switch Access, Select to Speak en Talkback.

Als je het toegankelijkheidsmenu inschakelt, krijg je een groot schermmenu dat je gebruikt om je telefoon te bedienen, inclusief gebaren, navigatie en hardwareknoppen.

Je kunt een of meer schakelaars of een toetsenbord gebruiken om je telefoon te bedienen in plaats van het aanraakscherm te gebruiken met Switch Access.

Talkback-schermlezer en Select to Speak

Image
Image

De Talkback-schermlezer helpt u bij het navigeren op uw smartphone. Op een bepaald scherm zal het je vertellen wat voor soort scherm het is en wat erop staat. Als u zich bijvoorbeeld op een instellingenpagina bevindt, leest Talkback de sectienaam voor (zoals meldingen). Wanneer u op een pictogram of item tikt, krijgt uw selectie een groene omtrek en identificeert de assistent deze. Dubbeltik op hetzelfde pictogram om het te openen. Talkback herinnert je eraan om te dubbeltikken wanneer je op een item tikt.

Als er tekst op het scherm staat, leest Talkback het voor; voor berichten, zal het u ook de dag en het tijdstip vertellen waarop ze zijn verzonden. Het zal u zelfs vertellen wanneer het scherm van uw telefoon wordt uitgeschakeld. Wanneer u het scherm opnieuw activeert, leest het de tijd voor. De eerste keer dat u Talkback inschakelt, verschijnt er een zelfstudie die u door de functies leidt.

Talkback heeft ook verschillende gebaren die je kunt gebruiken om op je smartphone te navigeren en het volume en andere instellingen aan te passen. Tik bijvoorbeeld op het Wi-Fi-pictogram om te controleren of je verbonden bent en op het batterijpictogram om te zien hoeveel sap je nog hebt.

Als je niet alles altijd moet voorlezen, kun je Select to Speak inschakelen, dat op verzoek voorleest. Select to Speak heeft een pictogram; tik er eerst op en tik of sleep uw vinger vervolgens naar een ander item om gesproken feedback te krijgen.

Nieuwe versies van Android bevatten een ingebouwd brailletoetsenbord als onderdeel van TalkBack. Het schermtoetsenbord heeft een indeling met 6 toetsen die intuïtief is voor gebruikers die bekend zijn met braille. Om het brailletoetsenbord in te schakelen, opent u TalkBack en gaat u naar TalkBack-instellingen > Brailletoetsenbord > brailletoetsenbord instellen

Lettergrootte en tekst met hoog contrast

Image
Image

Met deze instelling kunt u de standaardlettergrootte op uw apparaat wijzigen. U kunt de tekst kleiner maken dan de standaard, of verschillende niveaus groter maken. Terwijl u aanpassingen maakt, kunt u zien hoe het eruit zal zien.

Naast de grootte kunt u ook het contrast tussen het lettertype en de achtergrond vergroten. Deze instelling kan niet worden aangepast; het is aan of uit.

Vergroting

Image
Image

Afzonderlijk van het aanpassen van de lettergrootte, kunt u een gebaar gebruiken om in te zoomen op bepaalde delen van uw scherm. Nadat u de functie in instellingen hebt ingeschakeld, kunt u inzoomen door drie keer met uw vinger op het scherm te tikken (driemaal tikken) of via een toegankelijkheidsknop. Tik op de knop en tik vervolgens ergens op het scherm. Sleep twee of meer vingers om te scrollen en knijp twee of meer vingers samen om de zoom aan te passen.

Je kunt ook tijdelijk zoomen door drie keer op het scherm te tikken en bij de derde keer je vinger ingedrukt te houden. Zodra u uw vinger optilt, zoomt uw scherm weer uit. Merk op dat u niet kunt inzoomen op het standaardtoetsenbord of de navigatiebalk.

Aanbevolen: