Hoe foto's comprimeren in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe foto's comprimeren in PowerPoint
Hoe foto's comprimeren in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer een afbeelding en kies Picture Tools Format > Compress Pictures. Kies een resolutie en selecteer vervolgens OK om afbeeldingen te comprimeren.
  • Opties: Selecteer Alleen toepassen op deze afbeelding om geselecteerde afbeeldingen te comprimeren. Selecteer Verwijder bijgesneden gebieden van afbeeldingen om bijgesneden gebieden te verwijderen.
  • Kies de resolutie Email (96 dpi), tenzij u afbeeldingen van afdrukkwaliteit wilt. Er is weinig verschil tussen 150 en 96 dpi.

Het verkleinen van een bestand in PowerPoint is vaak een goed idee. Fotocompressie verkleint snel de bestandsgrootte van een of al uw foto's. In deze handleiding laten we u zien hoe u afbeeldingen comprimeert met PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Foto's comprimeren in PowerPoint

Volg deze stappen om de bestandsgrootte van uw PowerPoint-afbeeldingen te verkleinen.

  1. Open het PowerPoint-bestand met afbeeldingen die u wilt comprimeren en selecteer de afbeelding of afbeeldingen.
  2. Selecteer Picture Tools Format.

    Als je het tabblad Opmaak niet ziet, zorg er dan voor dat je een afbeelding hebt geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Selecteer Afbeeldingen comprimeren in de groep Aanpassen. Het dialoogvenster Afbeeldingen comprimeren wordt geopend.

    Plaats een vinkje naast Alleen toepassen op deze afbeelding als u de geselecteerde afbeelding of afbeeldingen wilt comprimeren. Als u dit selectievakje uitschakelt, worden alle afbeeldingen in de presentatie gecomprimeerd.

    Plaats een vinkje naast Verwijder bijgesneden gebieden van afbeeldingen als u wilt dat bijgesneden gebieden worden verwijderd.

    Image
    Image
  4. Kies een resolutie. In de meeste gevallen is het kiezen van Email (96 dpi) de beste keuze. Tenzij u van plan bent kwaliteitsfoto's van uw dia's af te drukken, verkleint deze optie de bestandsgrootte met de grootste marge. Er is weinig verschil in de schermuitvoer van een dia bij 150 of 96 dpi.
  5. Selecteer OK om de geselecteerde afbeelding(en) te comprimeren.

Aanbevolen: