Bewerken, herpositioneren en comprimeren van afbeeldingen in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Bewerken, herpositioneren en comprimeren van afbeeldingen in Microsoft Word
Bewerken, herpositioneren en comprimeren van afbeeldingen in Microsoft Word
Anonim

Wanneer u een afbeelding invoegt in een Microsoft Word-document, moet u het formaat wijzigen en positioneren om de documentlay-out aan te passen en te kiezen hoe de tekst rond de afbeelding wordt weergegeven, bijvoorbeeld om deze naadloos rond de foto te laten lopen. Een afbeelding met een grote bestandsgrootte kan worden gecomprimeerd zodat het document snel van een webpagina wordt gedownload of geschikt is voor een e-mailbijlage. En voor afbeeldingen die meer uitleg nodig hebben, voeg een bijschrift toe.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010. Schakel voor Microsoft Word Online het vereenvoudigde lint uit.

Een afbeelding invoegen in Word

De gemakkelijkste manier om een afbeelding in te voegen, is door de foto van Windows Verkenner naar het Word-document te slepen. Als u echter meer controle wilt over de plaatsing van afbeeldingen, gebruikt u het menu Word invoegen.

  1. Plaats de cursor waar u de afbeelding wilt laten verschijnen.
  2. Ga naar het tabblad Insert en selecteer vervolgens Pictures. Selecteer in Word 2010 Picture. Selecteer in Word Online Picture of Online Pictures.

    Image
    Image
  3. Kies in het dialoogvenster Afbeelding invoegen een afbeelding om in het document in te voegen en selecteer vervolgens Invoegen of Open.

    Om meerdere afbeeldingen tegelijk in te voegen, houdt u Ctrl ingedrukt en selecteert u elke afbeelding.

    Image
    Image
  4. Om de afbeelding te verplaatsen, sleept u de afbeelding naar een andere locatie in het document.

Hoe de afbeeldingsgrootte in Word te bewerken

Idealiter zouden foto's verbeterd moeten worden in een fotobewerkingsprogramma, maar Microsoft Word bevat een paar eenvoudige bewerkingstools. Als u snel het formaat van een foto in Word wilt wijzigen, selecteert u de afbeelding en sleept u vervolgens een formaatgreep naar binnen of naar buiten om de afbeelding kleiner of groter te maken.

Een specifiek formaat voor de afbeelding instellen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Grootte en positie.

    Image
    Image
  2. In het Layout dialoogvenster, ga naar het Size tabblad en selecteer Lock aspect ratioom ervoor te zorgen dat de hoogte en breedte proportioneel blijven.

  3. Wijzig de waarde in het Height of Width tekstvak om de grootte van de afbeelding in inches aan te passen.

    Als u de hoogte en breedte per percentage wilt wijzigen, gaat u naar de sectie Scale en wijzigt u de Height of Widthwaarde. Maak de afbeelding bijvoorbeeld 75% of 120% van de grootte die het was.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK.

Een afbeelding comprimeren in Word

Het comprimeren van foto's in Word verkleint de bestandsgrootte van documenten die afbeeldingen bevatten.

Afbeeldingen kunnen niet worden gecomprimeerd in Word Online.

  1. Selecteer de afbeelding die u wilt comprimeren.

    Selecteer een willekeurige foto om alle afbeeldingen in een Word-document te comprimeren.

  2. Ga naar de Picture Format tab en selecteer Compress Pictures.

  3. In het Afbeeldingen comprimeren dialoogvenster, selecteer Alleen toepassen op deze afbeelding om alleen de geselecteerde afbeelding te comprimeren. Schakel het selectievakje Alleen op deze afbeelding toepassen uit om alle foto's in het Word-document te comprimeren.
  4. Selecteer Verwijder bijgesneden delen van afbeeldingen om de delen van de afbeeldingen te verwijderen die zijn bijgesneden.

    Bijgesneden gebieden zijn verborgen zodat u het bijsnijden ongedaan kunt maken. Wanneer bijgesneden gebieden worden verwijderd, wordt de bestandsgrootte verkleind omdat bijgesneden delen permanent worden verwijderd.

    Image
    Image
  5. Kies in de sectie Resolutie een resolutie of doeluitvoeroptie om de afbeelding te comprimeren en op te slaan met een specifiek aantal pixels per inch, dat de beeldkwaliteit aangeeft. Als u niet zeker weet wat u moet selecteren, kiest u Gebruik standaardresolutie of Gebruik documentresolutie

  6. Selecteer OK.

Hoe de afbeeldingslay-out in Word te bewerken

Word biedt een verscheidenheid aan opties die de lay-out van afbeeldingen veranderen. Laat de tekst bijvoorbeeld rond de foto lopen of voeg de afbeelding in lijn met de documenttekst in.

Als u wilt wijzigen hoe de afbeelding in het document wordt weergegeven, selecteert u de afbeelding en gaat u naar het tabblad Layout. Ga in Word 2013 en 2010 naar het tabblad Format. In de groep Arrange vindt u opties die een nauwkeurigere plaatsing van de afbeelding en de inhoud eromheen mogelijk maken.

  • Selecteer Positie en kies vervolgens waar de afbeelding op de pagina moet verschijnen.
  • Selecteer Wrap Text en kies vervolgens hoe de tekst rond de afbeelding moet lopen.

Beweeg over een optie om een voorbeeld te zien van hoe de lay-out of tekstterugloop in het document zal verschijnen.

In Word Online kunt u alleen de tekstomloopopties aanpassen, niet de afbeeldingslay-out. Om deze aanpassing te maken, selecteert u Format > Wrap Text.

Een bijschrift toevoegen aan een foto in Word

Een bijschrift verduidelijkt uw foto voor lezers. Het kan worden gebruikt om de foto toe te schrijven aan een specifieke bron of om te verwijzen naar een afbeelding in een ander deel van het document.

Bijschriften worden niet ondersteund in Microsoft Word Online.

Om een bijschrift toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u Insert Caption Voer in het dialoogvenster Caption een bijschrift in en kies het type label en de positie van het bijschrift. Selecteer Nummering om automatische ondertiteling te configureren op basis van een specifieke nummerstijl of hoofdstuknummer.

Image
Image

Om het bijschrift te bewerken, markeert u de tekst en typt u een nieuw bijschrift.

Aanbevolen: