Mappen comprimeren in Mozilla Thunderbird

Inhoudsopgave:

Mappen comprimeren in Mozilla Thunderbird
Mappen comprimeren in Mozilla Thunderbird
Anonim

Wat te weten

  • Verwijderde berichten worden niet echt verwijderd, maar eerder gemarkeerd en verborgen. Door te comprimeren worden ze volledig verwijderd.
  • Om te comprimeren, selecteer File > Compact Folders. Dit proces kan enige tijd duren als het een tijdje geleden is sinds de laatste verdichting.
  • Instellingen voor automatisch of periodiek verdichten: Extra > Instellingen/Opties > Geavanceerd > Netwerk- en schijfruimte.

Het verwijderen van berichten in Mozilla Thunderbird vernietigt ze niet volledig; het markeert ze eerder als verwijderd en verbergt ze voor weergave. Dit kan dingen versnellen, maar deze berichten nemen nog steeds ruimte op de harde schijf in beslag. Comprimeren is het proces van het volledig verwijderen van deze gemarkeerde berichten, waardoor er ruimte vrijkomt in uw inbox. Hier leest u hoe u mappen comprimeert in Mozilla Thunderbird, zowel handmatig als automatisch via instellingen.

De instructies hier zijn getest in Thunderbird-versie 78.11 voor macOS, maar de processen zouden er hetzelfde uit moeten zien in Windows- en Linux-versies.

Mappen comprimeren in Mozilla Thunderbird

Select File > Compact Folders. Als uw mappen groot zijn en u veel berichten hebt verwijderd sinds de laatste comprimering, kan dit proces enige tijd in beslag nemen.

Image
Image

Hoe mappen automatisch te comprimeren

U kunt Mozilla Thunderbird instellen om automatisch schijfruimte vrij te maken, met of zonder dat u daarom wordt gevraagd. Hier is hoe:

  1. Select Thunderbird > Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar Compacte mappen wanneer het meer_MB zal besparen, en voer de gewenste schijfruimtedrempel in. De standaardwaarde is 20 MB, wat onder de meeste omstandigheden prima is, maar als u merkt dat Mozilla Thunderbird vaak comprimeert, kunt u de trigger verhogen tot bijvoorbeeld 100 of 200 MB.

    Image
    Image
  3. Kies Sluiten.

Opties en instellingen voor het comprimeren van mappen

Als u een map wilt comprimeren wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u Compact Now onder Wilt u alle lokale en offline mappen comprimeren om schijfruimte te besparen.

Als u Mozilla Thunderbird in de toekomst wilt comprimeren zonder daarom te vragen, moet u ervoor zorgen dat Altijd vragen voordat mappen automatisch worden gecomprimeerd niet is aangevinkt.

Kiezen of u wordt gevraagd wanneer Mozilla Thunderbird op het punt staat mappen automatisch te comprimeren:

  1. Selecteer in de menubalk Voorkeuren.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Config Editor.

    Image
    Image
  3. Klik op Ik accepteer het risico als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  4. Typ onder Search mail.purge.ask.

    Image
    Image
  5. Dubbelklik mail.purge.ask onder Preference Name om de instelling te wijzigen (zichtbaar onder Value).

    • False vraagt u niet wanneer mappen automatisch worden gecomprimeerd.
    • True vraagt u voordat mappen automatisch worden gecomprimeerd.
    Image
    Image
  6. Sluit het about:config voorkeurenvenster en selecteer Close.

Als je merkt dat er berichten ontbreken of verwijderde e-mails verschijnen na het comprimeren van je mappen, herbouw of repareer dan hun indexen.

Aanbevolen: