Bestanden comprimeren naar een ZIP-archief in Windows

Inhoudsopgave:

Bestanden comprimeren naar een ZIP-archief in Windows
Bestanden comprimeren naar een ZIP-archief in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Zoek en selecteer de bestanden die u wilt comprimeren in Verkenner, klik met de rechtermuisknop en kies Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.
  • Er verschijnt een nieuwe map naast de originele bestanden met een grote rits erop, om aan te geven dat deze is gezipt.
  • Het nieuwe ZIP-bestand gebruikt automatisch de naam van het laatste bestand dat u hebt gecomprimeerd. Om het te wijzigen, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Rename.

"Zippen" in Windows is wanneer u meerdere bestanden combineert in een enkele bestandsachtige map met de.zip-bestandsextensie. Het opent als een map, maar werkt als een bestand, in die zin dat het een enkel item is. Het comprimeert ook bestanden om schijfruimte te besparen. Leer hoe u een ZIP-bestand maakt in Windows 10, 8 en 7.

Bestanden comprimeren naar een ZIP-archief in Windows

U kunt bestanden in Windows eenvoudig comprimeren met Verkenner. Hier is hoe:

  1. Navigeer met behulp van Verkenner naar waar uw bestanden of mappen die u wilt omzetten in een ZIP-bestand. Deze bestanden kunnen overal op uw computer staan, inclusief externe en interne harde schijven.

    Druk op Windows-toets+ E om de Windows-bestandsverkenner te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de bestanden die u wilt comprimeren. Als u alle bestanden op één locatie wilt zippen, kunt u de sneltoets Ctrl+ A gebruiken om ze allemaal te selecteren.

    Als ze zich niet op een enkele locatie bevinden, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u over alle objecten die u wilt selecteren. De items die je hebt geselecteerd, hebben een lichtblauwe doos eromheen, zoals hier te zien is.

    Houd de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u de bestanden selecteert die u wilt zippen. Hiermee wordt automatisch elk bestand geselecteerd tussen de twee items waarop u hebt geklikt. Nogmaals, al je geselecteerde items worden gemarkeerd met een lichtblauw vak.

    Image
    Image
  3. Zodra uw bestanden zijn geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop op een ervan om een optiemenu weer te geven. Selecteer Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.

    Als je alle bestanden in een bepaalde map verzendt, is een andere optie om gewoon de hele map te selecteren. Als de map bijvoorbeeld Documents > Email items > Stuff to send is, kunt u naar de Email items map en klik met de rechtermuisknop Stuff om te verzenden om het ZIP-bestand te maken.

    Als je meer bestanden aan het archief wilt toevoegen nadat het ZIP-bestand al is gemaakt, sleep je de bestanden gewoon naar het ZIP-bestand en ze worden automatisch toegevoegd.

    Image
    Image
  4. Zodra je de bestanden hebt gecomprimeerd, verschijnt er een nieuwe map naast de originele collectie met een grote rits erop, wat aangeeft dat deze is gezipt. Het zal automatisch de naam gebruiken van het laatste bestand dat je hebt gezipt.

    Je kunt de naam laten zoals hij is of hem veranderen in wat je maar wilt. Klik met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en kies Rename.

    Image
    Image

    Nu is het bestand klaar om naar iemand anders te verzenden, een back-up te maken op een andere harde schijf of te bewaren in je favoriete cloudopslagservice. Een van de beste manieren om bestanden te zippen is om grote afbeeldingen te comprimeren om ze via e-mail te verzenden, naar een website te uploaden, enzovoort.

Aanbevolen: