Een video comprimeren

Inhoudsopgave:

Een video comprimeren
Een video comprimeren
Anonim

Video's kunnen enorme bestanden zijn. Door ze te comprimeren, kunt u ze gemakkelijker naar vrienden en familie sturen, delen op sociale media en ruimte besparen op uw telefoon. Het is ook eenvoudig te doen.

Bottom Line

Videocompressie is om een aantal redenen nuttig. Als u wilt dat uw video's snel online worden geüpload en gedownload, verkleint compressie de bestandsgrootte en maakt dat een eenvoudiger proces, vooral op sociale media. Als je video alleen wordt bekeken op een apparaat met beperkte opslagruimte, kan compressie je helpen ruimte te besparen. En als u video's via e-mail of via sociale netwerken wilt verzenden, helpt compressie u om aan eventuele limieten voor bestandsgrootte te voldoen.

Hoe videocompressie werkt

De video die je aan het opnemen bent, is waarschijnlijk gecomprimeerd. Tenzij u een video opneemt met een professionele bioscoopcamera, comprimeren de meeste videoapparaten, of het nu uw smartphone, uw DSLR of uw camcorder is, de video terwijl u deze opneemt met een stukje software dat een codec wordt genoemd.

Codecs kunnen "lossy" of "lossless" zijn. YouTube gebruikt bijvoorbeeld lossless codec H.264. De codec neemt elk frame van een video en verdeelt het in een raster. Vervolgens vergelijkt het de roosters. Als de informatie in het raster niet is veranderd, worden die vierkanten niet geladen tijdens het afspelen in lossless formaten, of volledig weggegooid met lossy formats.

Lossy-codecs kunnen een video verkleinen tot een veel kleiner formaat, maar dit gaat gepaard met kwaliteitsverlies. Lossless offert ruimte op voor kwaliteit, hoewel het verrassende reducties kan opleveren. Als algemene regel geldt dat moderne apparaten opnamen maken met een verliesvrije codec en kunt u beslissen of u deze verder wilt comprimeren wanneer u fotografeert en bewerkt.

Voordat u video comprimeert

Bij elke videocamera zijn er bepaalde stappen die je moet nemen voordat je begint met filmen.

  1. Fotografeer op plaatsen met veel licht, met name direct zonlicht. Hoe beter je video is verlicht, hoe meer informatie de codec moet gebruiken. Vermijd indien mogelijk schaduwen en subtiele gradaties van donkere kleuren.
  2. Bedenk hoe je video zal worden gezien. Als je het bijvoorbeeld op een oudere flatscreen gaat bekijken, kies dan een resolutie van 1080p.
  3. Als je weet dat je videobestanden gaat verkleinen tot de kleinst mogelijke bestandsgrootte, kun je van tevoren fotograferen met een lossy codec om tijd te besparen bij het renderen en het risico op fouten te verkleinen.

  4. Gebruik een eenvoudig bewerkingsprogramma om je video terug te brengen tot alleen de meest relevante delen. Zelfs lossless codecs kunnen kortere video's in veel kleinere ruimtes inpakken.

Video comprimeren in Windows 11 en Windows 10

Windows 11 en 10 worden geleverd met een app genaamd Video Editor (voorheen Movie Maker) waarmee je eenvoudige video's kunt maken. Het is een handige manier om snel video te comprimeren in Windows. Een ander voordeel is dat het een kopie van uw project exporteert, in plaats van uw bestanden te vernietigen, zodat u terug kunt gaan en het opnieuw kunt proberen.

  1. Stel je video in elkaar door hem naar de app te uploaden en er alles aan te doen wat je maar wilt.
  2. Selecteer in Windows 11 Finish Video in de rechterbovenhoek. Selecteer in Windows 10 Exporteren.

    Image
    Image
  3. Je krijgt een reeks opties te zien: klein, gemiddeld en groot (of laag, gemiddeld en hoog). Kies degene die het meest geschikt is voor uw behoeften.

    Image
    Image

Video comprimeren in iOS en macOS

iMovie wordt standaard geleverd in zowel macOS als iOS. Begin met iOS en volg de volgende stappen.

  1. Beëindig je film en tik op het Export icoon, dat in het midden van de rij staat.
  2. Tik op Video opslaan.
  3. Kies een maat uit het menu.

    Image
    Image

De macOS-versie van iMovie werkt op dezelfde manier als de iOS-versie, met een paar verschillen.

  1. na het bewerken van je film, selecteer je de Share knop in de rechterbovenhoek van het iMovie-scherm.

    Image
    Image
  2. Kies File als export.

    Image
    Image
  3. Selecteer het formaat waarin je je video wilt exporteren. Hoe kleiner het getal, hoe kleiner de bestandsgrootte, maar hoe meer compressie.

    Image
    Image
  4. Je Mac slaat het geëxporteerde bestand op waar je het ook maar wilt, net zoals bij elke andere bestandsopslag.

Video comprimeren in Android

Hoewel Android-apps niet per se gestandaardiseerd zijn, bevatten de meeste moderne Android-apparaten een eenvoudige videobewerkingstool in de Gallery-app met een paar compressie-opties.

  1. Open de Gallery app en selecteer een video.
  2. Kies de bewerkingsfunctie, meestal het woord Bewerken of een potlood icoon.
  3. Tik op Resolution of Export en kies een resolutie uit het menu.

    Image
    Image

Video comprimeren met een website-video-editor

Websites die video's bewerken, bieden ook compressie-opties. Ze kunnen de video echter comprimeren als onderdeel van het exportproces. Als u klaar bent met uw project, selecteert u in de regel een knop gemarkeerd met Export Video of Finish Video en kiest u uit een lijst met opties. Hier zijn bijvoorbeeld de keuzes van Clipchamp.

Image
Image

Let op de sterren naast opties met een hogere resolutie: dit zijn betaalde functies op deze specifieke site. Mogelijk moet u verschillende sites uitproberen om er een te vinden die gratis betere compressie mogelijk maakt.

Aanbevolen: