Waarom contactloos betalen het nieuwe normaal kan zijn

Inhoudsopgave:

Waarom contactloos betalen het nieuwe normaal kan zijn
Waarom contactloos betalen het nieuwe normaal kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Smartphone betalingen zijn nu wereldwijd populairder dan contant geld.
  • Telefoonbetalingen bieden gemak ten koste van privacy.
  • De achteruitgang van contant geld is slecht nieuws voor de armen en zonder bankrekeningen.
Image
Image

Vorig jaar haalden smartphonebetalingen voor het eerst contant geld in, waardoor Apple Pay en andere digitale portemonnees populairder werden dan goede ouderwetse rekeningen.

Dankzij de pandemie is het totale gebruik van contant geld in 2020 wereldwijd met 10% gedaald, en in Canada, de V. S. K., Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Australië daalden de contante betalingen in winkels met meer dan de helft. Volgens een nieuwe FIS-studie groeien mobiele betalingen sneller dan zelfs creditcardbetalingen. Is dit het einde voor geld?

"Tegenwoordig, geconfronteerd met een wereldwijde pandemie, zijn digitale betalingen alomtegenwoordig dan ooit", vertelde Laura Nadler, CFO van Afterpay, via e-mail aan Lifewire.

"Consumenten gaan online voor alles wat ze nodig hebben, van kleding en zelfverzorgingsartikelen tot boodschappen. En nu retailers en restaurants weer opengaan, ontmoedigen handelaren niet alleen het gebruik van contant geld, ze moedigen ook 'contactloze betalingen' aan, zoals zoals digitale portemonnees op een smartphone en contactloze kaarten."

Contactloos betalen

In de vroege stadia van de COVID-pandemie, toen we nog geloofden dat het virus voornamelijk door aanraking werd verspreid, werden vuile contante betalingen vervangen door kaartbetalingen.

Buiten de VS betekent kaartbetalingen contactloze betalingen, en deze contactloze terminals zijn meestal allemaal compatibel met Apple Pay en dergelijke. Zelfs in Duitsland, waar veel kleine winkels en restaurants vóór de pandemie nog steeds alleen contant geld accepteerden, hebben contactloze betalingen de overhand gekregen.

Image
Image

Het is gemakkelijk in te zien waarom ze zo populair zijn. Je zwaait gewoon met je telefoon in de buurt van de machine en je bent klaar. U hoeft niet eens het toetsenbord van de kaartlezer aan te raken. En als u met een Apple Watch beta alt, hoeft u niet te worstelen met Face ID terwijl u een masker draagt.

De studie voorspelt dat deze trend zich zal voortzetten. Contant geld zal worden gebruikt voor minder dan 10% van de transacties in winkels in de VS en 13% wereldwijd. Ondertussen zullen digitale portemonneebetalingen goed zijn voor een derde van alle aankopen wereldwijd.

Beveiliging en privacy

Het beste van contant geld is dat het volkomen anoniem, vrijwel onvindbaar is en nooit fa alt dankzij een netwerkstoring. Als je met rekeningen beta alt, weet niemand wie je bent of wat je hebt gekocht.

Als u met een digitale portemonnee beta alt, wordt elk detail van uw transactie vastgelegd: de datum en tijd, uw locatie, uw identiteit en precies waarvoor u hebt betaald. Dat is natuurlijk al altijd het geval voor creditcards, maar naarmate we steeds kleinere aankopen elektronisch doen, neemt het aantal verzamelde gegevens toe.

Voor sommige mensen is het grootste nadeel van digitale betalingen de noodzaak van toegang tot bankdiensten.

Niet alle digitale portemonnees zijn even veilig. Apple Pay lift mee op het creditcardbetalingsnetwerk, maar het genereert een uniek nummer en gebruikt dat voor transacties, in plaats van uw echte creditcardnummer (en u kunt dit nummer op elk moment wijzigen).

Dat verslaat kaartskimmers, en het kan ook voorkomen dat winkels je aankopen volgen via je betalingen.

Digitale portemonnees kunnen ook op andere manieren veiliger zijn. Als je portemonnee wordt gestolen met $ 500 contant erin, ben je alles kwijt. Als je telefoon wordt gestolen, verlies je geen geld, hoewel je een telefoon van $ 800 bent kwijtgeraakt in plaats van een portemonnee van $ 20. En omdat je waarschijnlijk een creditcard onder dit alles gebruikt, heb je wat comeback op transacties die onbetrouwbaar blijken te zijn.

Inclusie, en de bankloze

Niet iedereen kan echter gebruikmaken van digitale betalingen. De meeste mensen hebben tegenwoordig een smartphone, maar niet iedereen heeft een bankrekening. "Voor sommige mensen is het grootste nadeel van digitale betalingen de noodzaak van toegang tot bankdiensten", vertelde Cris Carillo, mede-oprichter van Allied Payments, via e-mail aan Lifewire.

"Voor dit deel van de bevolking is het misschien niet mogelijk om een bankrekening te openen, waardoor ze geen andere optie hebben dan aankopen doen met contant geld."

In 2019 hadden 7,1 miljoen huishoudens geen bankrekening, en de FDIC ontdekte dat de belangrijkste reden hiervoor was dat mensen denken dat ze niet genoeg geld hebben om een rekening te openen. Smartphone-apps en digitale portemonnees kunnen helpen, omdat ze kunnen worden gebruikt met een klein saldo en zonder bank kunnen worden gebruikt.

Image
Image

Ondertussen proberen banken zelf deze kloof te overbruggen. "Meer banken bieden financiële diensten voor immigranten aan mensen in de VS die geen burgerservicenummer hebben", zegt Carillo.

"Dit is een stap vooruit om veel mensen zonder bankrekening te helpen de juiste services te vinden die nodig zijn om digitale betalingen op te zetten en te beginnen."

Digitale portemonnees zijn zeker handig, en als de geschiedenis een leidraad is, dan zal dat gemak gemakkelijk opwegen tegen de privacynadelen van niet-contante betalingen.

Of dat een goede zaak is of niet, we zullen moeten afwachten. Maar afgaande op de cijfers lijkt het onvermijdelijk dat diensten zoals Apple Pay binnenkort voor de meeste mensen de standaardbetaalmethode zullen zijn.

Aanbevolen: