Waarom nieuwe samenwerkingstools niet alleen voor het werk zijn

Inhoudsopgave:

Waarom nieuwe samenwerkingstools niet alleen voor het werk zijn
Waarom nieuwe samenwerkingstools niet alleen voor het werk zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Er is een breed scala aan online samenwerkingstools die je kunnen helpen georganiseerd te blijven.
  • Google's nieuwe slimme canvas maakt apps zoals Drive en Spreadsheets flexibeler.
  • Hoewel smart canvas en andere samenwerkingstools vaak gericht zijn op bedrijven, kunnen ze ook nuttig zijn voor persoonlijke spullen.
Image
Image

Nieuwe online samenwerkingstools kunnen je productiever maken en je leven helpen organiseren, zeggen experts.

Google gaat een stap verder met zijn productiviteitsapps op de werkplek door smart canvas te introduceren, een nieuwe functie die apps zoals Drive en Spreadsheets flexibeler maakt. Het is een van een groeiend aantal opties voor online samenwerken die nuttig zijn voor meer dan alleen werk.

"Toen ik mijn oude appartement verliet en van plan was het te verkopen, gebruikte ik een combinatie van Google Spreadsheets en Google Documenten om actie-items vast te leggen en op te sporen", Henry Shapiro, de mede-oprichter van samenwerkingssoftware Reclaim.ai, zei in een e-mailinterview.

"Er komen zoveel dingen kijken bij het verkopen van een woning, het betrekken van een nieuw pand, het aanbrengen van verbeteringen aan beide, enzovoort, en het was essentieel om een centrale plek te hebben om die spullen vast te leggen."

Samenwerken

Smart Canvas heeft als doel samenwerking gemakkelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld aan Google Spreadsheets en Documenten werken zonder een Google-chatroom te verlaten of een Meets-gesprek in een document- of diabestand plaatsen.

"We hebben werk op ongekende manieren zien veranderen en het is niet langer alleen maar een plek", zei Google-CEO Sundar Pichai tijdens de Google I/O-keynote.

"Te midden van de pandemie werken velen van ons vanuit onze keukens en eetkamers, met huisdieren en kinderen die constant storen. Met smart canvas wil Google online samenwerken een beetje soepeler maken, alsof je echt weer met je collega's zij aan zij zit."

Google Workspace heeft moeite om samenhang te brengen tussen de verschillende producten, zei Shapiro. Google Drive heeft last van slechte zoekmogelijkheden. Google Spreadsheets mist de interactieve en geïntegreerde functies die je als projectbeheerplatform zou moeten gebruiken.

Upstarters zoals Airtable en Notion zijn op de markt gekomen om veel van deze hiaten op te vullen, "door een alles-in-één suite aan te bieden die dynamische koppelingen tussen verschillende soorten activa kan creëren en teams in staat stelt tonnen puntoplossingen te vervangen met 'interactieve documenten'", zei Shapiro.

Bijna een jaar geleden kondigde Google Tables aan om te concurreren met deze nieuwkomers, en "nu is het duidelijk dat Google Canvas de volledige realisatie van die visie is", voegde hij eraan toe.

Dit is wat volgens Shapiro het nuttigst is aan Google Canvas:

  • Met bouwstenen/sjablonen kunnen gebruikers interactieve documentatie maken waarmee gegevens uit andere Google Workspace-producten dynamisch kunnen worden weergegeven. U kunt bijvoorbeeld een sjabloon gebruiken om een productroadmapdocument te maken dat automatisch uit Google Spreadsheets wordt opgehaald.
  • Nieuwe Spreadsheets-weergaven maken van Spreadsheets een dynamischer hulpmiddel dat u kunt gebruiken voor Gantt-diagrammen, roadmaps en andere dingen.
  • Betere agenda-integratie betekent dat Google uw agendaweergave begint op te halen om het gemakkelijk te maken om rechtstreeks vanuit Documenten deel te nemen aan vergaderingen, wat een geweldige functie is voor mensen die rechtstreeks vanuit een document willen delen en samenwerken.

Hoewel smart canvas en andere samenwerkingstools vaak gericht zijn op bedrijven, kunnen ze ook nuttig zijn voor persoonlijke spullen. Shapiro zei bijvoorbeeld dat de software kan worden gebruikt om gezinstaken en boodschappen te organiseren.

Image
Image

Je kunt een projectenlijst maken voor verschillende categorieën boodschappen en klusjes en deze toewijzen aan verschillende gezinsleden. De software kan ook een geweldige manier zijn om databases met cruciale persoonlijke informatie op te bouwen, zoals een lijst met projecten voor woningverbetering met links en samenvattingen naar relevante aannemers.

Kies je app

Er is een breed scala aan online samenwerkingsopties gericht op zowel individuele gebruikers als bedrijven. Er is bijvoorbeeld de app Notion, die Shapiro 'geweldig, eenvoudig, gratis voor de meeste individuele gebruiksgevallen en extreem krachtig noemde voor het vastleggen van gegevens op een interactieve en georganiseerde manier'.

Shapiro houdt ook van de app, Trello, die volgens hem "geweldig is voor het maken van supereenvoudige projecten en takenlijsten voor werk en leven."

Sommige online samenwerkingstools hebben meer gespecialiseerd gebruik. Andrew Cohen runt bijvoorbeeld een klein animatiebedrijf genaamd Confidential Creative, dat werkt aan creatieve projecten voor muzikanten, waaronder Maroon 5, P. Diddy en Jada Pinkett Smith.

Hij gebruikt WriterDuet, software voor het schrijven en bewerken van scenario's om samen met andere teamleden scripts te schrijven. Cohen voegde eraan toe: "Het is een geweldig hulpmiddel voor het samen schrijven van scenario's."

Aanbevolen: