Dia-indelingen in Microsoft PowerPoint - openingsscherm

Inhoudsopgave:

Dia-indelingen in Microsoft PowerPoint - openingsscherm
Dia-indelingen in Microsoft PowerPoint - openingsscherm
Anonim

Microsoft PowerPoint kan een krachtig hulpmiddel zijn voor het communiceren van bepaalde soorten berichten, vooral in werk- en schoolomgevingen. Om er het beste van te maken en uw boodschap zo effectief mogelijk over te brengen, kunt u profiteren van de verschillende dia-indelingen van de toepassing.

Hier beschrijven we elke lay-out en waarom je deze zou willen gebruiken. We laten u ook zien hoe u de lay-out van een bestaande dia kunt wijzigen of de lay-out voor een nieuwe kunt kiezen.

Dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Lay-outopties bekijken

Wanneer u een nieuwe presentatie opent in PowerPoint, ziet u een enkele dia met de titeldia-indeling. Om de andere beschikbare dia-indelingen te bekijken, selecteert u op het lint Home > Slides > Layout Laten we ze eens bekijken van de lay-outs, zodat u degene kunt kiezen die geschikt zijn voor uw presentatie.

Image
Image

Titeldia

Wanneer u een nieuwe presentatie in PowerPoint begint, gaat de toepassing ervan uit dat u met een titel begint. De lay-out Titeldia kan worden gebruikt om andere informatie over te brengen, maar het is ontworpen als een enkele dia voor een titel en ondertitel aan het begin van uw presentatie.

Image
Image

Titel en inhoud

De titel- en inhoudsdia-indeling is de eenvoudigste, afgezien van de titeldia. Het is ontworpen voor precies wat het zegt: een titel en inhoud die verband houdt met die titel. Merk op dat u niet alleen tekst maar ook andere soorten inhoud kunt invoegen:

  • Tafel
  • Grafiek
  • SmartArt Graphic
  • Foto
  • Online foto
  • Video

Wanneer u uw dia's begint te vullen, verschijnt een paneel Ontwerpideeën aan de rechterkant van het scherm. U kunt elk van de ontwerpen die u leuk vindt selecteren of het paneel sluiten door X in de rechterbovenhoek te selecteren.

Image
Image

Sectiekop

De lay-out van de sectiekoptekst is ontworpen om de informatie in de volgende dia's aan te kondigen. In ons presentatievoorbeeld is de titel van de sectiekop Acme-systeemmodules. Deze titel geeft het publiek aan dat de volgende dia's de verschillende modules van het Acme-systeem zullen bespreken. Normaal gesproken zou je alleen sectiekoppen moeten gebruiken als je ten minste twee secties hebt.

Image
Image

Twee inhoud

De dia-indeling met twee inhoud biedt u voldoende ruimte voor twee soorten inhoud. Natuurlijk kunt u meer dan één type inhoud aan elke dia toevoegen, maar deze indeling creëert vooraf gedefinieerde gebieden voor elk type, waardoor uw dia er verzorgd uitziet zonder dat u inhoudsvakken hoeft te verplaatsen.

Image
Image

Vergelijking

De lay-out Vergelijking is vergelijkbaar met de lay-out Twee inhoud. De uitzondering is dat de vergelijkingslay-out gebieden biedt waarin koppen voor elk van de twee secties kunnen worden geplaatst. Het idee hier is dat je twee dingen in het hoofdtekstgebied vergelijkt en ze een naam geeft in die koppen.

Image
Image

Alleen titel

De lay-out Alleen titel is precies wat het zegt, een dia met een tijdelijke aanduiding voor alleen een titel, geen inhoud. U kunt desgewenst een nieuw inhoudsvak toevoegen om inhoud in te plaatsen. Zo niet, dan kun je dit type lay-out misschien gebruiken als je nog geen informatie over het onderwerp in de titel hebt of als je de resterende ruimte wilt vullen met een afbeelding in plaats van met tekst.

Image
Image

Leeg

De lay-out Blanco dia is handig wanneer u uw eigen lay-out wilt maken, vooral wanneer geen van de andere lay-outs geschikt lijkt voor uw inhoud.

Image
Image

Inhoud met bijschrift

De lay-out Inhoud met bijschrift is ontworpen om een paar korte opsommingstekens weer te geven met een titel en bijschrift om in één oogopslag uit te leggen waar ze over gaan. Net als bij alle andere lay-outopties, kunt u elke gewenste inhoud in de inhoudsvakken plaatsen, maar dit ontwerp werkt goed voor het beoogde doel.

Image
Image

Afbeelding met bijschrift

Deze lay-out is vergelijkbaar met Inhoud met bijschrift, behalve dat een afbeelding in plaats van inhoud het primaire element op de dia is. De titel en het bijschrift werken nog steeds goed voor het beschrijven van de primaire inhoud.

Als je het afbeeldingspictogram selecteert, kun je alleen een afbeelding selecteren die al op je harde schijf staat, geen online afbeelding.

Image
Image

Hoe lay-outs te kiezen of te wijzigen

Als u besluit dat een of meer van uw dia-indelingen niet helemaal geschikt zijn voor de informatie die u wilt communiceren, kunt u deze eenvoudig wijzigen. Hier is hoe:

  1. Selecteer in de linkerregel de dia die u wilt wijzigen.

    Image
    Image
  2. Selecteer op het lint Home > Slides > Layout.

    Image
    Image
  3. Kies de gewenste lay-out en voeg uw inhoud in.

    Image
    Image

Kies lay-out voordat u een nieuwe dia toevoegt

Je kunt de lay-out ook kiezen als je klaar bent om een nieuwe dia toe te voegen. Gebruik de bovenstaande stappen, met deze uitzonderingen:

  • Kies in stap 1 de dia waarna u de nieuwe dia wilt laten verschijnen.
  • Gebruik in stap 2 het pad Home > Slides > New Slide (omlaag -pijl).

Aanbevolen: