Draadloze functies en functies in camcorders

Inhoudsopgave:

Draadloze functies en functies in camcorders
Draadloze functies en functies in camcorders
Anonim

De meeste moderne camcorders hebben een optie voor het overzetten van gegevens via Bluetooth of Wi-Fi. Bluetooth-camcorders en Wi-Fi-camcorders zijn echter niet hetzelfde, dus het is belangrijk om te weten welke draadloze functies elk apparaat ondersteunt.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op verschillende camcorders. Raadpleeg de handleiding van uw apparaat of de website van de fabrikant voor meer specifieke informatie.

Bluetooth-camcorders

Bluetooth is een draadloze technologie die veel wordt gebruikt in mobiele telefoons en digitale muziekspelers, zoals het verzenden van muziek of spraakoproepen van het apparaat naar een headset of oortelefoon. Evenzo werken Bluetooth-camera's met andere draadloze accessoires zoals externe microfoons en GPS-apparaten. JVC's Bluetooth-camcorders ondersteunen zelfs een gratis app die uw smartphone verandert in een afstandsbediening voor de camcorder.

Image
Image

Eén ding dat u niet kunt doen met een Bluetooth-compatibele camcorder, is om high-definition video draadloos over te zetten naar een computer. Camcorders met Bluetooth kunnen foto's naar een smartphone sturen, maar voor het overbrengen van videoclips tussen apparaten is een fysieke kabel nodig.

Wi-Fi-camcorders

Met camcorders met Wi-Fi-mogelijkheden kunt u uw foto's en video's draadloos overbrengen naar uw computer of een back-up harde schijf. U kunt ze vaak ook rechtstreeks uploaden naar sociale netwerksites. Bij sommige modellen kunt u ook draadloos bestanden overbrengen naar mobiele apparaten of de camcorder op afstand bedienen via een app.

Een camcorder met ingebouwde draadloze mogelijkheden is meestal duurder dan een vergelijkbaar uitgerust model zonder wifi. Draadloze technologie brengt ook andere kosten met zich mee: telkens wanneer een draadloze functie wordt gebruikt, zal de batterij sneller leeglopen. Als u een camcorder met draadloze technologie overweegt, let dan goed op de specificaties voor de levensduur van de batterij en of de vermelde levensduur van de batterij is met de draadloze technologie aan of uit. Overweeg ook om een batterij met een langere levensduur voor het apparaat te kopen als deze beschikbaar is.

Eye-Fi-geheugenkaarten

Als u Wi-Fi-functionaliteit wilt zonder een draadloze camcorder aan te schaffen, kunt u een draadloze Eye-Fi-geheugenkaart aanschaffen. Deze kaarten passen in elke standaard SD-kaartsleuf en transformeren uw camcorder in een draadloos apparaat. Alle foto's en video's die u met uw camcorder maakt, kunnen niet alleen draadloos naar uw computer worden overgebracht, maar ook naar een van de 25 online bestemmingen, waarvan er zes ook video-uploads ondersteunen (zoals YouTube en Vimeo).

Ondersteuning voor Eye-Fi is stopgezet, maar u kunt nog steeds gebruikte Eye-Fi-geheugenkaarten online vinden.

Aanbevolen: