Automatisch aanvullen gebruiken in de Safari-browser

Inhoudsopgave:

Automatisch aanvullen gebruiken in de Safari-browser
Automatisch aanvullen gebruiken in de Safari-browser
Anonim

Wat te weten

  • In het Safari menu, selecteer Voorkeuren. Selecteer in het scherm Algemeen AutoFill > kies opties voor automatisch aanvullen.
  • Als u opgeslagen Autofill-informatie wilt bekijken of wijzigen, selecteert u Bewerken naast de categorie > voer het wachtwoord in.

Dit artikel legt uit hoe je de functie Safari AutoFill kunt gebruiken om gegevens in te vullen wanneer de browser een formulier detecteert. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Catalina (10.15) tot en met OS X Yosemite (10.10).

Automatisch aanvullen gebruiken in Safari

AutoFill-informatie is potentieel gevoelig, dus het is essentieel dat u begrijpt hoe u deze moet beheren. U kunt specifieke soorten informatie inschakelen die in Automatisch aanvullen moeten worden gebruikt of alle opties volledig uitschakelen. Safari biedt een gebruiksvriendelijke interface om uw gegevens voor automatisch aanvullen te beheren.

  1. Open Safari, ga naar het Safari-menu en selecteer Voorkeuren.

    De sneltoets om Safari-voorkeuren te openen is Command + , (komma).

    Image
    Image
  2. In het Algemeen voorkeurenscherm, selecteer de AutoFill tab.

    Image
    Image
  3. Plaats een vinkje naast een van de vier opties voor automatisch aanvullen die u wilt gebruiken bij het automatisch invullen van formulieren op internet.

    Om te voorkomen dat Safari een van deze vier categorieën gebruikt om een webformulier automatisch in te vullen, klikt u op het bijbehorende vinkje om het te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Als u de opgeslagen informatie die door Automatisch aanvullen in een bepaalde categorie wordt gebruikt, wilt bekijken of wijzigen, selecteert u de knop Bewerken rechts van de naam. Wanneer u dit doet, wordt u gevraagd uw gebruikerswachtwoord in te voeren. Dit beschermt de informatie in Automatisch aanvullen tegen nieuwsgierige blikken.

    Image
    Image

Waarom automatisch aanvullen gebruiken

Het invoeren van informatie in webformulieren kan een vervelende oefening zijn, vooral als u veel online winkelt. Het is nog frustrerender als je steeds dezelfde informatie typt, zoals je adres- en creditcardgegevens. Safari biedt een functie voor automatisch aanvullen die deze gegevens op uw apparaat opslaat en deze invult wanneer de browser een formulier detecteert.

De vier soorten informatie zijn:

  • Informatie uit mijn contacten gebruiken: vult formulieren in met de informatie van een contactkaart in de app Contacten.
  • Gebruikersnamen en wachtwoorden: slaat de wachtwoorden en gebruikersnamen die u invoert op webpagina's veilig op en gebruikt deze opnieuw wanneer u dezelfde webpagina's opnieuw bezoekt.
  • Creditcards: slaat uw creditcardnummer, naam en vervaldatum veilig op en gebruikt de informatie wanneer u de kaart opnieuw gebruikt. U kunt hier nieuwe creditcards toevoegen, oude verwijderen en uw kaartgegevens bewerken.
  • Andere formulieren: Slaat andere informatie op die u invoert op webpagina's om deze in te vullen wanneer u dezelfde webpagina's opnieuw bezoekt. Klik op Bewerken om te zien wat er is opgeslagen of om het te bewerken.

Je kunt er op elk moment voor kiezen om AutoFill-vermeldingen per site te bewerken of te verwijderen.

Als je Touch ID op je Mac hebt, gebruik het dan om namen, wachtwoorden en creditcardgegevens in te vullen die het selecteert op het tabblad Automatisch aanvullen van Safari-voorkeuren.

Aanbevolen: