Het afdrukformaat van een digitale foto wijzigen

Inhoudsopgave:

Het afdrukformaat van een digitale foto wijzigen
Het afdrukformaat van een digitale foto wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Open afbeelding in de fotobewerkingssoftware van uw keuze. Zoek naar een Image Size, Resize, Print Size of Resamplecommando.
  • Gebruik een Resample commando om de afbeeldingsgrootte te veranderen zonder kwaliteitsverlies.
  • Gebruik een Keep Aspect Ratio of Constrain Proportions commando om te voorkomen dat de afbeelding wordt uitgerekt of vervormd.

Je kunt het afdrukformaat van digitale foto's wijzigen, meestal met weinig of geen kwaliteitsverlies. Hier is een kort overzicht van hoe je het formaat van een afbeelding kunt wijzigen, ongeacht de software die je gebruikt.

Een afbeeldingsgrootte wijzigen

Veel digitale foto's worden geopend in uw fotobewerkingssoftware met een resolutie van 72 pixels per inch, omdat uw digitale camera geen resolutie-informatie opslaat wanneer de foto wordt opgeslagen, of omdat de software die u gebruikt de ingebedde resolutie-informatie. Zelfs als uw software de resolutie-informatie leest, is de ingebouwde resolutie misschien niet wat u echt wilt.

Zoek in uw fotobewerkingssoftware naar een Beeldformaat, Resize, Afdrukformaat, of Resample commando. Wanneer u deze opdracht gebruikt, krijgt u een dialoogvenster te zien waarin u de pixelafmetingen, afdrukgrootte en resolutie kunt wijzigen.

Bottom Line

Als u het afdrukformaat wilt wijzigen zonder kwaliteitsverlies, moet u in dit dialoogvenster zoeken naar een "hersample"-optie en ervoor zorgen dat deze is uitgeschakeld. Resampling voegt effectief pixels toe op basis van het gemiddelde van de dichtstbijzijnde pixels, zodat het resulterende product er iets minder scherp uitziet.

Hoe beeldverhoudingen te beperken

Als u het afdrukformaat wilt wijzigen zonder uit te rekken of te vervormen, zoekt u naar de optie Constrain Proportions of Keep Aspect Ratio en schakelt u deze in.

Image
Image

Raster versus Vector

Afbeeldingen zijn er in twee brede smaken: raster (ook wel bitmap genoemd) en vector. Rasterafbeeldingen bestaan uit pixels; het wijzigen van de grootte van een rasterafbeelding heeft invloed op de kwaliteit van de afbeelding. Een vectorafbeelding, die vaak voorkomt bij logo's, grafieken en lijntekeningen, bestaat uit instructies voor het opnieuw tekenen van de afbeelding. Het formaat van vectorafbeeldingen kan perfect worden aangepast aan elke dimensie, maar foto's kunnen niet effectief worden gevectoriseerd.

Je kunt alleen zo ver gaan met het verkleinen van rasterafbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. Een foto van 3 bij 5 inch in een reclamebord blazen is een dwaze boodschap.

Een beeldresolutie kiezen

Als de resample-optie is uitgeschakeld en de optie voor het beperken van verhoudingen is ingeschakeld, zal het wijzigen van de resolutie de afdrukgrootte wijzigen en de afdrukgrootte de resolutie wijzigen zoals uitgedrukt in pixels per inch. De ppi wordt kleiner naarmate het afdrukformaat groter wordt. Als u weet welk formaat u wilt afdrukken, voert u de afmetingen voor het afdrukformaat in.

  • Als de ppi verandert in 140 of minder, krijgt u een afdruk van lage kwaliteit van dat formaat.
  • Als de ppi verandert in 141-200, krijgt u een afdruk van acceptabele kwaliteit op dat formaat.
  • Als de ppi verandert in 201 of hoger, krijgt u een afdruk van hoge kwaliteit op dat formaat.

Een afbeelding opnieuw samplen

Als je niet genoeg pixels hebt om een acceptabele afdruk van hoge kwaliteit te krijgen, moet je pixels toevoegen via resampling. Het toevoegen van pixels voegt echter geen kwaliteit toe aan uw afbeelding en resulteert meestal in een zachte of wazige afdruk. Hersamplen met een kleine hoeveelheid is over het algemeen acceptabel, maar als u de grootte met meer dan 30 procent of zo moet vergroten, moet u andere methoden bekijken om de afbeeldingsresolutie te verhogen.

Aanbevolen: