Gelinkte tekst gebruiken om Word-documenten bij te werken

Inhoudsopgave:

Gelinkte tekst gebruiken om Word-documenten bij te werken
Gelinkte tekst gebruiken om Word-documenten bij te werken
Anonim

Wat u moet weten

  • Maak een document met de tekst waarnaar u wilt linken en sla het op. Kopieer de tekst waarnaar u wilt linken.
  • Plaats de cursor in het nieuwe document. Ga naar Home > Plakken speciaal > Plak link > Opgemaakte tekst (RTF) . Druk op Ok.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u tekst van het ene Microsoft Word-document aan het andere kunt koppelen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Een tekstlink invoegen in Word

Gebruik tekstlinks om tekst in meerdere Word-documenten tegelijk te vervangen. Tekstlinks zijn handig wanneer u hetzelfde tekstblok in meerdere documenten invoegt en deze tekst op een bepaald moment moet worden bijgewerkt.

  1. Voer in een nieuw Microsoft Word-document de tekst in waarnaar u vanuit de andere documenten gaat linken. Formatteer het zoals u wilt dat het in de documenten wordt weergegeven. Dit document kan bijvoorbeeld de 20 adressen of de contactgegevens van een nieuwe werknemer bevatten.
  2. Sla het bestand op om de link te genereren. Sla het bestand op een willekeurige locatie op en noteer deze locatie.

    Als je het bestand met de tekst verplaatst, voeg dan een bijgewerkte link naar de tekst in alle gekoppelde documenten in.

  3. Markeer de tekst die u wilt koppelen.
  4. Klik met de rechtermuisknop of houd de geselecteerde tekst ingedrukt en kies vervolgens Kopiëren.

    Om het toetsenbord te gebruiken, drukt u op Ctrl+C op een pc of Command+C op een Mac.

    Image
    Image
  5. In het document dat de gekoppelde tekst zal bevatten, plaatst u de cursor waar u de gekoppelde tekst wilt hebben.

    De locatie van de gekoppelde tekst kan later worden gewijzigd, net als bij het verplaatsen van tekst.

  6. Ga naar het Home tabblad, selecteer de Plakken vervolgkeuzepijl en kies Plakken speciaal.

    Image
    Image
  7. In het Plakken speciaal dialoogvenster, selecteer Plak link.
  8. Als u de gekoppelde tekst precies wilt plakken zoals deze in het originele document wordt weergegeven, selecteert u Opgemaakte tekst (RTF).

    Image
    Image
  9. Selecteer OK.
  10. Herhaal dit proces zo vaak als nodig is voor elk document dat u aan de originele tekst wilt koppelen.

Koppeling begrijpen

Linken is handig als de tekst in alle documenten hetzelfde is en als de tekst moet worden bijgewerkt. Dit is een heel specifiek scenario, maar wel een die veel tijd kan besparen.

Bijvoorbeeld 20 Microsoft Word-documenten die zijn ingesteld om 20 vellen adreslabels af te drukken, en elke pagina heeft tientallen labels. Als de adressen in die 20 Word-documenten in de toekomst moeten worden bijgewerkt, werk dan niet elk document handmatig bij. Maak in plaats daarvan een apart document met de adressen. Koppel vervolgens de 20 documenten aan de ene pagina met adressen, zodat wanneer u een adres bijwerkt, elk document dat ernaar verwijst ook wordt bijgewerkt.

Dit type tekstkoppeling is niet hetzelfde als hyperlinks die webpagina's of andere bestanden openen wanneer erop wordt geklikt.

Een ander voorbeeld is wanneer verschillende Word-documenten de naam en contactgegevens van een nieuw aangenomen werknemer bevatten en deze documenten aan elke nieuwe werknemer worden gegeven. In plaats van deze informatie in elk document te typen, voegt u een link in naar een document dat de informatie van de werknemer bevat. Op deze manier zijn hun contactgegevens altijd correct en in elk document op dezelfde manier opgemaakt.

Aanbevolen: