Hoe dubbele schermen te gebruiken bij het werken met Microsoft Office

Inhoudsopgave:

Hoe dubbele schermen te gebruiken bij het werken met Microsoft Office
Hoe dubbele schermen te gebruiken bij het werken met Microsoft Office
Anonim

Werken in een enkel paneel van Word, Excel, PowerPoint of andere Microsoft Office-programma's werkt goed. Office heeft een goede gebruikersinterface die speciale deelvensters en weergaven biedt, maar het toevoegen van een ander venster om twee documenten te vergelijken kan een werkruimte druk en verwarrend maken.

U kunt een extra scherm toevoegen om het onroerend goed van de monitor te vergroten. Hier zijn richtlijnen voor het instellen van twee monitoren en het werken met Microsoft Office-programma's op meerdere schermen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op installaties met twee monitoren in Windows 10, Windows 7 en Mac-computers.

Image
Image

Hoe twee monitoren op een Windows 10-computer aan te sluiten

Dit proces houdt in dat een pc meer dan één monitor moet herkennen.

  1. Sluit de twee monitoren aan op de computer of het apparaat en schakel de stroom voor elk in.

    Zorg ervoor dat alle benodigde kabels zijn aangesloten op de monitoren en de computer, inclusief het aansluiten van stroom- en videosignalen met VGA-, DVI-, HDMI- of DisplayPort-kabels.

  2. Select Start > Settings > System > Display. De computer zou beide monitoren automatisch moeten detecteren en het bureaublad moeten tonen.

    Als u de monitoren niet ziet, selecteert u Detect.

  3. Selecteer in het gedeelte Meerdere schermen een optie uit de lijst om te bepalen hoe het bureaublad op alle schermen wordt weergegeven. Deze schermen verlengen wordt aanbevolen voor een installatie met twee monitoren.

    Dubbele beeldschermen toont hetzelfde bureaublad op beide beeldschermen. Dit scherm loskoppelen schakelt de geselecteerde monitor uit.

  4. Selecteer Wijzigingen behouden. Uw installatie met twee monitoren is klaar voor gebruik met Microsoft Office-programma's.

Hoe twee monitoren op een Windows 7-computer aan te sluiten

Het proces is een beetje anders als op de pc Windows 7 is geïnstalleerd.

  1. Sluit de twee monitoren aan op de computer of het apparaat en schakel de stroom voor elk in.

    Zorg ervoor dat alle benodigde kabels zijn aangesloten op de monitoren en de computer, inclusief het aansluiten van stroom- en videosignalen met VGA-, DVI-, HDMI- of DisplayPort-kabels.

  2. Druk op Windows-toets+ P.
  3. Selecteer Extend om de tweede monitor als extensie van de eerste te gebruiken.

    Een alternatieve methode is om met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad te klikken en Schermresolutie te selecteren. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Meerdere schermen Deze schermen uitbreiden.

Hoe twee monitoren op een Mac aan te sluiten

Het instellen van twee monitoren op een Mac is een eenvoudig proces. Nadat je een tweede monitor hebt aangesloten, kun je ervoor kiezen om deze te gebruiken als een uitgebreid bureaublad of voor video-mirroring.

  1. Sluit voor elk beeldscherm stevig een videokabel (en adapter, indien nodig) van een video-uitgang op de Mac aan op de video-ingang op het beeldscherm.
  2. De Mac zou het aangesloten beeldscherm moeten detecteren. Als dat niet het geval is, kiest u het Apple-menu, selecteert u Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en selecteert u vervolgens Geeft weer weer. Selecteer Displays detecteren.

    Mogelijk moet u de Option-toets ingedrukt houden bij het selecteren van Displays detecteren.

  3. Nadat de Mac beide schermen heeft herkend, gaat u naar het Apple menu, selecteert u Systeemvoorkeuren en selecteert u Beeldschermen > Arrangement.
  4. Volg de instructies op het scherm om het scherm in te stellen als een uitgebreid bureaublad.

Optimaliseer Office-programma's voor twee monitoren

Nadat uw configuratie met twee monitoren is ingesteld als een uitgebreid scherm, optimaliseert u uw Office-programma's voor de nieuwe desktopomgeving.

In oudere versies van Word, Excel en PowerPoint op een Windows-pc, ga naar File > Options > Advanced Zoek vanaf daar naar Show All Windows in Taskbar in het Display-gedeelte. Als dit is geselecteerd, zou u de volledige Word-interface moeten zien in elk venster dat u gebruikt. In nieuwere versies zou dit automatisch moeten zijn.

In PowerPoint kunt u een presentatie op twee monitoren uitvoeren. Dit geeft de presentator extra opties voor het tonen van inhoud, het toevoegen van opmaak in de presentatie of het aanvullen van de kernboodschap met extra vensters, zoals een zoekopdracht op internet. Dit kan lastig zijn, dus oefen van tevoren.

Werk met verschillende Excel-werkmappen op meerdere schermen door Excel te starten en het bestand zoals gewoonlijk te openen. Verplaats dit venster zodat het volledig op één monitor staat. Open vervolgens Excel opnieuw. Open het tweede Excel-bestand en minimaliseer het zodat het niet volledig scherm is. Vervolgens kunt u het naar de andere monitor verplaatsen.

Microsoft legt meer uit over het uitvoeren van software op meerdere schermen in Windows 10.

Aanbevolen: