Hoe Bootsect /nt60 te gebruiken om de VBC bij te werken naar BOOTMGR

Inhoudsopgave:

Hoe Bootsect /nt60 te gebruiken om de VBC bij te werken naar BOOTMGR
Hoe Bootsect /nt60 te gebruiken om de VBC bij te werken naar BOOTMGR
Anonim

Wat te weten

  • Open geavanceerde opstartopties (Windows 11/10/8) of start op naar Systeemherstelopties (Windows 7/Vista).
  • Volgende: Selecteer Command Prompt > voer " bootsect /nt60 sys " in > controleer resultaten > close Command Prompt > restart.

Dit artikel legt uit hoe je de VBC bijwerkt naar BOOTMGR met behulp van de bootsect-opdracht in Windows Vista en nieuwer.

Hoe de VBC te updaten naar BOOTMGR

Volg deze stappen om op te starten naar de opdrachtprompt en voer de juiste opdracht uit:

  1. Toegang tot geavanceerde opstartopties (Windows 11, 10 & 8) of start op naar het menu Systeemherstelopties (Windows 7 & Vista).

    Leen gerust de Windows-schijf of flashdrive van een vriend om toegang te krijgen tot een van deze diagnostische modi als je geen Windows-media bij de hand hebt.

    Het gebruik van originele installatiemedia is slechts één manier om toegang te krijgen tot deze reparatiemenu's. Zie Een herstelschijf voor Windows 8 maken of Een systeemherstelschijf voor Windows 7 maken (afhankelijk van uw versie van Windows) voor hulp bij het maken van herstelschijven of flashstations van andere, werkende exemplaren van Windows. Deze opties zijn niet beschikbaar voor Windows Vista.

  2. Selecteer Opdrachtprompt.

    Image
    Image

    Opdrachtprompt werkt op dezelfde manier tussen besturingssystemen, dus deze instructies zijn gelijkelijk van toepassing op elke versie van de Windows-installatieschijf die u gebruikt: Windows 11, Windows 10, enz.

  3. Typ deze opdracht en druk vervolgens op Enter:

    
    

    bootsect /nt60 sys

    Hiermee wordt de volume-opstartcode bijgewerkt op de partitie die wordt gebruikt om Windows op te starten naar BOOTMGR, degene die compatibel is met Windows Vista en latere Windows-besturingssystemen.

    De nt60-schakelaar past de [nieuwere] opstartcode voor BOOTMGR toe, terwijl de nt52-schakelaar de [oudere] opstartcode voor NTLDR toepast.

    Sommige online documentatie met betrekking tot het bootsect-commando verwijst naar het bijwerken van de master-opstartcode, wat onjuist is. De opdracht bootsect brengt wijzigingen aan in de volume-opstartcode, niet in de master-opstartcode.

  4. Je zou nu een resultaat moeten zien dat er ongeveer zo uitziet als de onderstaande tekst. Sluit het opdrachtpromptvenster en verwijder vervolgens de Windows-schijf uit uw optische drive of de Windows-flashdrive uit de USB-poort.

    
    

    C: (\?\Volume{37a450c8-2331-11e0-9019-806e6f6e6963})

    Opstartcode van NTFS-bestandssysteem succesvol bijgewerkt.

    Bootcode is succesvol bijgewerkt op alle beoogde volumes.

    Image
    Image

    Als je een foutmelding krijgt, of als dit niet werkt nadat je Windows weer normaal probeert te starten, probeer dan in plaats daarvan bootsect /nt60 all uit te voeren. Het enige voorbehoud hier is dat als u uw computer dubbel opstart, u per ongeluk een soortgelijk, maar tegengesteld, probleem kunt veroorzaken met oudere besturingssystemen waarop u opstart.

  5. Selecteer Restart of Continue, welke optie je ook ziet.

Windows zou nu normaal moeten starten. Als u nog steeds uw probleem ondervindt, zoals een hal.dll-fout, raadpleegt u de opmerking in stap 4 voor een ander idee of gaat u verder met de probleemoplossing die u volgde.

Aanbevolen: