Hoe een Word-document naar HTML te converteren

Inhoudsopgave:

Hoe een Word-document naar HTML te converteren
Hoe een Word-document naar HTML te converteren
Anonim

Wat u moet weten

  • Bestand > Opslaan als. Selecteer een locatie. Geef het bestand een naam en selecteer .html als het type. Druk op Opslaan.
  • Bewerkers zoals Dreamweaver kunnen een Word-document converteren naar HTML.

Dit artikel legt uit hoe je Microsoft Word kunt gebruiken om een document op te slaan als een HTML-webpagina. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Een Word-document opslaan als een webpagina

Een Word-document snel converteren naar HTML of webpagina-indeling:

  1. Open het Word-document dat u naar HTML wilt converteren. Of open een nieuw, leeg document en voer de tekst in die u naar een HTML-bestand wilt converteren.
  2. Ga naar het tabblad File en kies Save As of Save a Copy om op te slaan het document.

    Image
    Image
  3. Selecteer de locatie waar u het HMTL-bestand wilt opslaan.
  4. Voer in het tekstvak Voer hier de bestandsnaam in in een naam in voor het document.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Opslaan als type vervolgkeuzepijl en kies Webpagina (.htm;.html).

    Image
    Image
  6. Selecteer Opslaan.

    Image
    Image

Beperkingen voor het converteren van Word-documenten naar HTML

Word is een handige manier om pagina's te converteren als je ze snel op een website nodig hebt, maar het is niet de beste langetermijnoplossing voor online publicaties. Bij gebruik als webpagina-editor voegt Word vreemde stijlen en tags toe aan de HTML-code. Deze tags hebben invloed op hoe netjes uw site is gecodeerd, hoe deze werkt voor mobiele apparaten en hoe snel deze wordt gedownload.

Een andere optie is om het document in Word te maken, het bestand op te slaan met de DOC- of DOCX-extensie, het DOC-bestand naar uw website te uploaden en een downloadlink op een webpagina in te stellen zodat bezoekers het bestand kunnen downloaden.

Notepad++ is een eenvoudige teksteditor die een aantal HTML-functies biedt die het schrijven van webpagina's gemakkelijker maken dan het converteren van documenten naar HTML in Word.

Gebruik een webeditor om DOC-bestanden naar HTML te converteren

De meeste webeditors hebben de mogelijkheid om Word-documenten naar HTML te converteren. Dreamweaver converteert bijvoorbeeld DOC-bestanden in enkele stappen naar HTML. En Dreamweaver verwijdert de vreemde stijlen die door Word gegenereerde HTML toevoegt.

Als je een webeditor gebruikt om Word-documenten naar HTML te converteren, zien de pagina's er niet uit als het Word-document. Het Word-document ziet eruit als een webpagina.

Converteer het Word-document naar een PDF

Als het converteren van het Word-document naar HTML niet het gewenste resultaat opleverde, converteer het document dan naar een PDF. Een PDF-bestand ziet er precies zo uit als het Word-document en kan inline worden weergegeven in een webbrowser.

Het nadeel van het gebruik van PDF-bestanden is dat voor zoekmachines een PDF een plat bestand is. Zoekmachines zoeken niet naar inhoud in PDF-bestanden en rangschikken PDF's niet op trefwoorden en woordgroepen waarnaar potentiële sitebezoekers mogelijk op zoek zijn, wat al dan niet een probleem voor u is. Als u gewoon wilt dat een document dat u in Word hebt gemaakt, op een website wordt weergegeven, is een PDF-bestand een goede optie om te overwegen.

Aanbevolen: