Aan de slag met VoIP

Inhoudsopgave:

Aan de slag met VoIP
Aan de slag met VoIP
Anonim

Dit zijn de verschillende dingen die u moet doen om aan de slag te gaan met VoIP.

Een goede internetverbinding hebben

Met VoIP wordt uw stem verzonden via IP (Internet Protocol). Het eerste dat u nodig heeft, is een goede internetverbinding, met voldoende bandbreedte. Bepaal eerst wat voor soort verbinding u nodig heeft en hoe u weet of uw bestaande verbinding voldoende is.

Image
Image

Kies het type VoIP-service

Abonnement op een VoIP-serviceprovider is nodig om te kunnen bellen en gebeld worden. De communicatiebehoeften van mensen variëren afhankelijk van hun activiteiten, levenspatronen, gewoonten en budget. Voordat u een VoIP-service kiest en u zich aanmeldt, moet u beslissen welk type VoIP het beste bij u past. Het selecteren van het juiste type VoIP is essentieel om de technologie te optimaliseren voor grotere voordelen en lagere kosten.

Er zijn verschillende soorten VoIP-services op de markt, zoals op software gebaseerde VoIP-services, mobiele VoIP-services, apparaatgebaseerde VoIP-services en zakelijke VoIP-services en -oplossingen.

Zodra u het type VoIP-service hebt gekozen dat u nodig hebt, selecteert u een serviceprovider.

Koop uw VoIP-apparatuur

De apparatuur die u nodig heeft voor VoIP kan betaalbaar of duur zijn, afhankelijk van uw behoeften. De enige hardware die nodig is voor pc-naar-pc-communicatie is een headset, microfoon en luidsprekers.

Met sommige softphone-applicaties kunt u bellen en gebeld worden met uw mobiele telefoon, waardoor u geen headsets en andere apparatuur nodig heeft. U installeert ofwel hun softphone-client op uw mobiele telefoon of gebruikt hun webinterface om te bellen.

Voor op hardware gebaseerde VoIP heeft u solide materiaal nodig. En dat kost geld, maar niet altijd, zoals we hieronder zullen zien. U hebt een ATA (telefoonadapter) en een telefoonset nodig, dit kunnen alle traditionele telefoons zijn die u met PSTN gebruikt. Er zijn ook telefoons voor VoIP met unieke eigenschappen, de zogenaamde IP-telefoons. Deze vereisen geen ATA omdat ze de functionaliteit bevatten. IP-telefoons zijn behoorlijk duur en worden voornamelijk door bedrijven gebruikt.

Veel op hardware gebaseerde VoIP-services bieden gratis hardware (een ATA) voor de duur van de service, waardoor u geld kunt besparen en problemen met de compatibiliteit kunt voorkomen.

Bottom Line

U moet een telefoonnummer hebben als u uw VoIP buiten de pc wilt uitbreiden. Dit nummer wordt aan u gegeven zodra u zich abonneert op een dienst, zowel softwarematig als hardwarematig. U gebruikt dit nummer om te bellen of gebeld te worden van en naar vaste of mobiele telefoons. Een brandend probleem voor de meeste mensen die overstappen van PSTN naar VoIP, is de mogelijkheid om hun bestaande nummers te behouden.

Uw VoIP instellen

Tenzij u VoIP in uw bedrijf implementeert, is het instellen ervan een fluitje van een cent. Bij elke service worden de instructies voor het opzetten geleverd, waarvan sommige goed zijn en andere minder.

Bij op software gebaseerde VoIP is de installatie vrij algemeen: download de applicatie, installeer deze op uw computer (of het nu een pc, tablet, PDA, mobiele telefoon, enz. is), registreer voor een nieuwe gebruikersnaam of nummer, voeg contacten toe en begin met communiceren. Voor betaalde softphone-services is het kopen van tegoed één stap voordat u begint.

Bij op hardware gebaseerde VoIP moet u uw ATA aansluiten op uw internetrouter en uw telefoon aansluiten op de ATA. Vervolgens zijn er specifieke configuraties te maken, die vaak een pc gebruiken. Voor sommige services is het eenvoudig, terwijl je voor andere een paar aanpassingen nodig hebt en misschien een telefoontje of twee naar de ondersteuningsservice voordat je begint.

Een woord over spraakkwaliteit

VoIP instellen is één fase, het gebruiken ervan is nog een andere fase. Die fase is meestal plezierig voor de meesten, maar veroorzaakt enige frustratie bij anderen. Veel gebruikers klagen over slechte spraakkwaliteit, verbroken oproepen, echo, enz. Deze hebben voornamelijk te maken met de bandbreedte en dekking. Als u een van deze ongelukkige gebruikers bent, wanhoop dan niet. Er is altijd een uitweg. U kunt het beste het ondersteuningsteam van uw VoIP-service bellen. Onthoud ook dat in de meeste gevallen onvoldoende bandbreedte de oorzaak is van lage kwaliteit.

FAQ

    Is VoIP veilig voor bedrijven?

    Als u uw VoIP alleen binnen uw eigen interne netwerk gebruikt, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over beveiligingsrisico's van hackers in VoIP. Uw VoIP is in wezen net zo veilig als uw IT-infrastructuur. VoIP-gesprekken buiten uw interne netwerk zijn echter niet zo veilig.

    Hoe controleer ik voicemails op een VoIP?

    Verschillende VoIP-services gaan anders om met voicemails, dus neem contact op met uw VoIP-provider. Sommige kunnen voicemail afspelen via een VoIP-telefoon, andere kunnen worden opgehaald via uw pc en sommige kunnen voicemails transcriberen en als e-mail verzenden.

    Kan ik een fax verzenden via een VoIP-telefoon?

    Het is mogelijk om een fax te verzenden via VoIP, en over het algemeen is het ongeveer net zo veilig als het verzenden via een gewone telefoonlijn. Het proces van het instellen van een VoIP voor faxen verschilt echter afhankelijk van de service, en niet alle faxapparaten zijn VoIP-compatibel.

Aanbevolen: