Internet versus web: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Internet versus web: wat is het verschil?
Internet versus web: wat is het verschil?
Anonim

Mensen gebruiken de termen internet en web vaak door elkaar, maar dit zijn twee verschillende technologieën. We hebben naar beide technologieën gekeken om u te helpen het verschil tussen de twee te begrijpen.

Het World Wide Web, of gewoon het web, is een onderdeel van het internet.

Image
Image
  • Een wereldwijd netwerk van netwerken en computers.
  • De netwerkinfrastructuur.
  • Informatie gaat via netwerkprotocollen.
  • Kan op verschillende manieren toegang krijgen.
  • Een verzameling informatie die toegankelijk is via internet.
  • Informatie gaat voornamelijk via
  • Gebruikt browsers om documenten en webpagina's te openen.
  • Navigatie naar andere pagina's vindt plaats via hyperlinks.

Het internet is een wereldwijd netwerk van miljarden servers, computers en andere hardwareapparaten. Elk apparaat kan verbinding maken met elk ander apparaat, zolang beide met internet zijn verbonden via een geldig IP-adres. Het internet maakt het systeem voor het delen van informatie dat bekend staat als het web mogelijk.

Het web, wat een afkorting is voor World Wide Web, is een van de manieren waarop informatie op internet wordt gedeeld (andere zijn e-mail, File Transfer Protocol (FTP) en instant messaging-diensten). Het web bestaat uit miljarden verbonden digitale documenten die worden bekeken in een webbrowser, zoals Chrome, Safari, Microsoft Edge, Firefox en andere.

Zie internet als een bibliotheek. Denk aan de boeken, tijdschriften, kranten, dvd's, audioboeken en andere media die het bevat als websites.

Zowel het internet als het web dienen unieke doelen, maar werken hand in hand om het publiek informatie, amusement en andere diensten te bieden.

Internet voor- en nadelen

  • De netwerkinfrastructuur voor wereldwijde informatie.
  • Biedt gegevens via talrijke protocollen.
  • Kan verschillende protocollen gebruiken om toegang te krijgen.
  • Sommige protocollen zijn ingewikkeld.
  • Sommige protocollen zijn niet geschikt voor beginners.

Het internet is echt de informatiesnelweg. Het passeert verschillende soorten netwerkverkeer, waaronder FTP, IRC en het World Wide Web. Zonder dit zouden we niet onze favoriete en meest gebruikelijke manier hebben om toegang te krijgen tot websites.

Het internet werd in de jaren zestig geboren onder de naam ARPAnet. Het was een experiment van het Amerikaanse leger om manieren te vinden om de communicatie in het geval van een nucleaire aanval in stand te houden. Met een gedecentraliseerd netwerk kon de communicatie worden onderhouden, zelfs als onderdelen offline werden gehaald. ARPAnet werd uiteindelijk een civiele inspanning, waarbij universitaire mainframecomputers werden verbonden voor academische doeleinden.

Toen personal computers in de jaren tachtig en negentig mainstream werden en het internet werd opengesteld voor commerciële belangen, groeide het exponentieel. Steeds meer gebruikers sloten hun computers aan op het enorme netwerk via inbelverbindingen en vervolgens via snellere verbindingen zoals ISDN, kabel, DSL en andere technologieën. Tegenwoordig is internet uitgegroeid tot een openbaar spinnenweb van onderling verbonden apparaten en netwerken.

Geen enkele entiteit is eigenaar van internet en geen enkele regering heeft absolute autoriteit over de werking ervan. Sommige technische regels en de bijbehorende hardware- en softwarestandaarden worden overeengekomen door geïnvesteerde organisaties, groepen, bedrijven en anderen. Deze groepen helpen het internet functioneel en toegankelijk te houden. Het internet is echter voor het grootste deel een gratis en open uitzendmedium van netwerkhardware zonder enige eigenaar.

Web voor- en nadelen

  • Eenvoudig te gebruiken grafische interface.
  • Duizenden websites om te bezoeken.
  • Het streamen van video's en cloudopslag zijn essentiële internetdiensten.
  • Je moet een webbrowser gebruiken om het web te bekijken.
  • Veel pagina's zijn gevuld met advertenties.
  • Computers kunnen geïnfecteerd raken vanaf een website.

De meeste consumenten zijn bekend met en vertrouwd met het World Wide Web. Met zijn gebruiksvriendelijke interface is dit de beste manier om met een paar klikken informatie te krijgen.

Het World Wide Web werd geboren in 1989. Interessant genoeg werd het web gebouwd door onderzoeksfysici zodat ze onderzoeksresultaten met elkaars computers konden delen. Tegenwoordig is dat idee uitgegroeid tot de grootste verzameling menselijke kennis in de geschiedenis.

De gecrediteerde uitvinder van het World Wide Web is Tim Berners-Lee.

Je moet toegang hebben tot internet om het World Wide Web en de webpagina's of andere inhoud die het bevat te bekijken. Het web is de verzamelnaam voor alle pagina's, sites, documenten en andere media die aan bezoekers worden aangeboden.

Het web bestaat uit digitale documenten, ook wel webpagina's genoemd, die kunnen worden bekeken via webbrowsersoftware op apparaten zoals smartphones, tablets en computers. Deze pagina's bevatten veel soorten inhoud, waaronder statische inhoud zoals encyclopediepagina's, maar ook dynamische inhoud zoals eBay-verkopen, aandelen, weer-, nieuws- en verkeersrapporten.

Een verzameling verbonden webpagina's die openbaar toegankelijk zijn en onder één domeinnaam staan, wordt een website genoemd.

Webpagina's zijn verbonden via Hypertext Transfer Protocol (HTTP), de codeertaal waarmee u elke openbare webpagina kunt bezoeken. Door op een hyperlink te klikken of een Uniform Resource Locator (URL) in te voeren, gebruikt de browser dit unieke adres om een webpagina te vinden en te openen. Zoekmachines zoals Google maken het gemakkelijk om de miljarden webpagina's die nu het web bevolken te filteren door de artikelen, video's en andere media die u wilt vinden te lokaliseren op basis van uw zoekcriteria.

Eindoordeel: u kunt geen internet hebben zonder internet

Eenvoudig en eenvoudig, het internet geeft toegang tot het World Wide Web. Zonder dit hebben we geen toegang tot de duizenden websites die er zijn. Voor de meeste online behoeften is het web echter het gemakkelijkst te gebruiken. Elk dient een belangrijk doel.

Aanbevolen: