De verschillen tussen soorten scanners

Inhoudsopgave:

De verschillen tussen soorten scanners
De verschillen tussen soorten scanners
Anonim

Er zijn verschillende soorten scanners. Net als printers hangt de beste scanner voor u af van hoe u hem wilt gebruiken. De meest voorkomende scannertypes zijn flatbedscanners, vellenscanners, fotoscanners en draagbare scanners.

Flatbed-scanners

Flatbed-scanners nemen wat ruimte op het bureaublad in beslag, maar bieden veel functies voor de prijs. Deze scanners zien eruit als miniatuurprinters met een opklapbaar deksel dat de glasplaat beschermt.

Afhankelijk van het formaat past een flatbedscanner op standaard- of legal-formaat documenten. Dankzij de flexibele omslag kunt u grote items zoals boeken scannen. Deze scanners zijn geweldig voor het converteren van krantenartikelen, boekhoofdstukken en foto's. Flatbedscanners worden vaak ingebouwd in multifunctionele printers. U kunt een fatsoenlijke flatbedscanner vinden voor $ 100 of minder.

Image
Image

Fotoscanners

Je hebt geen hoge resolutie of kleurdiepte nodig om documenten te scannen, maar wel bij het scannen van foto's. Veel universele scanners scannen foto's, dus je hebt geen apart apparaat nodig om je foto's te verwerken. Een fotoscanner is voordeliger als je een scanner alleen gebruikt om filmnegatieven of dia's te digitaliseren. Het kan echter duurder zijn dan een universele scanner.

Fotoscanners bevatten gespecialiseerde technologie voor dia's en negatieven. Deze scanners bieden ook ingebouwde software om oude foto's op te schonen. Fotoscanners zoals deze worden geleverd met adapters voor het scannen van dia's en negatieven en scannen met hogere resoluties dan andere soorten scanners.

Image
Image

Bladscanners

Velvelscanners zijn kleiner dan flatbedscanners. Een document of foto wordt ingevoerd in de automatische documentinvoer (ADF) van de scanner in plaats van één foto of document tegelijk op de glasplaat te plaatsen. Met een scanner met velleninvoer wint u wat ruimte op uw bureaublad, maar verliest u mogelijk wat resolutie. Als u alleen documenten scant, kan het een waardevolle ruil zijn, vooral als u meerdere exemplaren heeft, omdat u pagina's in bosjes kunt invoeren.

Met een scanner met papierinvoer scant u één pagina tegelijk (tenzij deze wordt geleverd met een automatische documentinvoer). De prijzen van scanners met vellen lopen sterk uiteen. Je kunt er een vinden voor $ 100 en andere die $ 300 en meer kosten, afhankelijk van snelheid en functies. De meeste scanners met papierinvoer zijn snel en zitten boordevol functies voor het vastleggen en verwerken van gegevens.

Image
Image

Draagbare scanners

Draagbare scanners zijn klein genoeg om mee te nemen op de weg. Sommige zijn klein genoeg om in een zak te stoppen. Draagbare penscanners zijn iets groter dan vulpennen en scannen de tekst van een document regel voor regel. Sommige draagbare scanners zijn zo breed als een pagina en rollen snel over de pagina. Sommigen lezen je zelfs tekst voor, wat handig is voor mensen met visie of leesproblemen. Deze scanners geven geen scans met een hoge resolutie en zijn niet zo geschikt voor het scannen van foto's of andere toepassingen waarbij u een resultaat van hoge kwaliteit nodig heeft.

Image
Image

Penscanners zijn het handigst als je student of onderzoeker bent of voor je werk reist. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van de functies en mogelijkheden van deze apparaten. Je kunt sommige vinden voor minder dan $ 100 en sommige voor $ 300 of meer. Merk op dat kwaliteit en nauwkeurigheid afhangen van hoe stabiel u het apparaat vasthoudt tijdens het uitvoeren van een scan.

FAQ

    Wat is de beste flatbedscanner voor kantoorwerk?

    De beste flatbedscanner voor uw kantoor hangt af van de behoeften van uw bedrijf. Als het bijvoorbeeld foto's en documenten moet verwerken en een uitvoer van uitstekende kwaliteit moet produceren met een beperkt budget, overweeg dan de Visioneer 7800 flatbed kleurenfoto- en documentscanner.

    Hoe kies ik een fotoscanner?

    Om de beste fotoscanner te kiezen, moet u bepalen wat u moet scannen, welk formaat foto's u scant en of u een resolutie van uitzonderlijk hoge kwaliteit (1200 dpi) of standaardresolutie (300 dpi) nodig hebt. Houd rekening met uw snelheidsbehoeften, budget en hoe groot of klein u een scanner kunt gebruiken.

    Wat is de beste scanner-app?

    De beste scanners voor mobiele apparaten zijn Google PhotoScan, Photomyne en Microsoft Lens. Alle drie zijn ze gratis te downloaden en te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android. Photomyne heeft een premium-versie met meer functies.

Aanbevolen: