Hoe maak je screenshots (Print Screen) op Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe maak je screenshots (Print Screen) op Chromebook
Hoe maak je screenshots (Print Screen) op Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Lanceer de Screen Capture-tool via Snelle instellingen; selecteer screenshot of video capture en kies een gedeeltelijk of volledig gebied om vast te leggen.
  • Of gebruik sneltoetsen. Screenshot: Ctrl + Window Switch. Specifiek gebied: Ctrl + Shift + Window Switch; klik en sleep om een selectie te maken.
  • Screenshots worden opgeslagen in de app Bestanden, maar je kunt ze snel openen via de Tote, een wachtruimte in de buurt van Phone Hub.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u schermafbeeldingen kunt maken op Chromebook-laptops en hoe u opgeslagen schermafbeeldingen kunt vinden.

Eenvoudigste manier om Chromebook-screenshots te maken

Met de Chrome OS 89-update heb je nu toegang tot een snelle en gemakkelijke screenshot-tool. Selecteer vanuit Snelle instellingen de Schermopname-tool om een werkbalk voor schermopname te starten. Kies in de werkbalk om een screenshot of een video-opname te maken en selecteer vervolgens of je het hele scherm of een deel van het gebied wilt vastleggen.

Als je klaar bent, heb je gemakkelijk toegang tot je schermafbeeldingen en video-opnames in een wachtruimte die de Tote wordt genoemd. (Ze worden nog steeds opgeslagen in de app Bestanden.)

Deze vernieuwde screenshot-tool is ideaal voor docenten of iedereen die hun beeldschermen moet opnemen.

Image
Image

Traditionele sneltoetsen voor screenshots

Je kunt nog steeds de traditionele, bekende Chromebook-sneltoetsen gebruiken om schermafbeeldingen te maken.

Om het hele scherm van uw Chromebook vast te leggen, drukt u op Ctrl + Window Switch. Er verschijnt een bevestigingsvenster in de rechterbenedenhoek van uw scherm met een voorbeeld van de afbeelding.

Als u niet bekend bent met de Window Switch-toets, bevindt deze zich meestal in de bovenste rij van het toetsenbord. U moet beide toetsen tegelijkertijd indrukken.

De toetsen waarnaar wordt verwezen, kunnen op verschillende locaties op uw toetsenbord verschijnen, afhankelijk van de fabrikant en het model van uw Chromebook.

Een deel van het scherm vastleggen op Chromebook

Als u een screenshot wilt maken van een specifiek gedeelte van het scherm, houdt u Ctrl + Shift ingedrukt en drukt u vervolgens op de Vensterschakelaar toets. Er verschijnt een klein dradenkruispictogram in plaats van uw muiscursor. Gebruik uw trackpad, klik en sleep totdat het gebied dat u wilt vastleggen is gemarkeerd. Als u tevreden bent met uw selectie, laat u het trackpad los om de schermafbeelding te maken.

Uw opgeslagen screenshots lokaliseren

Screenshots worden standaard opgeslagen in uw Downloads map. Om toegang te krijgen tot uw schermafbeeldingen:

  1. Selecteer de App Launcher in de linkerbenedenhoek van het bureaublad.

    Image
    Image
  2. Selecteer de pijl omhoog om de lijst met apps uit te vouwen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Files app.

    Image
    Image
  4. Selecteer Downloads in het linkermenu om uw schermafbeeldingen samen met uw andere gedownloade bestanden te bekijken.

    Screenshots worden standaard opgeslagen in de PNG-indeling. Als u de voorkeur geeft aan een ander formaat, zijn er tientallen gratis services voor het converteren van afbeeldingen online.

    Image
    Image

Screenshot-apps voor Chromebook

De Chrome Web Store heeft talloze extensies voor Chromebook die geavanceerde screenshot-opties toevoegen aan Google Chrome. Bijvoorbeeld:

  • FireShot stelt je in staat om screenshots te maken van een hele webpagina, niet alleen het gedeelte dat momenteel zichtbaar is op je scherm.
  • Awesome Screenshot bevat een schermopnamefunctie, naast andere screenshot-gerelateerde functionaliteit.

Aanbevolen: