Wat is een hashtag op Twitter?

Inhoudsopgave:

Wat is een hashtag op Twitter?
Wat is een hashtag op Twitter?
Anonim

Een hashtag is een trefwoord of een zin die wordt gebruikt om een onderwerp of thema te beschrijven, dat onmiddellijk wordt voorafgegaan door het hekje (). Hashtags kunnen u helpen interessante onderwerpen te vinden. 'Honden' kan bijvoorbeeld een hashtag zijn, net als 'bordercollie-puppytraining'. Het ene is een breed onderwerp en het andere is een specifieke zin.

Als je een hashtag wilt maken, typ je het hekje () voor het woord of de zin en gebruik je geen spaties of interpunctie (zelfs als je meerdere woorden in een zin gebruikt). Dus Dogs en BorderColliePuppyTraining zijn de hashtagversies van deze zinnen.

Image
Image

Een hashtag wordt automatisch een klikbare link wanneer je deze tweet. Iedereen die de hashtag ziet, kan erop klikken om naar een pagina te gaan met de feed van de recente tweets die die hashtag bevatten.

Twitter-gebruikers plaatsen hashtags in hun tweets om ze te categoriseren en het voor andere gebruikers gemakkelijk te maken om tweets over een specifiek onderwerp of thema te vinden en te volgen.

Twitter Hashtag Best Practices

Het is geweldig om hashtags te gebruiken. Toch kan het gemakkelijk zijn om fouten te maken als je nieuw bent in de trend. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

  • Gebruik hashtags met een specifieke zin om een bepaald onderwerp aan te scherpen: Als je te breed gaat met een hashtag als Dogs, krijg je misschien niet de betrokkenheid die je wilt. Een hashtag zoals BorderColliePuppyTraining bevat mogelijk minder irrelevante tweets en zorgt ervoor dat gebruikers met een betere doelgroep twitteren of naar dat specifieke onderwerp zoeken.
  • Vermijd het gebruik van te veel hashtags in één tweet: Met slechts 280 tekens om te tweeten, laat het proppen van meerdere hashtags in een tweet minder ruimte over voor uw echte bericht en ziet het er spamachtig uit. Houd het bij maximaal 1 tot 2 hashtags.
  • Houd je hashtagging relevant voor waar je over twittert: Als je twittert over de Kardashians of Justin Bieber, gebruik dan geen hashtag zoals Dogs ofBorderColliePuppyTraining tenzij het relevant is. Zorg ervoor dat je tweets en hashtags context hebben als je indruk wilt maken op je volgers.
  • Hashtag bestaande woorden in je tweets om ruimte te besparen: Als je over honden twittert en het woord "honden" in je tweettekst vermeldt, neem dan geen dogs op aan het begin of einde van je tweet. Voeg een hekje toe aan het woord in de tweet om het simpel te houden en waardevolle tekenruimte te besparen.
  • Gebruik Twitter-trending topics om populaire en actuele hashtags te vinden: Een lijst met "Trends voor jou" verschijnt in de rechterzijbalk van je home-feed op Twitter.com of in de zoekopdracht tabblad van de mobiele Twitter-app. Het bevat een lijst met trending-onderwerpen die een mix zijn van hashtags en reguliere zinnen op basis van uw geografische locatie. Je kunt ook Explore selecteren in het rechterdeelvenster wanneer je Twitter op internet gebruikt om andere trending hashtags te zien. Gebruik deze om deel te nemen aan gesprekken die op dit moment plaatsvinden.
Image
Image

Als je eenmaal gewend bent aan het zien en gebruiken van hashtags op Twitter, vraag je je af hoe je ooit zonder hebt geleefd. Dit is een grote trend op sociale media die niet snel zal verdwijnen!

FAQ

    Hoe volg je een hashtag op Twitter?

    De eenvoudigste manier om een hashtag te volgen, is door op Twitter naar een hashtag te zoeken. Elke keer dat u het zoekvak selecteert, verschijnt de hashtag in uw recente zoekopdrachten, zodat u de nieuwste tweets met de hashtag kunt controleren. Als alternatief kunt u een Twitter-chattool gebruiken, zoals Tweetdeck of TwChat.

    Hoe demp je een hashtag op Twitter?

    Select More (three dots) > Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid > Dempen en blokkeren Selecteer vervolgens Gedempte woorden > Plus (+) pictogram > voer de hashtag in die u wilt dempen > Save Om het dempen op te heffen, selecteert u Unmute naast de hashtag.

    Kun je een hashtag op Twitter melden?

    Om een tweet met een beledigende of schadelijke hashtag te melden, selecteert u de drie stippen op de tweet en kiest u Melden. Kies vervolgens de reden voor het rapport en klik op Gereed.

Aanbevolen: