Een natte iPhone of iPod drogen en repareren

Inhoudsopgave:

Een natte iPhone of iPod drogen en repareren
Een natte iPhone of iPod drogen en repareren
Anonim

Soms worden iPhones nat. Het is gewoon een feit van het leven, hoe voorzichtig we ook zijn. Of we er drankjes op morsen, ze in het bad laten vallen of kinderen hebben die ze in de gootsteen laten weken, iPhones en iPods worden nat.

Maar een natte iPhone is niet per se een dode iPhone. Hoewel sommige iPhones niet kunnen worden opgeslagen, wat je ook doet, probeer deze tips voordat je je geliefde gadget dood verklaart.

Image
Image

Veel van de tips in dit artikel zijn ook van toepassing op natte iPods. We hebben ook alle details over het opslaan van een natte iPad.

Een natte iPhone uitdrogen en repareren

Volg deze stappen om te proberen je natte iPhone te redden:

  1. Verwijder het hoesje. Als je iPhone in een hoesje zit, haal hem er dan uit. De telefoon droogt sneller en vollediger zonder dat de hoes verborgen waterdruppels vasthoudt.
  2. Schud het water eruit. Afhankelijk van hoe doorweekt het is geworden, kun je mogelijk water zien in de koptelefoonaansluiting van de iPhone of de Lightning-poort. Schud het water er zoveel mogelijk uit.
  3. Veeg het af. Terwijl je het water eruit schudt, gebruik je een zachte doek om de iPhone af te vegen en al het zichtbare water te verwijderen. Papieren handdoek werkt in een mum van tijd, maar een doek die geen residu achterlaat is beter.

  4. Verwijder de simkaart. Hoe meer drogende lucht er in de natte iPhone komt, hoe beter. Je kunt de batterij niet verwijderen en er zijn niet veel andere openingen, maar je kunt de simkaart verwijderen. Het SIM-slot is niet groot, maar alle kleine beetjes helpen. Verlies uw simkaart niet!
  5. Laat het op een warme plaats achter. Zodra je zoveel mogelijk water uit de telefoon hebt gehaald, laat je het apparaat uit en laat je het op een warme plek drogen. Sommige mensen laten natte iPods of iPhones bovenop een tv liggen, waar de warmte van de tv helpt om het apparaat te drogen. Anderen geven de voorkeur aan een zonnige vensterbank. Kies de tactiek die je leuk vindt. Laat het een dag of twee drogen.

Waterdichte iPhones: iPhone 7 en nieuwer

Waarschijnlijk de gemakkelijkste, maar niet de goedkoopste manier om een natte iPhone te redden, is door er een te kopen die bestand is tegen waterschade.

De modellen uit de iPhone 7-serie, iPhone 8-serie en iPhone X zijn allemaal waterbestendig. Ze hebben een IP67-classificatie, wat betekent dat ze kunnen overleven tot 30 minuten in water tot 1 meter (3,3 voet) zonder schade.

Nog beter, de iPhone XS-serie en XR, iPhone 11-serie en iPhone 12-serie hebben IP68-waterdichtheid. Dat betekent dat ze 30 minuten lang respectievelijk tot 2, 4 en 6 meter diep in het water kunnen gaan zonder schade.

Doe dit niet met een natte iPhone

Als je iPhone doorweekt is, is wat je niet doet net zo belangrijk als wat je doet. Als u niet voorzichtig bent, kunt u per ongeluk iets doen dat uw apparaat verder kan beschadigen. Dus, als je iPhone of iPod nat is, doe dan niet het volgende:

  1. Schakel hem nooit in. Als je iPhone door water is beschadigd, probeer hem nooit aan te zetten of wakker te maken Je komt misschien in de verleiding om dat te doen om te zien of het nog steeds werkt, maar dat kan de elektronica kortsluiten en nog meer beschadigen. In feite moet je alles vermijden dat ervoor kan zorgen dat de elektronica werkt, zoals het ontvangen van meldingen die het scherm oplichten. Als je telefoon uit was toen hij nat werd, is er niets aan de hand. Als je apparaat aan stond, zet het dan uit (dit is een beetje riskant, maar het is beter dan het aan te laten terwijl alle functies actief zijn).

  2. Gebruik geen föhn. Hoewel deze techniek voor sommige mensen heeft gewerkt, kun je je apparaat ook beschadigen of het water meer verspreiden. Het is het beste om fans om dezelfde reden te vermijden. Laat je apparaat ook niet op een radiator staan. Dat wordt veel te heet en kan de telefoon op andere manieren beschadigen.

Geavanceerde technieken voor het repareren van een natte iPhone

De eenvoudigste en waarschijnlijk veiligste methode om een natte iPhone te redden, is hem op natuurlijke wijze te laten drogen. Maar er zijn een aantal geavanceerde opties die u kunt proberen om het proces te versnellen:

  1. Silicagelzakjes. Ken je die kleine pakjes die bij wat voedsel en andere producten worden geleverd die je waarschuwen om ze niet te eten? Ze nemen vocht op. Als je er genoeg van kunt krijgen om je natte iPhone te bedekken, helpen ze vocht weg te zuigen. Genoeg krijgen kan een uitdaging zijn - probeer hardware, kunstvoorraad of handwerkwinkels - maar ze zijn een geweldige optie.

  2. Doe het in rijst. Dit is de meest bekende techniek (hoewel niet noodzakelijk de beste). Koop een ritssluitingszak die groot genoeg is voor de natte iPhone of iPod en wat rijst. Plaats de simkaart opnieuw, plaats het apparaat in de zak en vul het grootste deel van de zak met ongekookte rijst. Laat het een paar dagen in de zak zitten. De rijst moet het vocht uit het apparaat trekken. Menig natte iPhone is op deze manier gered. Pas op dat er stukjes rijst in de telefoon komen.

    Gebruik geen verrijkte rijst. Het kan stof achterlaten dat in je telefoon kan komen.

Probeer dit alleen als je wanhopig bent om je natte iPhone te repareren

Als je echt wanhopig of heel bekwaam bent, kun je deze optie proberen, maar je kunt maar beter weten wat je doet. Je kunt je iPhone verpesten en je garantie ongeldig maken.

  1. Demonteer hem. Je kunt je iPhone uit elkaar halen om de natte delen uit te drogen. Scheid de onderdelen om ze aan de lucht te laten drogen of laat ze een dag of twee in een zak rijst liggen en zet het apparaat dan weer in elkaar.

    Dit is erg riskant. Tenzij u echt, echt weet wat u doet, doet u waarschijnlijk meer kwaad dan goed en moet u dit vermijden. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Probeer de experts om een natte iPhone te redden

Wilt u deze taak niet zelf op u nemen? Probeer de mensen met ervaring in het repareren van natte iPhones en iPods.

  1. Probeer een reparatiebedrijf. Als geen van deze tactieken werkt, zijn er iPhone-reparatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in het redden van door water beschadigde iPhones. Een beetje tijd bij uw favoriete zoekmachine kan u in contact brengen met een aantal goede leveranciers.
  2. Probeer Apple. Hoewel vochtschade niet wordt gedekt door de Apple-garantie, zal Apple iPhones repareren die door water zijn beschadigd. Verschillende modellen hebben verschillende reparatieprijzen, dus houd deze pagina op Apple's site in de gaten voor de laatste details.

Hoe te controleren op waterschade in een gebruikte iPhone of iPod

Als je een gebruikte iPhone of iPod koopt of je apparaat aan iemand hebt uitgeleend en het nu niet zo goed werkt, wil je controleren of het nat is geworden. U kunt dit doen met behulp van de vochtindicator die in iPods en iPhones is ingebouwd.

De vochtindicator is een kleine oranje stip die in de koptelefoonaansluiting, Dock Connector of SIM-kaartsleuf verschijnt. Bekijk dit Apple-artikel om de locatie van de vochtindicator voor uw model te vinden.

De vochtindicator is verre van onfeilbaar. Maar als u de oranje stip ziet, moet u er op zijn minst rekening mee houden dat het apparaat een slechte ervaring met water heeft gehad.

Softwaretips voor het omgaan met een natte iPhone

Nadat je je iPhone of iPod hebt gedroogd, start deze mogelijk goed op en werkt alsof er niets is gebeurd. Maar veel mensen komen softwareproblemen tegen wanneer ze het voor het eerst proberen te gebruiken. Probeer deze tips, die ook van toepassing zijn op iPod touch en iPad, om een aantal veelvoorkomende problemen op te lossen:

  • Wat te doen met een iPhone die niet kan worden ingeschakeld
  • Een iPhone repareren die vastzit aan het Apple-logo.

Aanbevolen: