HDR-gaming instellen op PS4/PS4 Pro of 4K HDR-tv

Inhoudsopgave:

HDR-gaming instellen op PS4/PS4 Pro of 4K HDR-tv
HDR-gaming instellen op PS4/PS4 Pro of 4K HDR-tv
Anonim

Wat te weten

  • Om HDR op PS4 in te schakelen, ga naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer> HDR > Automatisch.
  • Om de HDR-instellingen op PS4 te kalibreren, ga je naar Video Output Settings en selecteer je Adjust HDR. Maak de kamer donkerder om schittering van het scherm te verminderen.
  • HDR moet standaard zijn ingeschakeld als uw tv dit ondersteunt. Je gameconsole of service moet ook HDR ondersteunen om games in HDR te kunnen spelen.

Dit artikel legt uit hoe je HDR inschakelt op een PS4. Om te profiteren van HDR-gaming, moet je ook HDR inschakelen op je 4K-tv.

Bottom Line

Alle PlayStation 4-modellen, inclusief de PS4 Pro, ondersteunen High Dynamic Range (HDR). Niet alle PS4-content (games, streamingdiensten, enz.) ondersteunt echter HDR. Mogelijk moet je HDR inschakelen in het specifieke game- of app-menu.

Hoe schakel ik HDR in op PS4?

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat HDR is ingeschakeld op je PS4:

  1. Update je PS4 indien nodig om er zeker van te zijn dat je de nieuwste firmwareversie hebt.
  2. Sluit je PS4 rechtstreeks op de tv aan met een HDMI-kabel. De console kan niet worden aangesloten op een ontvanger of settopbox.
  3. Ga in het PS4-startmenu naar de bovenste rij en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Geluid en scherm.

    Image
    Image
  5. Selecteer Video-uitgangsinstellingen.

    Image
    Image
  6. Selecteer HDR.

    Image
    Image
  7. Selecteer Automatisch.

    Image
    Image

Maakt HDR een verschil op PS4?

Als HDR het verschil wil maken op PS4, moet je tv de HDR 10-standaard ondersteunen en moet je HDR op je tv inschakelen. De game die je speelt, moet ook HDR ondersteunen.

Om te zien of je tv HDR op je PS4 ondersteunt, ga je naar Instellingen > Geluid en scherm > Video Uitvoerinstellingen > Video-uitvoerinformatie. Zoek naar Ondersteund onder HDR.

Image
Image

Hoe schakel ik HDR-gaming in op mijn 4K-tv?

Als je tv HDR ondersteunt, moet deze standaard zijn ingeschakeld. Hoe je de scherminstellingen aanpast, hangt af van je model, dus kijk op de website van de fabrikant of kijk eens rond in de instellingenmenu's. De gameconsole of service moet ook HDR ondersteunen om games in HDR op je tv te kunnen spelen.

Sommige tv's hebben een gamemodus-instelling die het scherm optimaliseert voor gameplay.

Moet ik PS4 HDR in- of uitschakelen?

Sommige games zien er beter uit als HDR is ingeschakeld dan andere. Als de graphics van een game er te verzadigd uitzien, kan het helpen om HDR uit te schakelen. Tijdens het gamen in 4K op de PS4 Pro kan de framesnelheid dalen als HDR is ingeschakeld, dus je moet beslissen of het de afweging waard is.

Je kunt alleen games spelen in 4K op de PS4 Pro. Voor de meeste titels wordt de schermresolutie opgeschaald van HD naar 4K.

Waarom ziet HDR er vervaagd uit op PS4?

Het inschakelen van HDR kan de schittering van het scherm vergroten als er te veel natuurlijk licht in de kamer is. Probeer de helderheid van het scherm te verhogen en maak de kamer indien mogelijk donkerder.

Om de HDR-instellingen op je PS4 te kalibreren, ga je naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitgang > Hdr aanpassen.

Image
Image

FAQ

    Hoe schakel ik HDR uit op een PS4?

    Ga naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitgang >HDR > Uit . Misschien wilt u ook de automatische instellingen voor Deep Colour Output uitschakelen; selecteer Diepe kleuruitvoer > Uit.

    Hoe repareer ik HDR op PS4?

    Als HDR niet goed of helemaal niet werkt met je tv, controleer dan nogmaals de kabelverbindingen. Zorg ervoor dat je een Premium High-Speed HDMI-kabel gebruikt met je PS4 en dat deze veilig en in de juiste HDMI-poort van je tv zit. Probeer onze oplossingen voor problemen met de HDMI-verbinding als u geen HDMI-signaal kunt vinden.

    Hoe schakel ik HDR op Roku in met een PS4 Pro?

    Schakel HDR in op je PS4 Pro > sluit de console aan op je Roku TV > en je tv zou de HDR-ondersteuning moeten herkennen en automatisch overschakelen naar deze beeldmodus. Om de HDMI-instellingen voor je PS4 Pro op je Roku-tv te controleren of te repareren, selecteer je Instellingen > TV-ingangen > de HDMI-ingang die is aangesloten op je PS4 > HDMI-modus > Auto of HDMI 2.0 of HDMI 2.1.

Aanbevolen: