Hoe de vergelijkingseditor in Google Docs te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de vergelijkingseditor in Google Docs te gebruiken
Hoe de vergelijkingseditor in Google Docs te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Invoegen > Vergelijking. Stel uw vergelijking op met behulp van getallen en de werkbalk voor vergelijkingen. Klik buiten het tekstvak om af te sluiten.
  • Druk op de Enter toets om andere delen van het document te bewerken, zoals tekst, afbeeldingen, enz.
  • Als u nog een vergelijking wilt schrijven, selecteert u Nieuwe vergelijking op de werkbalk. Als u klaar bent, deselecteert u Toon vergelijkingswerkbalk in het Beeld menu.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u vergelijkingen aan Google Documenten kunt toevoegen in een webbrowser. U kunt geen vergelijkingen bewerken of maken in de Documenten-app.

Hoe de vergelijkingseditor in Google Docs te gebruiken

Het schrijven van vergelijkingen in Google Documenten is eenvoudig met de ingebouwde werkbalk voor vergelijkingen. Docenten kunnen het gebruiken bij het maken van werkbladen en studenten hebben alle symbolen die ze nodig hebben om hun werk te laten zien.

Je kunt Griekse letters schrijven zoals pi en mu, relaties zoals ongelijkheden en het 'niet gelijk'-teken, pijlen en symbolen zoals delen, integraal, vierkantswortel, unie en som.

  1. Ga naar Invoegen > Vergelijking.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een nieuw menu en er verschijnt een nieuw tekstvak in het document. Stel de vergelijking op met de cursor in het tekstvak en gebruik getallen en de werkbalk voor vergelijkingen.

    Image
    Image
  3. Klik buiten het tekstvak om de vergelijkingseditor te verlaten. Zodra de cursor zich naast het tekstvak bevindt, kunt u met de Enter-toets het document voor andere zaken gebruiken, zoals tekst, afbeeldingen, enz.

    Als u een afzonderlijke vergelijking wilt schrijven, selecteert u Nieuwe vergelijking op de werkbalk. Als je helemaal klaar bent met de wiskundige kant van de dingen, kun je de werkbalk verbergen door Toon vergelijkingswerkbalk uit te schakelen in het Beeld menu.

Tips bij het schrijven van vergelijkingen

  • Snelkoppelingen worden ondersteund. Typ een backslash gevolgd door de naam van het symbool en een spatie, zoals ne om het 'niet gelijk'-teken te schrijven of frac om een fractie. De Google Docs Equation Editor Shortcuts-website heeft een geweldige lijst met sneltoetsen voor vergelijkingen die u kunt gebruiken totdat u ze uit het hoofd hebt geleerd.
  • Gebruik de linker en rechter pijltoetsen op het toetsenbord om door de vergelijking te bladeren; een ruimte doet niet altijd wat je denkt dat het zal doen. Als u bijvoorbeeld klaar bent met het schrijven van de teller van een breuk, gebruikt u de pijl naar rechts om naar de noemer te springen. Herhaal of druk op Enter om de breukruimte te "verlaten" en naar het volgende deel van de vergelijking te gaan.
  • Een enkel item uit een vergelijking kopiëren blijkt moeilijk met een muis. Houd Shift ingedrukt en kies een pijltoets om alleen dat ene deel te markeren. Ctrl+C of Command+C is de snelste manier om te kopiëren.

Google Docs lost de vergelijking niet op

Hulp nodig bij het oplossen van wiskundige vergelijkingen? Documenten kunnen je daar niet helpen, maar sommige handige rekenmachine-apps wel.

Aanbevolen: