Een graadsymbool invoegen op een PowerPoint-dia

Inhoudsopgave:

Een graadsymbool invoegen op een PowerPoint-dia
Een graadsymbool invoegen op een PowerPoint-dia
Anonim

Wat te weten

  • Om vanaf het lint in te voegen, ga naar Insert > Symbols > Symbol > enter (normale tekst) in Font > in Van, selecteer ASCII (decimaal).
  • Scroll nu tot je het gradenteken ziet, selecteer graadteken > Invoegen > Sluiten.
  • Als u wilt invoegen met het toetsenbord, houdt u Alt ingedrukt terwijl u invoert vanaf het toetsenbord 0176 (Alt+0176).

Dit artikel legt twee manieren uit om een graden-symbool toe te voegen aan PowerPoint-dia's. Instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010 en 2007.

Voeg het gradensymbool in met behulp van het PowerPoint-lint

Image
Image
  1. Selecteer het tekstvak op de dia waarin u het gradensymbool wilt plaatsen.
  2. Selecteer Symbol op het tabblad Invoegen. In sommige versies van PowerPoint verschijnt deze optie helemaal rechts in het menu.
  3. In het vak dat wordt geopend, zorg ervoor dat (normale tekst) is gekozen in het menu "Lettertype:" en dat Superscripts en Subscriptsis geselecteerd in het andere menu.
  4. Onderaan dat venster, naast "van" selecteer, ASCII (decimaal).
  5. Scroll tot je het gradenteken vindt.
  6. Kies de Insert knop onderaan.
  7. Klik op Sluiten om het dialoogvenster Symbool te verlaten en terug te keren naar het PowerPoint-document.

PowerPoint biedt waarschijnlijk geen bevestiging dat u stap 6 hebt voltooid. Nadat u op Insert hebt gedrukt, hoeft u alleen maar het dialoogvenster te verplaatsen als u zeker wilt weten dat het gradenteken echt is ingevoegd vakje uit de weg of sluit het om te controleren.

Voeg een graadsymbool in met behulp van een sneltoetscombinatie

Sneltoetsen zijn efficiënter, vooral in het geval van het invoegen van symbolen zoals deze, waar je anders door een lijst met tientallen andere symbolen zou moeten scrollen om de juiste te vinden.

In feite werkt deze methode waar u ook bent, ook in een e-mail, webbrowser, enz.

Gebruik een standaardtoetsenbord om een gradensymbool in te voegen

  1. Selecteer precies waar je het gradenbord wilt hebben.
  2. Gebruik de sneltoets voor het gradensymbool om het teken in te voegen: Alt+0176

    Met andere woorden, houd de Alt ingedrukt -toets en gebruik vervolgens het toetsenbord om 0176 te typen. Nadat u de cijfers heeft getypt, kunt u de "Beeld"-toets loslaten om het gradensymbool [°] te zien verschijnen. alt="Als deze stap niet werkt, zorg er dan voor dat Num Lock niet is geactiveerd op het toetsenbord van uw toetsenbord (d.w.z. schakel Num Lock uit). Als het is ingeschakeld, accepteert het toetsenbord geen nummerinvoer. U kunt het graden-symbool niet invoegen met de bovenste rij cijfers.

Zonder een numeriek toetsenbord

Elk laptoptoetsenbord heeft een Fn (functie)toets. Het wordt gebruikt om toegang te krijgen tot extra functies die normaal niet beschikbaar zijn vanwege het kleinere aantal toetsen op een standaard laptoptoetsenbord.

Als je geen toetsenbord op je toetsenbord hebt, maar wel functietoetsen, probeer dan dit:

  1. Houd de Alt en Fn toetsen samen ingedrukt.
  2. Zoek de toetsen die overeenkomen met de functietoetsen (degene die dezelfde kleur hebben als de Fn-toetsen).
  3. Zoals hierboven, drukt u op de toetsen met 0176 en laat u de "Image"- en Fn-toetsen los om het gradensymbool in te voegen. alt="</li" />

Aanbevolen: