Waarom opvouwbare telefoons nog niet mainstream zijn

Inhoudsopgave:

Waarom opvouwbare telefoons nog niet mainstream zijn
Waarom opvouwbare telefoons nog niet mainstream zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung deelde onlangs dat het opvouwbare smartphones zoals de Z Fold- en Z Flip-serie meer mainstream wil maken.
  • Een deel van zijn plannen om opvouwbare telefoons aantrekkelijker te maken, omvat de release van meer toegankelijke apparaten.
  • Experts zeggen dat opvouwbare telefoons consumenten zouden kunnen aanspreken, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren totdat nieuwe technologie hen dichter bij de standaard smartphones brengt die we gewend zijn.
Image
Image

Samsung heeft gezworen om opvouwbare smartphones meer mainstream te maken, en experts zeggen dat nieuwe technologie die ze dunner en duurzamer maakt de sleutel zou kunnen zijn.

In de winstoproep van 29 juli onthulde Samsung dat het hard wil leunen op de toekomst van opvouwbare smartphones zoals de ZFold en ZFlip, waardoor opvouwbare telefoons uiteindelijk meer mainstream worden. Hoewel Samsung van plan is vier nieuwe opvouwbare modellen uit te brengen, en anderen ook meedoen aan de vouwactie, zeggen experts dat het mainstream worden van dergelijke smartphones vereist om hindernissen te overwinnen die misschien niet mogelijk zijn zonder nieuwe technologische vooruitgang.

"Ik geloof echt dat ze mainstream zullen worden", vertelde Adam Shine, vice-president van elektronicarecycler en wederverkoper Sunnking, in een e-mail aan Lifewire. "De eerste versie van een radicaal ontwerp heeft de neiging om tijd te vergen voordat het perfect is. Ik ben er vrij sterk van overtuigd dat zodra nanotechnologie verder is gevorderd, je telefoons zult zien die iets dikker zijn dan een stuk papier, en dat is wanneer deze technologie echt zal werken. word interessant."

Dansen op het snijvlak

Het idee achter nanotechnologie is om op hetzelfde niveau te creëren als atomen en moleculen. Het basisconcept werd oorspronkelijk geïntroduceerd door natuurkundige Richard Feynman in 1959 en is in de loop der jaren alleen maar gegroeid in volgers. Alles waar we dagelijks mee omgaan, bestaat uit moleculen en atomen, en als we die stukjes op moleculair niveau directer kunnen besturen, zou dit nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen ontsluiten die anders niet mogelijk waren.

Image
Image

Dit is waar Shine ziet dat de toekomst van opvouwbare smartphones meer grip begint te krijgen, vooral nu Samsung en andere bedrijven zorgen beginnen weg te nemen over de grootte en duurzaamheid van de telefoons.

"Mijn grootste zorg is duurzaamheid", legt Shine uit. "Ik ben bang dat er vouwen in het scherm zullen komen, wat uiteindelijk de bruikbaarheid zal beïnvloeden. Een andere reden waarom ik denk dat deze nog niet volledig zijn omarmd, is de grootte van het apparaat."

De eerste versie van een radicaal ontwerp heeft vaak tijd nodig voordat het perfect is.

In gesloten toestand kunnen opvouwbare smartphones vaak veel dikker worden dan andere reguliere telefoons op de markt. Dit maakt ze moeilijker op te bergen in zakken en tassen, en voegt ook meer gewicht toe aan de vergelijking. Aangezien smartphones de drijvende kracht blijven achter veel van onze dagelijkse activiteiten, is het logisch dat gebruikers afstand nemen van apparaten die mogelijk zwaarder of dikker zijn.

"Zodra ze de technologie perfectioneren en de innerlijke werking verminderen, geloof ik dat de acceptatie van deze technologie omhoog zal schieten", merkte Shine op.

Een niche vullen

Terwijl we wachten op vooruitgang in nanotechnologie en andere gebieden om de dikte van opvouwbare telefoons te verminderen, zegt Shine dat hij gelooft dat consumenten opvouwbare apparaten aantrekkelijker zullen gaan vinden omdat ze aan meerdere behoeften kunnen voldoen.

"Ik denk dat consumenten het geweldig zouden vinden om een telefoon, tablet en laptop in één apparaat te hebben", zei hij in ons gesprek.

De sleutel om zo'n apparaat naast anderen te laten staan, zoals de iPhone en de belangrijkste Android-smartphones, is echter om ze dunner en lichter te maken. Hoe lichter en gemakkelijker ze te dragen zijn, zegt Shine, hoe aantrekkelijker die apparaten kunnen worden voor consumenten.

Mensen die tablets gebruiken om computers te vervangen, is niet nieuw, en we hebben al veel bedrijven zien pushen om hun niet-computerapparaten meer als een computer te laten voelen en werken, dankzij de vooruitgang in zowel hardware- als softwaretechnologie.

Terwijl we die trend voortzetten, zegt Shine dat het heel goed mogelijk is dat op een dag opvouwbare smartphones en andere apparaten laptops en computers vervangen. In plaats daarvan konden consumenten vertrouwen op één apparaat om aan al hun behoeften te voldoen door simpelweg verschillende randapparatuur aan te sluiten. Dit, waarschuwt hij, is nog vele jaren verwijderd, maar het is een opwindend idee dat de smartphones die we in onze zakken dragen op een dag de desktops en laptops waar we vaak op vertrouwden zouden kunnen overtreffen en vervangen.

Aanbevolen: