Google Chrome-thema's: hoe u ze kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Google Chrome-thema's: hoe u ze kunt wijzigen
Google Chrome-thema's: hoe u ze kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Een thema toevoegen: Selecteer het pictogram met de drie stippen en kies vervolgens Instellingen > Thema's. Bekijk een voorbeeld van een thema en selecteer Toevoegen aan Chrome om te bevestigen.
  • Een thema verwijderen: Selecteer het pictogram met de drie stippen en kies vervolgens Instellingen > Reset to Default. Het klassieke thema wordt hersteld.
  • Opmerking: de mobiele versie van Chrome is beperkt als het gaat om thema's. Toch kun je schakelen tussen lichte en donkere thema's.

Google Chrome-thema's wijzigen het uiterlijk van uw browser en veranderen het uiterlijk van alles, van de schuifbalk tot de achtergrondkleur van de tabbladen. Hier leest u hoe u het Chrome-thema kunt wijzigen met de desktopversie van Google Chrome op alle besturingssystemen, evenals in de mobiele Chrome-app voor Android en iOS.

Thema's wijzigen in Chrome

U kunt naar thema's zoeken en deze rechtstreeks vanuit de online Chrome Web Store installeren:

  1. Selecteer de three dots knop in de rechterbovenhoek van Chrome en kies Settings in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Themes onder Appearance om de Chrome Web Store te openen.

    Image
    Image
  3. Bekijk een voorbeeld van een thema door de miniatuur te selecteren en selecteer vervolgens Toevoegen aan Chrome als je er een vindt die je leuk vindt. Chrome installeert het thema automatisch en uw eerdere thema wordt verwijderd.

    Image
    Image

Chrome slaat uw thema's niet op, dus wanneer u Chrome-thema's wijzigt, is de oude niet langer toegankelijk en moet deze opnieuw worden geladen vanuit de Chrome Web Store.

Thema's verwijderen in Chrome

Je kunt een thema uit Chrome verwijderen als je het niet langer wilt gebruiken en terug wilt naar de standaard:

  1. Selecteer de three dots knop in de rechterbovenhoek van Chrome en kies Settings in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Reset to Default onder Appearance. Het klassieke Google Chrome-thema wordt hersteld.

    Image
    Image

Je kunt zelfs je eigen Google-thema's maken en deze met anderen delen via de Chrome Web Store.

Het kleurenschema van Chrome wijzigen

De thema's bepalen het uiterlijk van Chrome. U kunt kleuren niet onafhankelijk van een themapakket wijzigen. De enige manier om de achtergrondkleuren van Google Chrome te wijzigen, is door het thema te wijzigen.

Sommige besturingssystemen overschrijven het gedrag van Chrome en stellen specifieke kleuren in voor verschillende gebruikersinterface-elementen. Windows ondersteunt bijvoorbeeld een accentkleur en verschillende Linux-desktopmanagers passen elk element van een typisch venster aan.

Thema's wijzigen in de mobiele Chrome-app

De mobiele versie van Chrome heeft niet zoveel opties als de desktopversie, maar je kunt schakelen tussen lichte en donkere thema's. Chrome schakelt automatisch over naar het donkere thema wanneer je de donkere modus van Android of de donkere modus voor iPhones en iPads inschakelt.

Aanbevolen: